Zeleninové šátečky
Zeleninové šátečky z listového těsta potěší hlavně milovníky slaných koláčů. Jsou lehké, pikantní a plné zdravé zeleniny...
Šátečky z listového těsta s tvarohovou náplní
Domácí šátečky, kdo by odolal? Ke kávě, k čaji, na odpolední svačinu. Šátečky z listového těsta s tvarohovou náplní jsou ...
Špaldová mouka se vrací do naší kuchyně
...pšenice, ta, ze které se dodnes vyrábí bílá mouka. Díky dvojitému obalu a také díky tomu, že nikdy ... rýže, pšenice, kukuřice a ostatní obiloviny. Špaldová mouka se vyrábí z celého zrna včetně obalu. Její ... Její další výhodou je i krátká doba vaření. Špaldová mouka tedy prospívá našim kostem, kloubům, vlasům ... ty, kdo trpí syndromem dráždivého trakčníku není špaldová mouka vhodná. Ze špaldové mouky můžeme péci...
5 důvodů, proč jíst „nejen“ na jaře mrkev
...se do polévek, do omáček, salátů i pomazánek – mrkev patří mezi základní suroviny v kuchyni, proto vás ... vitamínu A, který důležitý pro kvalitní zrak. Mrkev navíc obsahuje vitamín B6, K, C, E, železo,...
Cukrové šátečky
Cukrové šátečky jsou sladké potěšení ke kávě pro vaše hosty, nebo také sladká svačinka pro děti. Kromě švestkových můžeme...
Mrkvové šátečky s tvarohovou náplní
Mrkvové šátečky s tvarohovou náplní si upečme rychle a jednoduše doma. Když použijeme bezlepkovou mouku jsou vhodné i pro...
Jablečné šátečky
Jablečné šátečky jsou tou pravou podzimní pochoutkou. Jablečný závin přece není jediným skvělým moučníkem z jablek. Pr...
Nahraďte pšeničnou mouku jinými, chutnějšími a zdravějšími alternativami
...dřív, se nedá srovnávat. V tomto momentu současná mouka zaujímá neutrální místo v pohledu na lidské ... vitaminů, minerálů, bílkovin a výživných látek. Mouka pod mikroskopem Když se podíváme blíž na obilné...
Hladká, polohrubá, hrubá nebo snad krupice?
...toho se používá k zahušťování polévek a omáček. Mouka se vyrábí rozmělněním části obilného zrna. Podle ... polohrubou, hrubou a krupici. Je jasné, že každá mouka se používá jinak a k přípravě jiných jídel....
Tvarohové šátečky s marmeládou
Tvarohové šátečky s marmeládou upečeme za pár minut v troubě. Třeba dětem na svačinu. Nebo k odpolední kávě? Marmeládu si...
Šátečky z listového těsta
Šátečky z listového těsta jsou křehké a křupavé. A hlavně, nedají moc práce. Podle chuti je můžete naplnit i jinak, než j...
Medové šátečky s hruškami
Medové šátečky s hruškami jsou rychlý moučník i díky tomu, že si koupíte listové těsto už hotové. Ale nic vám nebrání ani...
Top 6 nejjedovatějších potravin
...důležité omezit celkové používané množství. Bílá moukaPři výrobě bílé mouky je ze zrna odstraněna slupka ... vitamíny, vlákninu a stopové prvky. Samotná mouka tedy neobsahuje žádné nutričně potřebné látky. ... zdravějšími variantami, kterými jsou žitná či špaldová mouka nebo čistě bezlepkovými moukami (například ... rýžová mouka, pohanková mouka, atd). Mléko a mléčné výrobkyMléko v přírodě...
Tipy na dětské svačinky
...bazalka) a špetkou soli.Mrkvová pomazánka – mrkev, kousek kořenové petržele a celeru (mrkve musí...
Rebarborové šátečky se smetanovou náplní
Rebarborové šátečky se smetanovou náplní jsou lahodně navinulé kvůli rebarboře a smetanové jemné zároveň. Báječný moučník...
Listové šátečky plněné zeleninou
Listové šátečky plněné zeleninou jsou velmi snadné a také rychlé, a to díky hotovému listovému těstu. Výborná svačina ne...
Dušená mrkev
Dušená mrkev s bramborem a plátkem vařeného hovězího masa je báječná pochoutka. A také zdravá a málo kalorická....
Hrnečku vař! Tipy, jak připravit dokonalé kynuté těsto
...K výrobě kynutého těsta se hodí především hladká mouka, použít se dá ale také špaldová nebo polohrubá....
Top 3 recepty do 30 minut na leden: Vařte chytře podle potřeb těla…
...šťávou z citronu. Rizoto z pšenice špalda Špaldová pšenice neboli prabába pšenice je nešlechtěný ... špaldu kombinovat s pečenou zeleninou jako je mrkev, celer a červená řepa. Vařenou pšenici špalda...
Dušená mrkev s kuřecím masem
Dušená mrkev s kuřecím masem a s vařenými bramborami nebo s rýží. Jednoduché a rychlé jídlo, které vám bude chutnat....
Dušená mrkev s kedlubnou a fazolkami
Dušená mrkev s kedlubnou a fazolkami je nejlepší s vařenými bramborami nebo s bramborovými noky. Také může být přílohou k...
Dušená mrkev a opečené brambory na cibulce s cherry rajčátky
...chuť na lehké zeleninové jídlo? Dušená mrkev a opečené brambory na cibulce s cherry rajčátky...
Kyselinotvorné a zásadité potraviny
...nápoje, vepřové a hovězí maso, slanina, pšeničná mouka a výrobky z ní, alkohol. Méně kyselé pak jsou ... rýže, rýžové mléko, káva, víno, ječná a žitná mouka, sójový olej, sádlo, kuřecí a krůtí maso. Je ... jahody, listová zelenina, kapusta, hrášek, mrkev, ředkvičky, batáty, cuketa a dýně. Patří sem také...
