Ghee - zdravé přepuštěné máslo
Už naše babičky věděli proč je konzumace přepuštěného másla zdravá. Ghee neboli také přepuštěné máslo má mnoho kladných v...
Přepuštěné máslo
Přepuštěné máslo má tu velkou výhodu, že na něm můžeme bez problémů smažit a nepřepálí se. Kromě toho nám vydrží i tři tý...
Zázrak jménem Ghí: Proč tak zdravé přepuštěné máslo?
...účinků. Elixír života V ajurvédské medicíně je ghí považováno za jeden z elixírů života. Jeho název ... pochází ze starého indického jazyka sanskrt. Ghí působí velmi pozitivně na naše trávení, pomáhá...
Dobrá zpráva! Do české kuchyně se vrací ghí
...boom v našich kuchyních. A to zcela zaslouženě. Ghí je totiž našemu zdraví především velmi prospěšný ... polévek, kaší, omáček, tady všude můžete použít ghí. Ghí má jemnou chuť a vůni, což při vaření určitě...
Hrušky s ghí
...máslo, protože ho lze zahřát na vysokou teplotu. Ghí má navíc protizánětlivé účinky a zlepšuje...
Bylinkové máslo s medvědím česnekem
Máslo s bylinkami je výtečná nátěrka na pečivo. Bylinky dodají žlutému máslu krásnou barvu, a také porci zdraví navíc. Na...
Domácí máslo
Domácí máslo je voňavé, lehoučké a rozplývá se na jazyku. Z tohoto množství čerstvé smetany získáme asi 350 g másla a 60...
Sádlo, máslo, margarín nebo rostlinný olej?
Tuky jsou pro lidské tělo nezbytné. Někdy jsou proklínané, jindy velebené. V naší kuchyni se ale bez tuků většinou neobej...
Máslo a tuky, nejrozšířenější druhy a způsoby použití při přípravě jídel
Na výběr je těchto surovin celá řada. Používají se na vaření i na mazání například na chleba. I když dnešní trend ke zdra...
Bylinkové máslo
Máslo je základ tradiční české kuchyně, a s tímto receptem lze tento mlékárenský výrobek povýšit na další level. Stačí k ...
Dýňové máslo
Doma vyrobené dýňové máslo je skvělá pomazánka na čerstvé pečivo. Můžeme ho také přidat do bílého smetanového jogurtu ne...
Ořechové máslo
Máslo vyrobené z ořechů a mandlí má bohaté využití. Dá se natřít na pečivo a doplnit například ovocem. Je však i chutným...
Jak na domácí ochucené máslo
Ochucené máslo je velice lahodné a má mnoho variací. Je skvělé k večeři s celozrnným pečivem nebo opečenými toasty. Hodí ...
Jak si doma vyrobit máslo
Nechceme se přece v obchodech přetlačovat s davem a nakupovat předražené máslo do zásoby, protože co kdyby náhodou nebylo...
Bylinkové máslo
Hodí k vařeným či pečeným bramborám, k masovým minutkám a samozřejmě na pečivo. Skvěle vám poslouží i jako základ při pří...
Zdravé lívance
Místo mouky ovesné vločky a jako pojivo vajíčka a sýr cottage. Tyhle lívance si zamilují nejen milovníci zdravé a dietní ...
Květáková rýže
I když v názvu tohoto receptu figuruje rýže, tu klasickou byste v něm hledali marně. Základem pokrmu je nahrubo nastrouha...
Bambucké máslo - kvalitní přírodní kosmetika
Běžné kosmetické přípravky jsou dnes plné chemie, která zbytečně zanáší naše tělo nežádoucími látkami. Ty nejenže tělu šk...
Syrovou nebo tepelně upravenou? Zvolte nejšetrnější způsob přípravy zeleniny.
...kvalitní tuky. Osvědčil se hlavně olivový olej, ghí (přepuštěné máslo), a hodně se začíná používat...
Lívance s ricottou
Skvělá nedělní snídaně. Neděle je svátkem nicnedělání. Připravte si na snídaní lívance s ricottou a oslavte tento den spo...
Mandlovo-rýžový puding
Růžový pudink z vařené rýže v mléce a cukru budete milovat. Podává se studený i teplý a pochází z Indie. Připravte si ten...
Dušená mrkev
Někomu se při pomyšlení na tento pokrm možná vybaví školní jídelna a blátivá chuť mrkve. Správně podušená mrkev přitom mů...
Top 5 tipů pro zdravý podzim: Zdraví díky starobylé moudrosti ájurvédy…
...druhy dýní, špenát, švestky, granátová jablka, ghí (přepuštěné máslo, které je také vynikajícím...
Dodejte vašemu tělu potřebnou energii stravou podle ajurvédy...
