Polévka z uzeného masa
Polévka z uzeného masa se výborně hodí ve chvíli, kdy vaříte uzené maso k obědu, protože lze vývar z masa použít na jedno...
Salát z uzeného lososa s chilli citronovým dresinkem
Salát z uzeného lososa s chilli citronovým dresinkem je snadný a rychlý a díky čerstvé zelenině a bylinkám velice zdravý...
Zamilovali jste si chuť uzeného masa, či klobásek? Tak si je sami vyuďte
Uzení pokrmům, ať již masu, klobáskám, rybám, ale i sýrům, zelenině, houbám, a dokonce i mandlím propůjčuje naprosto unik...
Koření a jeho použití v kuchyni
Nejdříve něco o koření Většina z nás si vaření bez koření snad ani nedokáže představit. Používáme ho v kuchyni k příprav...
Pěna z uzeného lososa s kardamomem
Pěna z uzeného lososa s kardamomem je lahodný a aromatický předkrm. Přidáváme k němu většinou čerstvé pečivo. V mixéru...
Salát z uzeného lososa
Salát z uzeného lososa je lehké a zdravé jídlo. Samá zelenina a k tomu ryba. Spousta vitamínů a látek prospívajících naše...
Dresink pro všestranné použití
Blíží se doba venkovních posezení s přáteli. Určitě přijde vhod dresink pro všestranné použití. Rychle, jednoduše a mno...
Máslo a tuky, nejrozšířenější druhy a způsoby použití při přípravě jídel
Na výběr je těchto surovin celá řada. Používají se na vaření i na mazání například na chleba. I když dnešní trend ke zdra...
Mateřídouška citronová - Nejkrásnější a nejvoňavější mateřídouška
Drobnější rostlina keříčkovitého vzrůstu s oválnými, žlutozeleně zbarvenými lístky, které vydávají silnou citronovou vůni...
Velikonoční nádivka z uzeného masa
Tradičně se nádivka obohacená jarními bylinkami podává o velikonočních svátcích. Chutnat však může i během roku. Uzené ma...
Veganská velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka s mladými kopřivami nebo s něčím zeleným pro to, abychom vyvolali jaro a všechno kvítí, k Velikonocům...
Uzený losos s citrusovou zálivkou
Uzený losos s citrusovou zálivkou je snadný a rychlý recept na předkrm. Podáváme ho s čerstvým pečivem. Nejdříve si p...
Top 3 vánoční menu: Ozvláštněte si vaše letošní Vánoce…
Sestavili jsme pro vás seznam top 3 brilantního sedmichodového vánočního menu. Pokud se nebojíte změny a chcete letošní V...
Francouzské brambory
Máte rádi francouzské brambory a hledáte recept na jejich přípravu? Potom jste na správném místě, jelikož recept na franc...
Těstoviny s chřestem, lososem a fazolkami
Těstoviny s chřestem, lososem a fazolkami je rychlý těstovinový salát k obědu či k večeři. Kopr můžeme přidat, ale není t...
Chalupářské zapečené brambory
Chalupářské zapečené brambory si připravíme třeba o víkendu na chalupě. Místo uzeného můžeme použít také anglickou slanin...
Cuketové palačinky s uzeným lososem
S palačinkami s lososem se můžete nejčastěji setkat ve skandinávských zemích. My jste tento tradiční recept vylepšili o c...
Top 10 těstovinových jídel
Už římský císař Tiberius, o němž jedni historici dnes tvrdí, že byl zvrácený despota, a druzí zase, že byl uvážlivý polit...
Podzim je tady! A nesmí chybět ani uzené
S příchodem podzimních měsíců se začínají rozpalovat také udírny. Ojedinělá vůně uzeného masa k chladným dnům jednoznačně...
Květáková polévka s uzeným sýrem
Tento recept na květákovou polévku je vylepšen o uzený sýr, který dodá jídlu správný říz. Květáková polévka s uzeným sýre...
Brambory zapečené s cibulí, slaninou a vejci
Brambory zapečené s cibulí, slaninou a vejci Jsou jedním z těch jídel, kde se spousta báječných chutí spojí v jednu božsk...
Houbový kuba
Tradiční houbový kuba je jídlo, které si dáte rádi v zimě. Je to pokrm, který se u nás jedl vždycky. Skládá se z krup, uz...
Úsporné vaření s Kluci v akci. Jak v kuchyni ušetřit?
První letošní díl oblíbeného kuchařského pořadu Kluci v akci byl zaměřený na vaření za pár korun. S trendem zdražování se...
Chuťovky z listového těsta pro závěrečnou party roku
Silvestr se blíží a vy přemýšlíte, čím pohostit rodinu a přátele? Z listového těsta vyrobíte spoustu dobrot, které zaujmo...
