Dýňová marmeláda
Dýňová marmeláda je skvělou pochoutkou, která díky použitým přílohám může mít pokaždé jinou chuť. Místo citronů můžeme po...
Marmeláda z rajčat
Marmeláda z rajčat je překvapivě dobrá a máte-li velkou úrodu domácích rajčátek, stojí za to tenro recept vyzkoušet. Marm...
Jahodová marmeláda: jak ji mlsají na jihu a severu Evropy?
Červené bobulky jsou považované za jeden ze symbolů léta a smlsnout si na čerstvých jahodách, ať už se smetanou či bez je...
Bez cibule to prostě nejde!
Co o ní víte?Cibule původně pochází ze Střední Asie. Zmínky o ní byly nalezeny na hliněných tabulkách Sumerů, ale i na pa...
Jednoduchá rybízová marmeláda
Jednoduchá rybízová marmeláda je pikantní a zároveň sladká. Jako dělaná na promazávání dortů nebo lineckého cukroví. ...
Rybízová marmeláda
Rybízová marmeláda je lehce nakyslá a často ji používáme na promazávání sladkých dortů, nebo klasického lineckého pečiv...
Rybízová marmeláda
Rybízová marmeláda je lehce nakyslá, hodí se k promazávání dortových korpusů, nezastupitelná je při pečení lineckého cukr...
Javorový sirup, delikatesa dovezená z Ameriky
...navrtáváním kmenů. Ze stromu vytéká poměrně řídká šťáva, proto se ještě zahříváním zahušťuje....
Na co všechno se dá použít citrón
...běžnou tělovou mastí. Jestliže je mastička příliš řídká, dá se ještě dohustit klasickým pudrem. Vzniklá...
Meruňková marmeláda
Meruňková marmeláda namazaná na čerstvé pečivo s trochou másla je báječná. Stejně tak ji můžeme použít při přípravě dortů...
Marmeláda z rebarbory
Marmeláda z rebarbory je na rozdíl od jiných marmelád příjemně nakyslá. Proto se tak skvěle hodí jako náplň do buchet i ...
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda je velmi jednoduchá. Mimo třešňovou sezónu se vám bude hodit jako náplň do ovocných knedlíků, na lívan...
K Vánocům neoddělitelně patří ozdobený stromeček. Jaký bude letos u Vás?
...vám vydrží borovice, ale ta se mnohým zdá příliš řídká. Nejkratší dobu ve vašem pokoji, kde se jistě...
Úsporné vaření s Kluci v akci. Jak v kuchyni ušetřit?
...dochutíme solí a pepřem. Pokud bude příliš řídká, přidáme najemno nastrouhaný brambor pro...
Cibulová marmeláda
Marmeláda z cibule? Nenechte se zmást! Cibule povařená s vínem a balzamikovým octem skvěle chutná například jako příloha ...
Jahodová marmeláda
Domácí jahodovou marmeládu připravíme velmi snadným způsobem a zaručeně si na ní zdravě pochutnáte. Namazaná na čerstvé...
Domácí bezová marmeláda
Otrhejte zralé bobule černého bezu a uvařte si lahodný domácí džem se spoustou vitamínů. Marmeládu můžete vylepšit ještě ...
Dýně, cukety a patizony
Podzim s vůní horké husté dýňové polévky ( a trochu o cuketách a patizonech) Věděli jste, že dochovaná semena tykve ...
Nové zimní menu v Jam and Co. od středy 11.10.2017
Výjímečná pražšká restaurace Jam&Co přináší změny menu. Nové pokrmy budou určitě úžasné a naše redakce je přijde brzo och...
Malinová marmeláda
Maliny jsou úžasné ovoce, které dozrává od července do září. Nasbírat je můžete v lese nebo vypěstovat na zahrádkách. Mal...
Sladká nadýchaná omeleta
Sladká nadýchaná omeleta je skvělý moučník. Hotová je během chvilky a pochutnají si na ní všichni milovníci sladkých jíde...
Rychlý dezert
Spižírna zeje prázdnotou a za dveřmi stojí návštěva nebo vás honí mlsná? U nás dost běžná situace, a proto mám v záloze n...
Jak na skvrny od jídla
Pokud i vy často bojujete s odolnými skvrnami od různých potravin a nechcete používat drahé a často neúčinné prostředky z...
Několik rad pro zavařování
Zavařování není vědaZavařovat doma je krok dobrým směrem, jelikož víte, co do toho dáváte. Na rozdíl od kupovaných produk...
