Hovězí líčka na víně
...oleji opečeme osolená a opepřená hovězí líčka ze všech stran. Pak je dáme stranou na talíř. ... asi půl hodiny. Pak do hrnce přidáme opečená líčka a hovězí vývar, přiklopíme pokličkou a zvolna ... na 130 stupňů asi tak 2 hodiny, až jsou líčka měkká. Nyní maso vyndáme z hrnce, omáčku ... pepřem. Pak maso vrátíme do omáčky. Hovězí líčka na víně skvěle chutnají s bramborovou kaší....
Hovězí líčka
Hovězí líčka na víně, to je hlavně jemné maso lahodných chutí. Podáváme je nejlépe s hedvábnou bramborovou kaší....
Vše o víně, co by jste měli znát
Sommelierské pojmy nemusejí být španělskou vesnicí. Naučte se jim porozumět Znáte ten pocit, kdy si v restauraci objedná...
Jarní počasí nás inspiruje k tomu, pozvat si jaro i do bytu
...nádivka, pečené maso jehněčí, kůzlečí nebo telecí, jidáše nebo pučálka. Jistě jich znáte mnohem víc...
Vepřová líčka
Vepřová líčka na víně jsou šťavnatá a jemná. Podávejte je nejlépe s bramborovou kaší nebo s bramborovými hranolky a dušen...
Hovězí líčka na červeném víně
Jemné a rozpadající se masíčko s omáčkou z kořenové zeleniny a červeným vínem, podávané s hladkou bramborovou kaší. Tradi...
Hovězí líčka podle Pohlreicha
Hovězí líčka podle Pohlreicha jsou jídlo pro labužníky. Jemné, dlouho pečené maso chutná skvěle. Přílohou bývá bramborová...
Slovník sommeliera: mluvte jako profesionální znalec vína
...středně intenzivní aroma připomíná květiny, jablíčka, citrusy a bílý rybíz. Chuťově je plnější, svěží...
Jak připravit dokonalý vídeňský řízek? Lahůdku, která slaví svůj mezinárodní den
...Vídeňský řízek se tradičně připravuje z telecí kýty, obaluje se v mouce, vejci, strouhance a ... Na vídeňskou specialitu je třeba: 600 g masa z telecí kýty, 2 vejce, sůl, hladkou mouku a strouhanku na ... Základ řízku tvoří dobré maso – konkrétně telecí kýta zvaná ořech. Plát masa se nařízne ostrým...
Telecí ledvinky na francouzský způsob
Telecí ledvinky na francouzský způsob jsou delikatesou, ke které se určitě budete často vracet. Stačí k nim podávat pravo...
Telecí závitky
Telecí závitky budou nejlepší s bramborovou kaší. Ale ani vařené brambory nebo noky nejsou špatnou volbou....
Masová telecí roláda
...(telecí) roláda chutná nejlépe s vařenými novými ... z bílku a nadrobno nasekané kopřivové listy. Telecí maso bez kostí upravíme na prkénku na plát,...
Jak uvařit ledvinky
...používáme hovězí nebo vepřové ledvinky. Telecí, skopové a jehněčí nejsou tak časté a také jsou ... slanině, vepřové ledvinky pečené na sádle, dušené telecí ledvinky na cibulce a další a další. Přidáváme je...
Top 3 vánoční menu: Ozvláštněte si vaše letošní Vánoce…
...pepře Brambory nakrájejte na kostičky a jablíčka na ¼. Okurky nakrájejte také na kostičky a...
Telecí roláda
...kaší. Nejvhodnější na roládu bude maso z telecí kýty. A místo pažitky můžeme klidně použít...
Dušené telecí řízky
Dušené telecí řízky na ovocné šťávě jsou jemné a lahodné. Podáváme k nim třeba dušenou rýži nebo bramborovou kaši....
Dušené telecí s rajčaty
Dušené telecí s rajčaty podávejte s těstovinami nebo s rýží. A bude výborné i s vařenými bramborami nebo s bramborovými n...
Top 5 recepty na červenec 2021…
Červenec je symbolem zralého ovoce, které nás osvěží v nejteplejším měsíci roku. Inspirujte se našimi sezónními tipy na l...
Hovězí po burgundsku: recept, který proslavila Julia Child
Jedním z francouzských pokrmů proslavených po světě je bez pochyby Boef Bourguignon, tedy hovězí po burgundsku. Tento rec...
Smažené telecí kotlety
...a křehkého masa, které nikdo neodolá. Telecí kotlety zlehka naklepeme mezi dvěma plastovými...
Telecí roláda pečená v alobalu
Telecí roláda pečená v alobalu je nejlepší s domácí bramborovou kaší. Koření a bylinky do náplně můžeme obměňovat podle ...
