Koření na maso a brambory
Máte chuť na dobře upečené maso? Důležité je i správné koření. Pojďme si ho doma připravit....
Perníčky
Perníčky a jejich vůně neodmyslitelně patří k Vánocům. Upéct je však musíte s předstihem, aby do Vánoc stihly změknout. I...
Koření a jeho použití v kuchyni
Nejdříve něco o koření Většina z nás si vaření bez koření snad ani nedokáže představit. Používáme ho v kuchyni k příprav...
Koření každé jídlo posune o několik stupínků dále
Mluvíme-li o jídle, o kulinářství a o gastronomii vůbec, mluvíme také o koření. Věděli jste, že původně se koření používa...
Kuřecí mini řízečky naložené v jogurtové marinádě
Léto je tu, užívejte si sluníčka a dobrého jídla. Prožijte léto naplno. Dobré jídlo a pití k tomu patří. Kdo by počítal ...
Indické zeleninové Sabdží
Pokud jste milovníci indické kuchyně toto tradiční jídlo byste měli doma vyzkoušet. Můžete na něj použít veškerou sezónní...
Polévka z mletého masa
Polévka z mletého masa je sytá, rychle uvařená a obsahuje i spoustu zeleniny. Vyberte maso kvalitní, libové. Koření do po...
Využijme perníkové koření i jinak než k pečení perníčků
Pokud se řekne - perníkové koření, spoustu z nás tento pojem v myšlenkách přenese zejména do období vánočních svátků. Vůn...
Tipy na netypické domácí koření, které si zamilujete
Vyrobit si vlastní domácí koření není tak těžké. Většinou stačí povzbudit vaši fantazii a předat vám pár nápadů. Nebojte ...
Grilované kuřecí řízky se zeleninou
Geniálně jednoduchý a přitom geniálně dobrý- přesně takový je dle celé naší rodiny tento recept na zdravou a přitom chutn...
Slaný koláč s pórkem
Slaný koláč s pórkem je jedno z klasických francouzských jídel. Můžeme ho podávat jako předkrm, nebo jako lehkou večeři, ...
Svíčková s houskovým knedlíkem
Svíčková s houskovým knedlíkem je královnou všech českých omáček. Její lahodná smetanová chuť nás vždycky dostane. K...
Trocha historie koření - nepostradatelné ingredience vaření...
Dává jídlu jedinečnou chuť, blahodárně působí na naše zdraví a je hluboce zapsáno v historii lidstva. Koření je jednou z ...
Kmín: pár faktů o oblíbeném koření a rady pátera léčitele
Patří asi k nejznámějším koření na světě - kmín. Používá se k dochucení polévek, salátů, pečiva, brambor, i tučnějšího ma...
Mimořádně dobří utopenci
Taky si někdy říkáte: \"O víkendu nebudu vařit teplou večeři\"! Čím potěšíte manžela a rodinu? Co třeba utopenci?...
Bezinkové víno
Patříte-li k milovníkům vína, určitě si nenecháte ujít víno sezónní bezinkové. To si s trochou snahy a jen s minimem potř...
Dobrota z listového těsta
Listové těsto je dobré mít vždy po ruce. Jeho využití je široké. Tento skvělý, chuťově zajímavý moučník přijde vhod při...
Top 6 koření pro zdraví a pohodu v sychravé zimě…
K mnoha oblíbeným činnostem v chladném a sychravém počasí patří zejména popíjení dýňového latte, strouhání zázvoru do chu...
Zdravá vůně vánoc - koření
Už od začátku prosince naše domovy voní zapálenými svíčkami, jehličím nebo purpurou, ale hlavně čerstvě napečeným cukroví...
Lahodné zeleninové chipsy
Zeleninové chipsy vám zpříjemní večer. Příprava je rychlá a ocení je děti i dospělí. Udělejte si k nim dip ze zakysané sm...
Okurka s bílým jogurtem
Okurka s bílým jogurtem. Skvělý okurkový salát s bílým jogurtem k masu, pečivu nebo k bramborákům. ...
Guláš z brambor s opečenými chlebovými krustičkami
Guláš z brambor, který můžeme servírovat doprostřed stolu, u kterého sedí plno nedočkavých strávníků. Jako kdysi dávno....
Grilovací sezóna je za dveřmi. Jaké koření budete určitě potřebovat?
A už to tu bude zase, kdo by se netěšil na grilování venku, na zahradě, na terase, nebo někde uprostřed přírody. To nás b...
Jak uchovávat houby? Vyzkoušejte pastu a houbové koření!
