Masové taštičky
Masové taštičky můžeme servírovat teplé i studené. Je to ideální pohoštění k vínu či pivu pro vaše návštěvy....
Masové kuličky v rajčatové omáčce
Recept na masové kuličky v rajčatové omáčce se řadí mezi nejoblíbenější jídla našich nejmladších spoluobčanů, kteří jsou ...
Kysané zelí jako vitamínová bomba. Vyzkoušejte tyto recepty!
Kvašené potraviny se po letech v ústraní opět vrátili na náš jídelníček, a to je moc dobře. Receptů na tzv. pickles je ne...
Jak si levně zvýšit imunitu? Vsaďte na kysané zelí.
Často námi opomíjené kysané zelí patří mezi superpotraviny hlavně pro svůj vysoký obsah vitamínu C, K, A, železa a vlákni...
Masové koule v omáčce
Masové koule v omáčce budou výborné s dušenou rýží nebo s těstovinami. ...
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky jsou aromatické a nezaměnitelné. Recept je velmi jednoduchý a jídlo je to velmi oblíbené nejen mez...
Masové kuličky
Masové kuličky většinou podáváme s bramborovou kaší politou rozpuštěným máslem. Je to jídlo, které je velmi oblíbené hlav...
Masové špízy video recept
Recept na masové špízy inspirované řeckými Souvlaki vás ani vaše hosty určitě nezklame. A navíc se nepředřete - udělá...
Jak na masové závitky
Masové závitky a rolády jsou velice oblíbené, jelikož si můžeme s masem vychutnat i náplň, která bývá různorodá. Variant ...
Masové kuličky se sojovou omáčkou
Masové kuličky se sojovou omáčkou chutnají nejlépe s hedvábnou bramborovou kaší politou rozpuštěným máslem. Vaše děti si ...
Masové koule v mrkvové omáčce
Masové koule v mrkvové omáčce je trochu netradiční, ale velmi dobré pohoštění. Jako přílohu můžeme podávat dušenou rýži, ...
Masové kuličky
Masové kuličky podávejte v rajčatové omáčce. Třeba s oblíbenými těstovinami. Kromě trouby můžeme při vaření použít třeb...
Kysané zelí – recept, postup přípravy a doba kvašení
Kysané zelí neboli kyselé zelí neboli kvašené zelí, jak je libo, ale je to jedno, protože řeč je stále o jednom a tom sam...
Jak uvařit hlávkové zelí
Zelí je listová zelenina a známe tři jeho základní druhy: hlávkové, pekingské a čínské. Všechny tři druhy zelí můžeme jís...
Kysané zelí dušené
Do zelí patří kmín, aby bylo stravitelnější. Kysané zelí je bohatým zdrojem vitamínů, a když se podusí, je skvělou příloh...
Salát z kysaného zelí
Kyselé zelí je bohatým zdrojem vitamínu C a naši předkové si bez něj zimu neuměli představit. Námořníkům se díky kyselému...
Červené zelí s jablky
Skvělá verze přílohy z červeného zelí. Vhodné jako příloha k vánočním pokrmům, například ke kachně. Zelí umyjeme, cibu...
Recepty pro chladné dny: kvašené zelí jako příloha i lék
Zelí je pravděpodobně jednou z nejstarších rostlin, které začal člověk pěstovat. Druhů je mnoho a většinou jde o kulatou ...
Dopřejte si na podzim zelí, posílí imunitu!
Hlávkové zelí, jedinečná zeleninaHlávkové zelí je přímo nadupané vitamíny a minerály, proto je vhodné ho konzumovat právě...
Dušené zelí
Bez dušeného zelí si neumíme některá jídla ani přestavit. Uděláme si velmi dobré dušené zelí....
Kysané zelí jako příloha
Kysané zelí jako příloha k vepřovému masu s knedlíkem. Ale tahle zdravá pikantní příloha se hodí téměř ke všem masům, ať ...
Dušené bílé zelí s mletým masem
Nejen letní, ale také podzimní sezónní ovoce a zelenina mají v kuchyni co nabídnout. Mezi významné podzimní potraviny bez...
Zelí v kuchyni: proč jsou fermentované potraviny zdravé?
Kysané zelí platí za jednu z nejstarších trvanlivých potravin a na jídelníčku se udrželo až do dnešních dob. Přínosy kysa...
Je kysané zelí opravdu tak zdravé?
Kysané zelí se právem řadí mezi superpotraviny. A to hlavně pro svůj vysoký obsah železa, vitamínu C, vitamínu K a vlákni...
Dušené bílé zelí se slaninou
Dušené bílé zelí se slaninou je výtečná příloha k vepřovému masu, ke kachně, k huse, ke kuřeti, nebo k pečenému králíkov...