Bliny – bohatě plněné a tak trochu jiné palačinky
...Dřív se používala téměř výhradně pohanková mouka, dnes se míchá s hladkou pšeničnou moukou. Použít ... kaše. K tomu také jedna specialita – ostrá mrkev. Jde o mrkev naloženou v octu, oleji a pepři. V...
Dušená mrkev
...jídelna a blátivá chuť mrkve. Správně podušená mrkev přitom může být velká pochoutka, které stojí za...
Krémová zapečená mrkev
...zapečená mrkev je jídlo, které vám bude chutnat, i když zrovna mrkev moc nemusíte. Rozhodně ho vyzkoušejte. Pečící ... stupňů. Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu a mrkev v ní povaříme asi 7 až 10 minut. Pak vodu ... vymazané máslem pak na dno naskládáme povařenou mrkev nakrájenou na tenká kolečka. V menší misce ... a cibuli. Tuto směs pak rovnoměrně rozetřeme na mrkev. Nyní vše posypeme sýrem a strouhankou. V...
Dušená mrkev
Dušená mrkev je skromné, ale velmi chutné jídlo. Jako přílohu je nejlepší podávat vařené brambory. Snadno a rychle si ta...
Dušená mrkev s bramborem
...na kostky nakrájené vařené hovězí z vývaru. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Do kastrolu dáme ... lžíci másla, rozpustíme ho a osmahneme na něm mrkev. Přidáme k ní muškátový oříšek, trochu soli a ... snížíme teplotu, přikryjeme pokličkou a zvolna mrkev dusíme do měkka. Když je hotová, zahustíme ji...
Dušená mrkev se slaninou a šunkou
Dušená mrkev se slaninou a šunkou je hotové celé jídlo, ale i skvělá příloha k masu. Jednoduché a rychlé....
Krupicová polévka s vejcem a mrkví
...s drobnými zrníčky krupice, ve které plavala mrkev a kroutily se rozteklé vaječné bílky. Krupicová ... zemitější chuť, po oříšcích zase chutná krupice špaldová a nakonec je zde ještě kukuřičná krupice, ze...
Rychlý dezert
Spižírna zeje prázdnotou a za dveřmi stojí návštěva nebo vás honí mlsná? U nás dost běžná situace, a proto mám v záloze n...
Svíčková omáčka s hovězím masem
Taky si čas od času dopřejete českou klasiku Svíčkovou omáčku? Já tedy rozhodně ano....
Svíčková na smetaně
Když se řekne Svíčková na smetaně, každý na jazyku ucítí tu jemnou a lahodnou chuť kořenové zeleniny, dochucené smetanou....
Čočková polévka
Čočková polévka s uzeninou je sytá a hustá, takže ji můžeme uvařit k večeři. Stačí jen přidat čerstvý chléb. A luštěniny...
Fazolová polévka
Fazolová polévka je jednou z těch dobrých, sytých a hustých polévek, co klidně nahradí celé jídlo. Možná si k ní vezmete ...
Hovězí krk
Hovězí krk pečený s kořenovou zeleninou bude nejlepší s brambory nebo s bramborovou kaší. Ale ani rýže není špatnou volb...
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Dršťková polévka z hlívy ústřičné skvěle nahradí tu z vnitřností. A je stejně dobrá....
Žampionová polévka se zeleninou
Žampionová polévka se zeleninou je jen jednou z mnoha polévek s houbami. Pokud je zrovna sezóna a máte čerstvě nasbírané ...
Cuketové karbanátky
Cuketové karbanátky osmažené na olivovém oleji jsou výborné například s jogurtovým dipem. Nebo taky s jemnou bramborovou ...
Osso Buco
...na zvláštní talíř. Do kastrolu teď vhodíme celer, mrkev a cibuli. Trochu přisolíme a dusíme 8 minut až...
Hrušková povidla na frgály
Pečená povidla jsou na koláče nejlepší, tvrdí Dana Vašková z Písecka, která se o recept své babičky podělila v rozhlasové...
Hamburská kýta na smetaně
Hamburská kýta na smetaně je nejlepší podávaná s domácím houskovým knedlíkem. Je to skvělé jídlo pro slavnostní a význam...
Silný kachní vývar se zeleninou a celestýnskými nudlemi
Kdo by odolal silnému kachnímu vývaru se zeleninou a celestýnskými nudlemi? Zahřeje a dodá sílu....
Kapustové karbanátky
...přílohu můžeme podávat dušenou zeleninu (mrkev, hrášek, kukuřici apod.)...
Křupavá zelenina v tempuře
Připravte si sezónní zeleninu v tempuře. Křupavé těstíčko si doslova zamilujete stejně jako Japonci, kteří ho povýšili na...
Hovězí ořech
Hovězí ořech je velmi kvalitní maso z kýty. Připravuje se většinou pečením nebo dušením. Přílohou bývají vařené brambory ...
Hovězí přední
Hovězí přední se dá připravit mnoha různými způsoby. Také podle tohoto receptu....
Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
V chladném období není nic lepšího než vydatný hovězí guláš!. Dušené hovězí maso se vaří v troubě asi 2 hodiny, aby bylo ...
Mrkvová polévka s kapáním
Mrkvová polévka s kapáním je zdravá a chutná, jemná polévka. Zkuste a uvidíte sami....
Koláč z rebarbory
Rebarbora je oblíbená, zejména na koláč nebo na kompot. Zkuste náš koláč z rebarbory a pochutnáte si....
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Mrkev a špaldová mouka satecky recepty