Míchaná vejce vařená v páře s uzeným lososem
Míchaná vejce vařená v páře s uzeným lososem jsou jednoduchým jídlem a možná i proto tak oblíbeným. Svěží, chutná snídaně...
Karamel
Hotový karamel uskladněný v lednici nám vydrží několik týdnů. Můžeme ho použít při přípravě sirupů, ochucení krémů nebo j...
Jablečný závin
Jablečný závin je klasický zákusek a při použití hotového listového těsta je jeho příprava snadná a rychlá.Pro labužníky ...
Těstoviny s brokolicí a kuřecími párky
Těstoviny s brokolicí a kuřecími párky jsou velmi chutné a lehké jídlo. Jako letní oběd nebo večeře jsou ideální. Ve v...
Segedínský guláš
Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem. Před vařením ochutnáme kysané zelí a pokud je na nás příliš kyselé, zbav...
Bezinkový kompot
Bezinky jsou plody bezu černého, které dozrávají v období od konce července do podzimu. Když se dobře zužitkují, mají lah...
Sváteční Pedrocotta pro nevšední chvíle s blízkými
Snadný a elegantní jahodovo-smetanový dezert z želé bonbonů Pedro Medvídci okouzlí nejednu návštěvu, včetně těch nejmenší...
Piškotový korpus
Piškotový korpus má mnohostranné použití v naší kuchyni. Můžeme ho jen polít polevou, můžeme ho ozdobit našlehanou smetan...
Kokosky
Kokosky jsou rychlé cukroví kterým pohostíte i celiaky. Můžeme je jíst hned, nebo je necháme nějaký den uležet....
Pikantní cuketová pomazánka
Pikantní cuketová pomazánka se báječně hodí na opečené topinky. Třeba k příjemnému posezení s přáteli....
Sirup ze zázvoru
Sirup ze zázvoru se hodí do čaje, v zimním chladné počasí se vám rozhodně bude hodit. Nebo lžičku sirupu zřeďte vodou a ...
Medový sirup s cibulí
Medový sirup s cibulí je výborný při nachlazení, kašli, rýmě. Jeho příprava je jednoduchá a v ledničce vám vydrží i pár ...
Domácí česneková majonéza
Domácí česneková majonéza se hodí ke všem pečeným, grilovaným nebo smaženým masům, ale samozřejmě také k zelenině. Je pik...
Profiterolky (Gougères, česky větrník)
Gougères jsou sýrové bochánky z odpalovaného těsta, jinak také nazývané profiterolky, česky se jim říká větrník. Jejich c...
Cold Brew
Staňte se domácím baristou. Cold brew není to samé jako ledová káva. Namísto použití horké vody se vyrabí macerováním mle...
Dušené sladké vepřové maso
Co by měl mít každý kuchař ve svém repertoáru? Jsou to určitě základy, například jak připravit rýži nebo upéct kuře. Nebo...
Tarte tatin podle Josefa Maršálka
Francouzský obrácený koláč z křehkého těsta je plný zkaramelizovaných jablek, a tomu prostě nejde odolat. A když s recept...
Krém z mascarpone a salka
Krém z mascarpone a salka se hodí na promazávání dortů, jako náplň do košíčků a tak podobně. Je opravdu velmi jednoduchý ...
Domácí tatarská omáčka
Češi platí za milovníky tatarské omáčky, a i když se tradičně podává k masu nebo vejcím, my si do ní bez ostychu namočíme...
Dušené zelí na smetaně se slaninou
Velmi snadný a výživný recept, na který se tak trochu zapomnělo. Zelí dušené s brambory a slaninou, přitom chutná tak dob...
Pomerančový korpus na dort
Pomerančový korpus na dort se hodí hlavně pro dorty zdobené ovocem. Je to v podstatě klasický piškot s pomerančovou přích...
Kynutá vánočka
Tradiční recept na sváteční pečivo, které je staré jako tato krásná tradice. Vyzkoušejte si letos tento osvědčený recept ...
Dýňový džem
Dýňový džem vám vydrží ve spíži klidně celý rok. A použití se pro něj opravdu najde....
Hummus
Tahle pochoutka je tradiční zejména na Středním východě, kde se podává například s plackami, ale i v našich končinách je ...
Kapří podkovy pečené
Maso z kapra nakrájené na podkovy vypadá na talíři velmi dekorativně a způsobů, jak rybu upravit, je hned několik. Kdo ne...
Pečená žebra z divočáka podle Pohlreicha recept
Pečená vepřová žebra patří k oblíbeným jídlům v nejedné klasické české hospůdce. Hodí se totiž ideálně k pivu. Které trik...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Použiti uzeneho vyvaruy recepty