Grilovaný hermelín na pánvi
Grilovaný hermelín na pánvi je labužnická pochoutka. Pikantní a lahodná. Přílohou může být čerstvé pečivo nebo vařené či...
Hermelín v kabátku
Hermelín v kabátku je trochu jiný, než je ten známý, smažený. Takový malý slaný koláč, který může být třeba sytou svačin...
Těsto na pizzu
Pojďte si společně s námi připravit těsto na pizzu! Sice to asi nebude tak dobré a kvalitní, jako byste se na pizzu vydal...
Tradiční anglická kuchyně. Jaká vlastně je?
Z evropských kuchyní je anglická kchyně po francouské a italské tou třetí nejznámější. Takže se v Británii rozhodně dobře...
Smažený hermelín s anglickou slaninou
Smažený hermelín s anglickou slaninou podávejte s bramborovou kaší. I když vhodné jsou brambory v jakékoliv podobě. Někdo...
Nakládaný hermelín
Nakládaný hermelín je pikantní pochoutka, rychlé pohoštění a můžete si ho připravit i nějaký čas předem. Tedy spíš musíte...
Smažený hermelín v bramborovém těstíčku
Smažený hermelím v bramborovém těstíčku připravíme jako rychlou večeři třeba se zeleninovým salátem. Pro toho, kdo to má ...
Čaj – obyčejný nápoj, ale i životní styl
Čaj je nápoj připravený louhováním listů čajovníku v horké vodě. Slovo čaj obvykle používáme i pro samotné lístky z keře ...
Tajemství italských kuchařů odhaleno! Jak připravit tu nejlepší pizzu?
Dospělí i děti pizzu prostě milují. Provoňte svou kuchyň podmanivou vůní této italské pochoutky a vyzkoušejte náš osvědče...
Plněný grilovaný hermelín s pivní omáčkou
Vylepšete si letní grilování nevšedním hermelínem plněným houbami a ořechy. Přidejte pečené brambory na které se skvěle h...
Nakládaný hermelín
Nakládaný hermelín je výtečná a pikantní pochoutka, třeba k pivu. Podáváme k němu čerstvý chléb....
Anglické toasty
Anglické toasty, k tomu čaj, a můžete si připadat že jste třeba v Londýně. V žádném případě nám neuškodí, když si vyzkou...
Snídaně, oběd, večeře, svačiny – nevíte, co si dát zdravého?
Začínáte řešit svůj jídelníček a nevíte, co za potraviny zařadit? Jíte pořád to samé dokola a hledáte inspiraci pro vaše ...
Máte rádi sýr? A umíte ho správně používat v kuchyni a skladovat?
Všechny sýry se vyrábí srážením mléka kyselinou mléčnou nebo syřidlem. Tento mléčný výrobek pak obsahuje tuky, mléčnou ky...
Vegetariánská pizza
Malé děti rádi pomáhají s vařením. Vegetariánská pizza je jednou z možností, jak své ratolesti zapojit a užít si s nimi...
Naložená pochoutka k pivu
Dopřejme si naložený hermelín, pěkně proložený kořením a dalšími dobrotami!...
Hermelínová pomazánka
Skvělá a na přípravu jednoduchá hermelínová pomazánka, která bude chutnat celé rodině. Uvaříme vajíčka natvrdo. Nak...
Čaj - přírodní nápoj štěstí
Čaj si spolu s kávou získal výsadní postavení mezi nápoji. Ale jak vůbec lidé přišli na jeho přípravu? A jakou cestu musí...
Potřebujete snížit tlak a cholesterol, zlepšit trávení a prospět svému srdci? Nebo se potřebujete doma zbavit upírů, odradit zloděje a odvrátit závist? Vsaďte na česnek.
V české kuchyni, a vlastně v každé vyhlášené kuchyni od Francie až k Číně, je česnek velmi významnou rostlinou s všestran...
Slaný dort
Slaný dort bez pečení je pochoutkou ve studené kuchyni. Existuje spousta různých pomazánek, které můžeme použít k jeho př...
Smažený sýr v horkovzdušné fritéze recept
Smažený sýr někteří označují za jediné skutečné plnohodnotně české jídlo a mnozí ho tak za národní pokrm považují spíše n...
Tempeh – indonéská odpověď na vegetariánství
Až z daleké Indonésie, konkrétně z jejího největšího ostrova Jáva, k nám dorazil tradiční pokrm Jávanců – tempeh. A pro n...
Jak připravit dokonalý vídeňský řízek? Lahůdku, která slaví svůj mezinárodní den
Plátek telecího masa zabalený v trojobale, osmažený na přepuštěném másle či sádle, to je tradiční rakouský pokrm, známý p...
