Klobásky v bramborovém těstě
Klobásky v bramborovém těstě jsou českou variantou původního švýcarského jídla. Pokud k nim budete podávat dušené pikantn...
Smažený sýr v horkovzdušné fritéze recept
Smažený sýr někteří označují za jediné skutečné plnohodnotně české jídlo a mnozí ho tak za národní pokrm považují spíše n...
Sýr halloumi vás svojí přeludnou existencí nepřestane okouzlovat
...2,5 hodiny při teplotě 26 až 30 stupňů, se paří v syrovátce teplé mezi 80 a 85 stupni. Kousky sýra...
Máte rádi sýr? A umíte ho správně používat v kuchyni a skladovat?
...jídla. Také, a asi nejčastěji, používáme sýr za syrova. Dnes lze koupit spoustu druhů kvalitních ... krájení nelepí. Podáváme-li svým hostům sýry v syrovém stavu, můžeme je servírovat na speciálním...
Smažený sýr se šunkou
Smažený sýr se šunkou, obalený v kukuřičné strouhance můžete doplnit hranolky pečenými na sucho v troubě nebo vařenými b...
Smažený sýr
Smažený sýr obalený v těstíčku a strouhance je klasika, bez níž by se česká kuchyně asi neobešla. Takzvaný “smažák” je k ...
Smažený sýr
Sýr obalený v trojobalu a osmažený na tuku je prostě klasika, která chutná malým i velkým. Kdo si chce pokrm ještě vylepš...
Domácí lučina: proč jíst skutečné potraviny a jak čerstvý sýr vyrobit
Jednou ze zásad zdravé výživy je jíst potraviny bez zbytečné chemie. Konzervanty a látky zvýrazňující chuť potravin našem...
Olomoucké tvarůžky: aromatický sýr pro štíhlou linii
Přírodní zrající sýr z nízkotučného tvarohu známý jako Olomoucké tvarůžky, je českou specialitou. Upoutá nejen krásně zla...
Smažený hermelín v bramborovém těstíčku
...podélně rozřízneme na 2 plátky. Nastrouháme syrové brambory a slijeme z nich vodu. Přidáme mouku,...
Melasou glazovaná šunka
Melasou glazovaná šunka je maso, kterému neodoláte. Grilovaná kůrka z melasy z něj udělá delikatesu. V misce dobře pro...
Sekaná pečená v listovém těstě
Sekaná pečená v listovém těstě je trochu jiný způsob, jak připravit takové oblíbené a snad i klasické jídlo, jako je seka...
Skromné, ale v podstatě nenahraditelné. Zemáky, zemčátka, bandory, erteple nebo krumple, prostě brambory. Tisíckrát jiné a pokaždé skvělé.
Napohled jsou úplně obyčejné, ale naši kuchyni si bez nich vůbec nedokážeme představit. Vlastně jsou jejím základem. Neje...
Snídaně, oběd, večeře, svačiny – nevíte, co si dát zdravého?
Začínáte řešit svůj jídelníček a nevíte, co za potraviny zařadit? Jíte pořád to samé dokola a hledáte inspiraci pro vaše ...
Párky v listovém těstě
Párky v listovém těstě jsou rychle připravenou svačinou nebo lehkou večeří. Můžeme k nim podávat různé omáčky, nebo zelen...
Šunka s hráškem, mátou a estragonem
Šunka s hráškem, mátou a estragonem je lehký jarní salát, na který můžete použít zbylou vařenou šunku. Nezvyklé koření do...
Sladká šunka
Sladká šunka je možná trochu neobvyklá pochoutka, ale stojí za to ji vyzkoušet. Je docela možné, že si ji hodně oblíbíte....
Adventní věnec – tradice stará sto padesát let
Typický kruh, obalený větvemi jehličnanů, se čtyřmi svícemi na stole každé Vánoce. Mnoho lidí by se již bez adventního vě...
Top 10 předkrmů
Někdy připravujeme slavnostní oběd či večeři pro svou rodinu, oslavu pro své přátele a hosty. Součástí takové slavnostní ...
Francouzský recept na zapečený sýr
Původní francouzská receptura pracovala s originálním francouzským sýrem s bílou plísní na povrchu o hmotnosti 450 g. Sýr...
Smažený sýr
Smažený sýr je česká klasika. Tradičně ho podáváme s hranolky nebo různě tepelně upravenými bramborami a s tatarskou omáč...
Nevíte, co nabídnout hostům během svátečních návštěv? Existuje spousta možností!
Od Vánoc nás dělí už jen necelý měsíc, což znamená, že nastává období velkého pečení, úklidu a nákupů dárků pro naše blíz...
Připravte se – v roce 2022 bude zřejmě zavedeno nové značení potravin
V novém roce 2022 se plánují změny v označování potravin, které mohou zlepšit orientaci zákazníků, ale také zřejmě změní ...