Telecí ragú
Telecí ragú podáváme rýží nebo s knedlíky. Pokud nestíháme uvařit přílohu, postačí i čerstvé pečivo....
Jak smažíme maso
...Čtyři rovnoměrně naklepané plátky vepřové nebo telecí kýty posolíme (při naklepávání můžeme naříznout...
Italská kuchyně
...či dušené maso. Nejvíce se připravuje kuřecí a telecí, kdežto u nás vládne vepřové. Mořské pokrmy...
Telecí roláda
Telecí roláda nadívaná mandlovou nádivkou je sváteční pečeně. A k ní se hodí například bramborová kaše....
Kuře na víně
Snadno si doma připravíme kulinářskou lahůdku kuře na víně s houbami. Podáváme s křupavou bagetou, nebo pečenými brambory...
Kuřecí maso na víně s shiitake
Kuřecí maso na víně s shiitake je jídlo kde se spojuje chuť italského vína s japonskou houbou shiitake. S kuřecím masem j...
Kapoun na víně
Kapoun na víně je recept převzatý z francouzské kuchyně. Pokud je kapoun starší než jeden rok, je vhodné ho před pečením ...
Králík na víně s žampiony
Králík na víně s žampiony je pikantní a zároveň velmi jemný pokrm. Jako přílohu doporučujeme vařené nové brambory. ...
Treska na víně
Treska na víně je lehké a rychlé jídlo. Podáváme s brambory, pečenými nebo vařenými. Přílohou mohou být i hranolky nasuch...
Krevety na víně
Krevety na víně jsou jemné a lahodné. Můžete je připravit jako pohoštění pro posezení s přáteli, nebo jako předkrm k slav...
Hovězí ragú na víně
Hovězí ragú na víně podávejte třeba s houskovými knedlíky. Také se k němu velmi dobře hodí noky. ...
Drůbeží játra na víně
Drůbeží játra na víně jsou rychlou minutkou. Maso je jemné a omáčka lehce pikantní. Přílohou může být bramborová kaše neb...
Dušený králík na víně
Dušený králík na víně je jemné masíčko v delikátní omáčce. Přílohou může být dušená zelenina nebo bramborové noky....
Krevety na bílém víně
Krevety na bílém víně v jemné omáčce jsou hotové za pár desítek minut. Přílohou mohou být těstoviny, bramborové noky apod...
Rybí filety na víně
Rybí filety na víně s bramborovou kaší a zeleninovým salátem, to by mohl být jednoduchý a poměrně rychlý oběd. Můžete ta...
Pečený losos na másle a víně
Pečený losos na másle a víně je jemný, šťavnatý a přidáme k němu třeba opečené brambory s máslem a zelenou petrželkou....
Vepřová panenka s třešněmi v portském víně
Vepřová panenka s třešněmi v portském víně je jídlo, které můžete připravit pro celou rodinu během necelé hodinky. Chutná...
Pomalu vařená krůtí prsa na víně
Pomalu vařená krůtí prsa na víně s jemnou zeleninovou omáčkou jsou lehká a přitom pikantní. Přílohou mohou být třeba vař...
Pomalu dušené hovězí na víně
Pomalu dušené hovězí na víně podáváme třeba jen s chlebem, nebo i samotné, či s kouskem dušené zeleniny. Je to lahodné je...
Kachna na medu a víně s červeným zelím
Tento výborný podzimní recept na Kachnu na medu pro Sodexo kuchařský workshop vytvořil šéfkuchař Juraj Dohňanský. Teď můž...
Vepřové se švestkami dušené na víně
Tento recept je inspirovaný francouzskou kuchyní a tradičně se k němu podávají těstoviny. Komu se to zdá příliš neobvyklé...
Osso Buco
...Buco je italská specialita z telecí kližky dušené se zeleninou ve víně. Křehoučké...
Polévka ragú
Polévka jako ragú je originální recept, který má svůj původ v Asii, ale polévku ragú vařily i naše babičky....
Plíčková polévka se smetanou
Plíčková polévka se smetanou je dobrý a sytý pokrm, který můžete podávat jako samostatný chod....
Vepřová játra na slanině
Vnitřnosti nebývají až tak častou složkou našeho jídelníčku a možná je to škoda. Například játra jsou bohatým zdrojem žel...
Bramborový salát
...tvořily právě brambory. K nim přidala zbytky telecí pečeně, cibuli a majonézu. S dnešní podobou...
Pikantní smažený řízek
Pikantní smažený řízek s houbovou omáčkou můžeme podávat s hranolky, nebo klidně s bramborovou kaší. Je to další varianta...
Jarní zeleninový hrnec s bylinkovými knedlíčky
Jarní zeleninový hrnec s bylinkovými knedlíčky je voňavé zeleninové jídlo, které připravíme v jednom pekáči pro spoustu l...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Telecí líčka a vině recepty