Vegan butter chicken
Přinášíme čistě veganskou verzi populárního indického jídla Butter chicken. Oproti tradičnímu receptu nahradíme kuřecí ma...
Tvarohová náplň do koláčů a buchet
K přípravě této náplně se příliš nehodí tvaroh z plastové vaničky, ale ten klasický, zabalený v papíru. Jeho konzistence ...
Pórek v těstíčku smažený
Smažit se nemusí jen maso, ale také zelenina. Zejména aromatičtější druhy jako je pórek jsou osmažené v těstíčku velmi ch...
Banánový chléb
Banánový chléb s ořechy a datlemi je pochoutka pro sváteční snídaně a svačiny. Je výborný třeba s javorovým sirupem. ...
Pomazánka z Nivy
Pomazánkou z Nivy můžeme namazat plátky veky a ozdobit je podle vlastní fantazie a chuti. Třeba plátky čerstvé zeleniny....
Brambory zapečené s brokolicí a sýrem
Jednoduché jídlo, které zvládne každý začátečník. Pečeme ho v troubě a občas zkontrolujeme. ...
Hermelínová silvestrovská pomazánka
Hermelínová silvestrovská pomazánka je lehce pikantní. Namažte ji na opečené topinky z chleba nebo z veky. Může být celo...
Sýrové taštičky z listového těsta
Sýrové taštičky z listového těsta jsou tak jednoduché, že jejich přípravu můžete svěřit i větším dětem. Můžete použít dva...
Cuketa zapečená s Hermelínem
Cuketa zapečená s Hermelínem bude chutnat s brambory v jakékoliv podobě. Také ale stačí kousek čerstvého pečiva....
Zapečené brambory se šunkou a sýrem
Skvělá chuťovka nebo předkrm, který rozhodně neurazí. Rozpůlené brambory naplněné směsí sýra, šunky, smetany a vajíčka, r...
Smažený sýr
Smažený sýr obalený v těstíčku a strouhance je klasika, bez níž by se česká kuchyně asi neobešla. Takzvaný “smažák” je k ...
Sýrový salát s balzamikovým dresinkem
Sýrový salát s balzamikovým dresinkem je lehký oběd pro horké letní dny. Nebo si ho můžeme připravit večer, přidat sklenk...
Hermelínová pomazánka
Hermelínová pomazánka s pečeným česnekem a s jarní cibulkou je pikantní a hlavně strašně jednoduchá. Ať už ji namažete na...
Hovězí burgery
Když sníte jeden, budete okamžitě chtít druhý. Proto již dopředu avizujeme, že množství surovin se může velmi významně li...
Plněná sekaná
Plněná sekaná bude nejlepší s bramborovou kaší politou máslem. A další možnost jsou vařené brambory nebo bramborový salát...
Vepřová roláda
Vepřová roláda bude výborná s jakkoliv upravenými brambory. Třeba bramborová kaše by mohla být výtečná....
Polévka z mraženého hrášku
Polévka z mraženého hrášku je lahodný hráškový krém. Doplňte ho opečenými chlebovými krutony nebo třeba nasucho opečeným ...
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt je hvězdou brunch stolu nebo si ho připravte jako snídaně. Skládá se z toustového chleba, který je pokryt ...
Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně bude nejlepší s houskovým knedlíkem. Podle tohoto receptu se vám určitě podaří připravit oblíbenou o...
Bramborové knedlíky plněné zelím
Bramborové knedlíky plněné zelím doplníme osmaženou cibulkou a jídlo je hotové. Místo anglické slaniny můžeme použít i va...
Krůtí prsa
Drůbeží maso je obecně vyzdvihováno kvůli nízkému obsahu tuku a krůtí maso tento fakt jen potvrzuje. Prsa z krůty jsou ve...
Slané závitky z listového těsta
Slané závitky z listového těsta rychle upečeme jako malé pohoštění pro návštěvu. Jsou jednoduché a náplň můžeme změnit po...
Pikantní vepřová panenka
Pikantní vepřová panenka ve slaninovém kabátku dušená na másle a oleji bude výborná s bramborovou kaší. Ale samozřejmě si...
Zapečená brokolice se slaninou a sýrem
Zapečená brokolice se slaninou a sýrem je lehké jídlo, hodící se na jednoduchý a rychlý oběd nebo večeři. ...
Zapečená cuketa s anglickou slaninou a sýrem
Zapečená cuketa s anglickou slaninou a sýrem je rychlý oběd nebo večeře. My jsme použili čedar, ale pokud máte raději jin...
Tyčinky z listového těsta se šunkou a slaninou
Tyčinky z listového těsta se šunkou nebo slaninou jsou výborné jen tak k pivu nebo vínu při posezení s přáteli. ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Hermelin zabaleny v anglicke recepty