...obiloviny, bylinky a koření, přepuštěné máslo (ghí), luštěniny, rýže basmati. Rajas Obsahuje...
Pohlreich růžičková kapusta
Tato brukvovitá zelenina má spoustu předností, a proto je škoda, že je v českých domácnostech tak často opomíjena. Růžičk...
Hrachová kaše od Pohlreicha
Luštěnina hrách je bohatý na kvalitní bílkoviny a dříve tvořil základ jídelníčku. Dnes se k této potravině v kuchyni post...
Mangold na kari
Tato zelenina pro mě byla dlouhou dobu velkou neznámou, ale jakmile jsem ji poprvé vyzkoušela, hned jsem si ji oblíbila. ...
Vepřové kotlety se zelím podle Pohlreicha
Kombinace vepřového masa a zelí je v české kuchyni prostě nesmrtelná, a když přidá svůj recept i známý šéfkuchař, není co...
Smažený sýr v horkovzdušné fritéze recept
Smažený sýr někteří označují za jediné skutečné plnohodnotně české jídlo a mnozí ho tak za národní pokrm považují spíše n...
Tvarohový věnec recept
Velikonoce jakožto svátky jara se neobejdou bez svých skvělých dobrot. Můžete si upéct například recept na sladké jidáše ...
Tvarohové lívance
Dokonalá snídaně pro sportovce i hladovce. Tvaroh, mléko a vejce dodají tělu bílkoviny a trocha cukru dodá energii. ...
Lečo
Na dušenou zeleninu dostávám největší chuť v létě, kdy je snadno k dostání. Občas si ale na leču smlsnu i v zimě, když mi...
Lívance se sýrem cottage podle Břicháče Toma
Recept na tyto zdravé a velmi chutné lívance jsem našla v knize Břicháče Toma. Lívance mne nadchly tím, že se do těsta př...
Fazolová polévka se zeleninou
Luštěniny obsahují velké množství bílkovin, vlákniny a u vegetariánů často suplují maso. Pro naše zdraví jsou velmi prosp...
Vařený chřest s holandskou omáčkou
Vařený chřest s holandskou omáčkou je jídlo díky chřestu plné vitamínů, minerálních látek a stopových prvků. Kromě toho j...
Rámen
Rámen je vydatná nudlová polévka původem z Japonska, která obsahuje pořádnou dávku vitamínů a minerálů. Je to vlastně obd...
Krůtí guláš
Guláš je v české kuchyni dost oblíbený a tradičně se připravuje z hovězího masa. Dá se ale uvařit i z jiných druhů mas, n...
Karbanátky z ovesných vloček
Tento pokrm je ze série tzv. levných receptů, protože ovesné vločky seženete téměř \"za hubičku\" a k jeho přípravě se ne...
Těstoviny s hříbkovou omáčkou
Když z lesa zavoní houby, Češi popadnou košíky a vyrazí “na lov”. Čerstvé hříbky jsou základem pro báječnou smetanovou om...
Krémová rybí polévka
Tahle polévka má krásnou krémovou konzistenci a je skvělá pro chladné zimní dny. Hodí se ale i jako sváteční předkrm na š...
Jehněčí kapustové rolky - Low carb
Přinášíme další lahodný recept podle zásad Low carb. Lahodné jídlo a u toho hubnout? Ano je to reálné, důležité je správn...
Salát s jahodami a sýrem feta
Nezapomenutelná kombinace chutí, do které se doslova zamilujete. Připravte si k obědu tento lahodný salát, který je také ...
Guláš z bílých fazolí
Luštěniny jsou zdravé a nutričně cenné, protože obsahují vysoký podíl bílkovin. Dříve na nich byla založená valná část jí...
Kuřecí řízek Kyjev se zelným salátem
Pokud patříte mezi milovníky řízků rozhodně by vaší pozornosti neměl ujít tento lahodný recept na kuřecí řízek Kyjev. Věz...
Steak s pikantním máslem
Steak s pikantním máslem je rychle připravené a velmi chutné maso. Přílohou mohou být dušené fazolky se slaninou, opečené...
Ořechový koláč
Skvělý ořechový koláč. Pokud máte rádi ořechy moc si pochutnáte! Vypracujeme hladké těsto z mouky, másla, cukru, 1 vej...
Marcipán
Jak se připravuje nepravý marcipán? Je to jednoduché, rychlé a má mnoho možnosti využití. Na ozdobu a překrytí dortů, neb...
Pstruh s bylinkami a česnekem
Co si uvařit na víkend něco lehkého a chutného? Milovníci ryb jistě nepohrdnou pstruhem s bylinkami a česnekem....
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Ghí (přepuštěné máslo) recepty