Polévka z uzeného masa
Polévka z uzeného masa se výborně hodí ve chvíli, kdy vaříte uzené maso k obědu, protože lze vývar z masa použít na jedno...
Salát z uzeného lososa s chilli citronovým dresinkem
Salát z uzeného lososa s chilli citronovým dresinkem je snadný a rychlý a díky čerstvé zelenině a bylinkám velice zdravý...
Koření a jeho použití v kuchyni
Nejdříve něco o koření Většina z nás si vaření bez koření snad ani nedokáže představit. Používáme ho v kuchyni k příprav...
Zamilovali jste si chuť uzeného masa, či klobásek? Tak si je sami vyuďte
Uzení pokrmům, ať již masu, klobáskám, rybám, ale i sýrům, zelenině, houbám, a dokonce i mandlím propůjčuje naprosto unik...
Pěna z uzeného lososa s kardamomem
Pěna z uzeného lososa s kardamomem je lahodný a aromatický předkrm. Přidáváme k němu většinou čerstvé pečivo. V mixéru...
Salát z uzeného lososa
Salát z uzeného lososa je lehké a zdravé jídlo. Samá zelenina a k tomu ryba. Spousta vitamínů a látek prospívajících naše...
Dresink pro všestranné použití
Blíží se doba venkovních posezení s přáteli. Určitě přijde vhod dresink pro všestranné použití. Rychle, jednoduše a mno...
Máslo a tuky, nejrozšířenější druhy a způsoby použití při přípravě jídel
Na výběr je těchto surovin celá řada. Používají se na vaření i na mazání například na chleba. I když dnešní trend ke zdra...
Top 3 vánoční menu: Ozvláštněte si vaše letošní Vánoce…
Sestavili jsme pro vás seznam top 3 brilantního sedmichodového vánočního menu. Pokud se nebojíte změny a chcete letošní V...
Velikonoční nádivka z uzeného masa
Tradičně se nádivka obohacená jarními bylinkami podává o velikonočních svátcích. Chutnat však může i během roku. Uzené ma...
Noky v rajčatovém vývaru
Noky v rajčatovém vývaru jsou pro zimní měsíce dostatečně lehké a plné, ale i dostatečně teplé pro chladné dny. Problém s...
Veganská velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka s mladými kopřivami nebo s něčím zeleným pro to, abychom vyvolali jaro a všechno kvítí, k Velikonocům...
Úsporné vaření s Kluci v akci. Jak v kuchyni ušetřit?
První letošní díl oblíbeného kuchařského pořadu Kluci v akci byl zaměřený na vaření za pár korun. S trendem zdražování se...
Svíčková na smetaně s knedlíkem – národní poklad a cenné dědictví
Svíčková na smetaně je v povědomí mnoha lidí královnou české kuchyně. A právem, protože právě svíčková na smetaně pro spo...
Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
V chladném období není nic lepšího než vydatný hovězí guláš!. Dušené hovězí maso se vaří v troubě asi 2 hodiny, aby bylo ...
Bílá fazolová polévka s uzeným masem
Bílá fazolová polévka s uzeným masem je vydatné a chutné jídlo. Můžeme recept klidně obměnit přidáním rajčat, cuket nebo ...
Vegetariánská zelňačka
V některých kulturách se zelňačka tradičně podává na Štědrý den. U nás je oblíbená během celého zimního období, protože k...
Mateřídouška citronová - Nejkrásnější a nejvoňavější mateřídouška
Drobnější rostlina keříčkovitého vzrůstu s oválnými, žlutozeleně zbarvenými lístky, které vydávají silnou citronovou vůni...
Silný hovězí vývar je všelék
Heslo dne zní: Posilte imunitu! Způsobů jak toho dosáhnout existuje celá řada a i vy jistě máte také spoustu tipů na posi...
Dušené kedlubny s uzeným masem
Dušené kedlubny s uzeným masem, k nim vařené brambory, to je pochoutka. Jednoduchý recept na zeleninové jídlo, kde ale ne...
Zapečené těstoviny s uzeným masem a jarní cibulkou
Zapečené těstoviny s uzeným masem a jarní cibulkou připravíme snadno a rychle v troubě nebo v remosce. Výběr těstovin je ...
Uzený losos s citrusovou zálivkou
Uzený losos s citrusovou zálivkou je snadný a rychlý recept na předkrm. Podáváme ho s čerstvým pečivem. Nejdříve si p...
Francouzské brambory
Máte rádi francouzské brambory a hledáte recept na jejich přípravu? Potom jste na správném místě, jelikož recept na franc...
Bylinka jménem libeček, seznamte se!
Libeček lékařský do každé zahradyLibeček lékařský, latinsky Levisticum officinale, je úžasná vytrvalá bylinka, kterou hoj...