Venku zapršelo a sezona hub se konečně rozjíždí. Letos si milovníci houbaření kvůli počasí na své příliš nepřišli, snad b...
Naložená kuřecí prsa v chutné omáčce
Stravovat se zdravě a chutně, to bychom měli všichni. Udělejme si jídlo pěkné. ...
Kuře na kari bez smetany
Recept na kuřecí maso, které voní po Indii, je oblíbené jídlo mé dcery, a protože má intoleranci laktózy, hledala jsem al...
Trhané vepřové maso podle Z. Pohlreicha bbq
Grilovací sezona se kvapem blíží a mnozí na ni již netrpělivě čekají. Nad ohněm připravené hamburgery a steaky sice nemaj...
Omáčky z kuřecího masa
Omáčky z kuřecího masa jsou skvělé například v tom, že jejich příprava vám nezabere mnoho času. A libové kuřecí maso může...
Rychlý oběd z vepřové kýty recept
Vepřova kýta (stehenní část zadní nohy) se skvěle hodí k přípravě nejrůznějších pokrmů. Od řízků, přes kuřecí nudličky až...
Kuře tikka masala
Je libo trochu Indie na talíři? Pak vyzkoušejte recept na chicken tikka masala, který je v indické kuchyni velmi oblíbený...
Svařené víno
Svařené víno je nápoj hodící se na zimu. Je to tradice, kterou si můžete uvařit i doma. Vyrábí se z červeného nebo bílého...
Rybí polévka
Tradiční rybí polévka nesmí na stole chybět v mnoha rodinách. Pokud ta vaše zatím není vyladěná k dokonalosti, možná vás ...
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka je asi nejznámější českou omáčkou vůbec. Nesmí chybět na žádném slavnostním rodinném obědě. Důkladně o...
Kuře na paprice se smetanou
Kuře na paprice se smetanou je u nás už dávno zdomácnělé jídlo. S houskovými knedlíky ho máme rádi skoro všichni. V ka...
Chilli con carne
Chilli con carne je oficiálním pokrmem z Texasu. Název se správněji píše chili con carne, pochází ze španělštiny a znamen...
Hamburská kýta na smetaně
Hamburská kýta na smetaně je nejlepší podávaná s domácím houskovým knedlíkem. Je to skvělé jídlo pro slavnostní a význam...
Falešná svíčková v pomalém hrnci
Falešná svíčková v pomalém hrnci je z vepřového masa a chutná výborně. Její výhodou je, že se v tomto případě maso ani ne...
Špagety s lilkovo-rajčatovou omáčkou
Rychlé a jednoduché špagety s omáčkou z lilku a rajčat. Vařte rychle a chutně!...
Domácí kečup
Komu by neudělal radost domácí kečup z vlastních rajčat? Do hrnce si vložíme koření (kromě papriky) a ocet. Pár minut va...
Vinné mořidlo s jalovcem
Jednoduchý recept na vynikající mořidlo, které vám zaručí jedinečnou chuť masa. Koření a víno stáhne typickou chuť zvěřin...
Zeleninový salát s cibulovými kroužky
Zeleninový salát je rychlá a chutná varianta svačiny. S čerstvým pečivem i lehkou večeří. ...
Lečo s jarní cibulkou a kedlubnami
Mezi oblíbená zeleninová jídla patří lečo. Vůně čerstvé zeleniny, bylinek a koření se budou linout z vaší kuchyně. Jedn...
Brambory zapečené s brokolicí a sýrem
Jednoduché jídlo, které zvládne každý začátečník. Pečeme ho v troubě a občas zkontrolujeme. ...
Segedínský guláš
Skvělé jídlo se zelím. To je segedínský guláš. Servírovaný s chlebem nebo knedlíkem. ...
Chléb v kabátku
Chléb v kabátku je snadný na přípravu a lze ho podávat za tepla i za studena. ...
Hrachová kaše ze žlutého hrachu
Hrachová kaše ze žlutého hrachu je zdravé jídlo plné bílkovin, vápníku a vitamínu B. S vařenými vejci, s uzeným masem neb...
Králík na smetaně
Králík na smetaně s houskovým knedlíkem je pochoutka pro labužníky. Připravte toto sváteční jídlo třeba k nedělnímu obědu...
Srdíčka ve smetanové omáčce s rýží
Srdíčka ve smetanové omáčce s rýží je velmi lahodné jídlo. Zvládne ho každý začátečník....
Čína s jasmínovou rýží
Čína s jasmínovou rýží je teplá večeře, která po únavném dnu potěší a příjemně nás naladí....
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Koření! recepty