Domácí vegan-kešu sýr
Pokud máte intoleranci na laktózu či jste z jakéhokoliv důvodu přestali jíst mléčné výrobky a přitom milujete sýry, zkust...
Pečený sýr feta s ostružinovým kompotem
Pečený sýr feta s ostružinovým kompotem je výborný předkrm, nebo lehká malá svačina. Chuť kompotu a sýru feta je zvláštní...
Sýr tofu s rýžovými nudlemi a kapustou
Sýr tofu s rýžovými nudlemi a kapustou je báječné jídlo na thajský způsob. Je lehké, lahodné a hodí se třeba jako rychlá...
Kozí sýr s jedlými květy
Tento kozí sýr je opravdu delikatesní a pikantní. Vynikající s čerstvým pečivem a dobrým vínem!...
Šunka na sladko s pečeným hroznovým vínem
Tato, u nás nezvyklá kombinace chutí šunky a sladkého ovoce výborně funguje. Je mimořádně lahodná a příjemně vás překvapí...
Sýrový quiche
Sýrový quiche v bramborovém těstě je jeden z mnoha oblíbených slaných koláčů. Když k němu přidáte salát z čerstvé sezónní...
Dobrota z listového těsta
Listové těsto je dobré mít vždy po ruce. Jeho využití je široké. Tento skvělý, chuťově zajímavý moučník přijde vhod při...
Rajčatový galette
Rajčatový galette Oslavte léto tímto lahodným jídlem plným italských chutí. ...
Španělské tapas
Španělské tapas jsou chuťovky rozšířené v celém Španělsku. Mohou se jíst zatepla i zastudena. Jako předkrm, nebo pohoštěn...
Zapečený květák v zeleninové omáčce
Zapečený květák v zeleninové omáčce je tak dobré zeleninové jídlo, že se vám po mase ani nezasteskne. Čerstvě uvařené bra...
Smažený květák se sýrem
Smažený květák se sýrem s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami a pikantním dipem. Rychlý oběd pro celou rodinu....
Nejjednodušší jahodový koláč
Nejjednodušší jahodový koláč bude chutnat báječně s dobrou kávou nebo čajem. Jahody přece v létě všichni milujeme. Ve ...
Sendvič s plísňovým sýrem a hroznovým vínem
Sendvič s plísňovým sýrem a hroznovým vínem nejčastěji připravujeme na svačinu, nebo lehkou večeři. Hodí se ale i jako p...
Smažené cuketové květy
Pokud pěstujete na zahradě cukety a je vám jasné, že letos už nedozrají, můžete si z květů připravit pochoutku....
Langoše bez kynutí
Langoše bez kynutí připravíme jednoduše a samozřejmě i mnohem rychleji, než langoše, kdy těsto musí nějaký čas kynout. ...
Slané sýrové vafle
Slané sýrové vafle připravíte, jen pokud máte doma vaflovač. Je to rychlé a dobré pohoštění třeba k pivu nebo vínu. Čím s...
Zelná omeleta s cuketou
Zelná omeleta s cuketou potřená pikantním dipem nebo hořčicí a obložená sýrem, zeleninou nebo šunkou, to může být velmi ...
Těsto na pizzu bez lepku
Těsto na pizzu bez lepku je jednoduché, náplň si už doplníte podle své chuti, třeba rajčatový protlak, šunka nebo salám, ...
Bramborové noky s křupavým prosciuttem a šalvějí
Bramborové noky s křupavým prosciuttem a šalvějí jsou prostě vynikající. Křupavá šunka a lahodné nočky, to je skvělá komb...
Houskový knedlík v ubrousku
Ke guláši, k omáčkám jako je svíčková, koprovka i rajská je jako příloha skvělý houskový knedlík. Podávat se však dá i ja...
Zapečený lilek s rajčaty
Zapečený lilek s rajčaty je skvostné zeleninové jídlo. Chuť lilku se výborně doplňuje s oběma druhy sýra, s kořením i s ...
Grilované kuřecí řízky s marinádou z vína a citronů
...naložíme kuřecí porce tak, aby jí byly zcela obaleny. Uložíme misku s kuřecím masem do ledničky...
Křupavé marcipánové rohlíčky
Křupavé marcipánové rohlíčky v jemném lahodném krému z mascarpone je skvělé sladké pochutnání. Broskve povařené ve víně a...
Hrnková bábovka
Hrnková bábovka je jednoduchý moučník, který zvládne upéct úplně každý. Tento recept je na mramorovou bábovku, ale klidně...
Skvělé borůvkové muffiny
Jakmile se borůvky objeví na pultech obchodů, je skoro svatokrádež nechat je utopit v těstu a upéct je – stejně jako s ma...
Jablečný závin z listového těsta
Kombinace jablek, skořice a ořechů je pro zimní období jako stvořená. Kdo má více času, může si připravit vlastní, domácí...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou V bramborovem teste obaleny syr a sunka recepty