Těstoviny s chřestem, lososem a fazolkami
Těstoviny s chřestem, lososem a fazolkami je rychlý těstovinový salát k obědu či k večeři. Kopr můžeme přidat, ale není t...
Chalupářské zapečené brambory
Chalupářské zapečené brambory si připravíme třeba o víkendu na chalupě. Místo uzeného můžeme použít také anglickou slanin...
Cuketové palačinky s uzeným lososem
S palačinkami s lososem se můžete nejčastěji setkat ve skandinávských zemích. My jste tento tradiční recept vylepšili o c...
Květáková polévka s uzeným sýrem
Tento recept na květákovou polévku je vylepšen o uzený sýr, který dodá jídlu správný říz. Květáková polévka s uzeným sýre...
Brambory zapečené s cibulí, slaninou a vejci
Brambory zapečené s cibulí, slaninou a vejci Jsou jedním z těch jídel, kde se spousta báječných chutí spojí v jednu božsk...
Houbový kuba
Tradiční houbový kuba je jídlo, které si dáte rádi v zimě. Je to pokrm, který se u nás jedl vždycky. Skládá se z krup, uz...
Míchaná vejce vařená v páře s uzeným lososem
Míchaná vejce vařená v páře s uzeným lososem jsou jednoduchým jídlem a možná i proto tak oblíbeným. Svěží, chutná snídaně...
Karamel
Hotový karamel uskladněný v lednici nám vydrží několik týdnů. Můžeme ho použít při přípravě sirupů, ochucení krémů nebo j...
Jablečný závin
Jablečný závin je klasický zákusek a při použití hotového listového těsta je jeho příprava snadná a rychlá.Pro labužníky ...
Těstoviny s brokolicí a kuřecími párky
Těstoviny s brokolicí a kuřecími párky jsou velmi chutné a lehké jídlo. Jako letní oběd nebo večeře jsou ideální. Ve v...
Segedínský guláš
Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem. Před vařením ochutnáme kysané zelí a pokud je na nás příliš kyselé, zbav...
Bezinkový kompot
Bezinky jsou plody bezu černého, které dozrávají v období od konce července do podzimu. Když se dobře zužitkují, mají lah...
Sváteční Pedrocotta pro nevšední chvíle s blízkými
Snadný a elegantní jahodovo-smetanový dezert z želé bonbonů Pedro Medvídci okouzlí nejednu návštěvu, včetně těch nejmenší...
Piškotový korpus
Piškotový korpus má mnohostranné použití v naší kuchyni. Můžeme ho jen polít polevou, můžeme ho ozdobit našlehanou smetan...
Kokosky
Kokosky jsou rychlé cukroví kterým pohostíte i celiaky. Můžeme je jíst hned, nebo je necháme nějaký den uležet....
Pikantní cuketová pomazánka
Pikantní cuketová pomazánka se báječně hodí na opečené topinky. Třeba k příjemnému posezení s přáteli....
Sirup ze zázvoru
Sirup ze zázvoru se hodí do čaje, v zimním chladné počasí se vám rozhodně bude hodit. Nebo lžičku sirupu zřeďte vodou a ...
Medový sirup s cibulí
Medový sirup s cibulí je výborný při nachlazení, kašli, rýmě. Jeho příprava je jednoduchá a v ledničce vám vydrží i pár ...
Domácí česneková majonéza
Domácí česneková majonéza se hodí ke všem pečeným, grilovaným nebo smaženým masům, ale samozřejmě také k zelenině. Je pik...
Profiterolky (Gougères, česky větrník)
Gougères jsou sýrové bochánky z odpalovaného těsta, jinak také nazývané profiterolky, česky se jim říká větrník. Jejich c...
Cold Brew
Staňte se domácím baristou. Cold brew není to samé jako ledová káva. Namísto použití horké vody se vyrabí macerováním mle...
Dušené sladké vepřové maso
Co by měl mít každý kuchař ve svém repertoáru? Jsou to určitě základy, například jak připravit rýži nebo upéct kuře. Nebo...
Tarte tatin podle Josefa Maršálka
Francouzský obrácený koláč z křehkého těsta je plný zkaramelizovaných jablek, a tomu prostě nejde odolat. A když s recept...
Krém z mascarpone a salka
Krém z mascarpone a salka se hodí na promazávání dortů, jako náplň do košíčků a tak podobně. Je opravdu velmi jednoduchý ...
Domácí tatarská omáčka
Češi platí za milovníky tatarské omáčky, a i když se tradičně podává k masu nebo vejcím, my si do ní bez ostychu namočíme...
Dušené zelí na smetaně se slaninou
Velmi snadný a výživný recept, na který se tak trochu zapomnělo. Zelí dušené s brambory a slaninou, přitom chutná tak dob...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Použiti uzeneho vyvaru y recepty