Dušené zelí na smetaně se slaninou
Velmi snadný a výživný recept, na který se tak trochu zapomnělo. Zelí dušené s brambory a slaninou, přitom chutná tak dob...
Hlávkové bílé zelí dušené s jablky
Hlávkové bílé zelí dušené s jablky k vepřovému masu nebo k pečenému kuřeti. Je to zdravá a chutná příloha....
Kysané zelí na slanině
Kysané zelí na slanině, k tomu pečené maso a knedlíky. Klasika, která chutná všem. ...
Masové kuličky do rajské omáčky
Masové kuličky do rajské omáčky si můžeme připravit i předem a zamrazit je. Kdykoliv pak máme chuť, stačí už jen uvařit ...
Masové koule v žampionové omáčce
Masové koule v žampionové omáčce budou nejméně stejně dobré i když místo žampionů použijete čerstvě nasbírané houby z le...
Domácí masové tousty
Domácí masové tousty mají výhodu hlavně v tom, že přesně víme co jíme. A proto bychom si my, milovníci toustů, je měli dě...
Pečené masové koule
Pečené masové koule jsou téměř bez tuku a když si k nim přidáte svůj oblíbený dip a možná i přílohu (pečivo, nebo brambor...
Pečené masové koule se sýrem
Pečené masové koule se sýrem jsou rychlé a chutné jídlo. Můžeme k nim podávat třeba vařené nebo pečené brambory, nebo i ...
Kuřecí masové kuličky ve slanině
Kuřecí masové kuličky ve slanině, namáčené v pikantní sýrové omáčce jsou výborným pohoštěním třeba na vaši chystanou os...
Masové kuličky s rýží a jogurtovou omáčkou
Masové kuličky s rýží a jogurtovou omáčkou mohou být vítanou večeří pro celou rodinu.Použijeme hovězí maso, protože je mé...
Dušené zelí
Dušené zelí, ať už bílé, nebo červené, je základní příloha k pečeným masům. Hlavně pečená kachna nebo husa se bez dušenéh...
Pečené zelí s česnekovým máslem
Pečené zelí s česnekovým máslem je výborná příloha k pečeným nebo grilovaným masům. Zelí zase trochu jinak....
Králičí stehna pečená na zelí a kořenové zelenině
Králičí stehna pečená na zelí a kořenové zelenině třeba s bramborovým knedlíkem. Určitě si všichni pochutnají....
Pikantní zelí
Pikantní zelí se šunkou je ideální příloha k pečenému masu. Jídlo můžeme doplnit houskovými knedlíky a pochutnáme si zna...
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí je skvělá příloha k pečeným masům. Mnozí ho mají raději, než klasické bílé či červené zelí. Na oleji v...
Cuketové zelí
Cuketové zelí je výbornou obměnou známého klasického zelí. Chutná trochu jinak, ale když je vyzkoušíte, zjistíte, že je ...
Zelí z cukety
Zelí z cukety je jemné, podobá se kedlubnovému, a skvěle chutná ke všem pečeným masům. Ať už je to kachna, nebo husa, neb...
Zelňačka z kysaného zelí se slaninou
Zelňačka z kysaného zelí se slaninou je to pravé, co nás zahřeje ve studeném podzimním počasí. Je hustá, sytá a pikantní...
Polévka z kysaného zelí se slaninou
Polévka z kysaného zelí se slaninou je pikantně nakyslá, přesně tak jak má být. Kromě slaniny můžeme použít třeba uzené ...
Salát z čerstvého zelí
Salát z čerstvého zelí je výtečná příloha ke všem pečeným masům. Kromě toho je plný vitamínů a antioxidantů....
Bramborové knedlíky plněné houbovou směsí s česnekem a hlávkové zelí (SPLK)
Recept patří do Dělené stravy podle Lenky Kořínkové. Tento se řadí do skupiny Kytky + zelenina. Pro použití tuku je to Vo...
Čínské zelí se zázvorem
Čínské zelí se zázvorem je velmi zdravý salát plný vitamínů. Podáváme ho jako přílohu k různým masům. Když ho smícháme se...
Zeleninový salát z hlávkového zelí
Zelí je zdravá zelenina. Udělejme si salát z hlávkového zelí a k tomu zálivku, která dodá salátu ten správný šmrnc....
Zapečené zelí s klobásou
Zapečené zelí s klobásou je celé jídlo, připravené v jednom pekáči. Zdravé a do sychravého zimního počasí jako dělané....
Králík pečený na zelí
Králík pečený na zelí můžeme podávat třeba s bramborovými knedlíky. Ale i houskový knedlík by se jako příloha k takto při...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Masove klopsy s kysanym zeli recepty