Jarní kuře v hrnci
Mladá jarní zelenina nás láká k přípravě mnoha různých chutných jídel. Jarní kuře v hrnci je rychlé, snadné a velkou výho...
Falešná svíčková v pomalém hrnci
Falešná svíčková v pomalém hrnci je z vepřového masa a chutná výborně. Její výhodou je, že se v tomto případě maso ani ne...
Jak na vývar?
Zeleninový, masový, rybí vývar je základ naší české kuchyně. Připravit výtečný vývar není nic složitého, jen to chce mít ...
Tempeh – indonéská odpověď na vegetariánství
Až z daleké Indonésie, konkrétně z jejího největšího ostrova Jáva, k nám dorazil tradiční pokrm Jávanců – tempeh. A pro n...
Kuře v Setonově hrnci
Pojďte si při vaření užít trochu dobrodružství a připravte si takzvané kuře v jámě. Lepší delikatesu si v sezóně letního ...
Hrachová polévka
Hrachová polévka je pro mnohé z nás příslovečným postrachem ze školní jídelny. Někteří si ji ale oblíbili a své místo má ...
Pečené vepřové koleno
Pečené vepřové koleno, toto původem tradiční bavorské jídlo, podáváme většinou s pikantní hořčicí nebo křenem a s čerstv...
Zavařovací sezóna v plném proudu - zavařte si ovoce a zeleninu na zimu…
...směsi zeleniny a další nemasová jídla. MasoZavařujeme i samotná masa - mohou být již tepelně připravená ... dají i ryby a pokrmy z nich. ZeleninaZe zeleniny zavařujeme zcela určitě nejčastěji okurky. Nakládačky se...
Letní úvahy nad zavařováním
...se tepelně neupravují. A některé druhy zeleniny zavařujeme ještě než úplně dozrají. Můžeme zavařovat i ... musejí být naprosto zdravé. A hlavně, zavařujeme jen houby, které opravdu dobře známe. Zavařujeme i hotová jídla. Je to výhodnější než mražení, už...
Hovězí roštěná podle Pohlreicha
...Tento problém vyřeší dušení a to ideálně v tzv. papiňáku. Recept známého šéfkuchaře na hovězí roštěnky je...
Domácí pomerančový džus
...Pomeranče oloupeme a rozdělíme na čtvrtiny. V papiňáku je s půllitrem vody vaříme asi půl hodiny. Pak...
Nakládané houby v octě
Podzim patří houbám a receptů co z nich připravit je nepočítaně. Jedním ze způsobů jak si tuto pochoutku uchovat i na poz...
Zavařování, nakládání, moštování, sušení a mrazení
...v hrnci, v troubě (i v mikrovlnné), nebo i v papiňáku. Je důležité používané sklenice vyvařit a víčka...
Top polévky pro podzimní dny
...a to rovnou několik hodin. Vývar připravený v “papiňáku” je sice chutný, ale rychlým vařením ztrácí mnoho...
Americké okurky
...do sklenic. Zalijeme nálevem, zavíčkujeme a zavařujeme při 70 stupních 20 minut...
Švestkový kompot
Domácí švestkový kompot patří ḿezi ty oblíbené. V zavařovací sezóně, kdy všechno ovoce dozrává a je snadno k mání, stač...
Švestky ve vlastní šťávě
Švestky ve vlastní šťávě, které si připravíte podle tohoto receptu můžete použít později při pečení koláčů a buchet. I v ...
Vlašský ořech - elixír života
...ořechy obsahují. Nejčastěji je sušíme, mrazíme a zavařujeme. Je možné je ale naložit i do medu...
Jídlo jako lék: proč vařit na podzim a v zimě vývar?
...polévek a očistě těla. Není to rychlovka V papiňáku uvaříte léčivý vývar jen těžko. Čím déle totiž...
Ztracené vejce
Připravit ztracené nebo také pošírované vejce vyžaduje trpělivost a jistou dávku kuchařského umu. K přípravě tohoto pokrm...