Rajská omáčka
...solí a mletým pepřem. Pokud je omáčka příliš řídká, zahustíme ji trochou strouhaného perníku...
Sekaná
...masové směsi. Důkladně vše prohněteme, je-li směs řídká, přidáme trochu strouhanky. Z připravené směsi...
Plněné papriky
Plněné papriky s rýží nebo s houskovými knedlíky, tak jak si je uvaříte doma, jsou oblíbeným a chutným jídlem pro děti i ...
Sekaná z cukety
Sekaná z cukety je lehká, vláčná a voňavá zelenými bylinkami. Uvítáme ji jako příjemnou obměnu naší oblíbené sekané z mle...
Cuketová sekaná
Cuketová sekaná je dobrá s bramborovou kaší. Hodí se í jako lehká večeře, třeba jen se zeleninovým salátem. Chutná výborn...
Jablečná náplň do buchet a koláčů
Jablečná náplň do buchet a koláčů je jednoduchá, v podstatě stačí pár jablek a minimum nezbytných přísad. A jak pak takov...
Brokolicové karbanátky
Brokolicové karbanátky upečte těm, kdo se obejdou bez masa. Přidejte pečené brambory a oblíbený dip. Báječný zeleninový o...
Játrové knedlíčky
Játrové knedlíčky jsou oblíbenou zavářkou do masových vývarů. Játra použijte jakákoliv, kuřecí, vepřová, hovězí......
Celerový krém s uzeným tempehem a pečenou bramborou
Velice vydatný krém doplněný o restovaný tempeh je výborným, levným jídlem, které můžete podávat také jako hlavní chod. C...
Sekaná z masa a zeleniny
Sekaná z masa a zeleniny má skvělou chuť. Podávejte ji třeba s bramborovou kaší....
Květákové karbanátky
Květákové karbanátky jsou samozřejmě bez masa. Ale rozhodně nejsou jen pro vegetariány. Třeba s bramborovou kaší to bude ...
Čevabčiči
Čevabčiči můžeme podávat jen s čerstvým pečivem. Dobré bude i s vařenými bramborami, bramborovou kaší, nebo jen s čerstvý...
Vepřová líčka
Vepřová líčka na víně jsou šťavnatá a jemná. Podávejte je nejlépe s bramborovou kaší nebo s bramborovými hranolky a dušen...
Guláš z vepřové krkovice
I vepřové maso se hodí pro přípravu guláše. Ten se dá uvařit z plecka, ramínka nebo krkovice. Když si vyberete pro přípra...
Řepánky
Řepánky jsou polozapomenuté kynuté buchty s mákem a cukrovou řepou. Řepánky se pekly zejména v oblastech, ve kterých se c...
Tvarohová buchta
Tvarohová buchta je rychlý a jednoduchý moučník, který si určitě oblíbíte. Tady je jeden z receptů....
Buřtguláš
Guláše jsou v české kuchyni velmi populární a kdo chce trochu ušetřit, může hovězí maso nahradit například buřty. Je to o...
Rybí noky
Kapr je tradiční součástí štědrovečerní večeře, ale z tuto rybu můžeme zařadit do jídelníčku i během roku, protože tím pr...
Marcipán
Sladká mandlová hmota - tedy marcipán -, se hodí například k modelování květin, ovoce a ke zdobení moučníků a domácích bo...
Bílková poleva
Skvěle se hodí například ke zdobení medových vánočních perníčků. Vyjímat se ale bude i na pečených dezertech. ...
Kedlubnové karbanátky
Kedlubnové karbanátky a k nim vařené brambory nebo bramborová kaše. Velká pochoutka....
Sekaný kuřecí řízek
Osmažený sekaný kuřecí řízek má výraznější chuť než ten klasický a můžete k němu podávat třeba čerstvý zeleninový salát. ...
Perníčky
...nevznikne jemná poleva. Pokud je poleva příliš řídká, přidejte více cukru. Je-li poleva tuhá, přidejte...
Pečené čočkové karbanátky
Pečené čočkové karbanátky zachutnají nejen těm co nejí maso. I my ostatní si jimi můžeme občas odlehčit svůj jídelníček....
Zapečený krůtí řízek
Zapečený krůtí řízek se sýrem bude chutnat třeba s bramborovou kaší, můžete přidat i salát z čerstvé zeleniny....
Domácí masové tousty
Domácí masové tousty mají výhodu hlavně v tom, že přesně víme co jíme. A proto bychom si my, milovníci toustů, je měli dě...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Řídká marmelada recepty