Hruškový kompot
Pochutnat si v zimě na hruškovém kompotu ovoněném skořicí a hřebíčkem, je slast. Kdo je fanouškem tohoto ovoce, má nejvyš...
Játrové knedlíčky
Játrové knedlíčky se podávájí především v kombinaci s poctivým hovězím vývarem. Návodů na jejich výrobu je mnoho a použív...
Tafelspitz: rakouská specialita, kterou miloval sám císař
...hovězí nezměkne. Proces lze urychlit použitím “papiňáku”, ale vývar nebude mít takovou sílu. Uvařené maso...
Vaření v páře je snadné, rychlé, ale především zdravé
Vaření v páře má možná většina z nás spojené nanejvýš s ohříváním knedlíků, jak to dělaly už naše babičky, nebo s dietami...
Jahodový kompot
Jahodový kompot v tomto receptu je snadný a šetrný k jahodám. Máte-li velkou úrodu jahod, určitě ho vyzkoušejte....
Domácí rajčatová passata
Domácí rajčatová passata se hodí k italské kuchyni. Ale určitě nejen tam. ...
Houbová omáčka s muškátovým oříškem
Skvělá omáčka k těstovinám nebo knedlíkům. Očistíme a oloupeme houby. Cibuli nasekáme na malé kpousky. Houby nakrájím...
Italská omáčka na špagety s masovými kuličkami
Máte rádi špagety? Hledáte perfektní recept pro výrobu italské omáčky na špagety s masovými kuličkami? Tento recept na šp...
Brambory na kari s žampiony a lilkem
Toto chutné a pikantní vegetariánské jídlo připravíme v jednom hrnci. Můžeme podávat s chlebem nebo s rýží. Nejdříve v...
Havajský hovězí guláš
Havajský hovězí guláš můžeme podávat s knedlíkem, s rýží, nebo s těstovinami. Chuť dušeného libového hovězího masa spolu ...
Kuře s brambory a zeleninou
Kuře s brambory a zeleninou připravíme v jednom hrnci. Je to snadno obměnitelné jídlo, podle toho jakou zeleninu nebo byl...
Citronovo-malinový sirup
Citronovo-malinový sirup je jedinečný svou lahodnou chutí. V sezóně malin si ho můžeme připravit a zavařený používat celý...
Rybí polévka
Rybí polévka je součástí tradiční vánoční večeře téměř v každé české domácnosti. Má různé varianty, ale základní ingredie...
Svíčková s houskovým knedlíkem
Svíčková s houskovým knedlíkem je královnou všech českých omáček. Její lahodná smetanová chuť nás vždycky dostane. K...
Pórková polévka
Pórková polévka je hladká, krémová a lahodná. Můžeme k ní podávat i opečené chlebové krutony....
Gulášová polévka z mletého masa
Gulášová polévka z mletého masa je sytá a rychle připravená polévka, která nahradí klidně i celou večeři. Můžeme k ní nab...
Hovězí líčka
Hovězí líčka na víně, to je hlavně jemné maso lahodných chutí. Podáváme je nejlépe s hedvábnou bramborovou kaší....
Bramborová polévka jako od babičky
Bramborová polévka jako od babičky báječně voní houbami a kmínem. Je to pochoutka pro mlsné jazýčky, kdo ji ochutná, zami...
Ruský boršč
Kdo by neznal ruský boršč? Velice chutný vývar s kořenovou zeleninou a dalšími přísadami. V zimních měsících nás příjem...
Hrachová polévka ze žlutého hrachu
Hrachová polévka ze žlutého hrachu nás krásně zasytí a zahřeje. Můžeme k ní podávat na kostičky nakrájenou a osmaženou sl...
Dušené hovězí
Dušené hovězí s rajčaty a paprikami můžeme podávat s noky nebo s těstovinami. Ale vlastně třeba i houskovými knedlíky neb...
Salát z kadeřávku, čočky a ředkvičky
Přesto, že je tento salát velmi jednoduchý, dokonale vás zasytí díky vydatné čočce a ještě vám dodá spoustu potřebných vi...
Čočková polévka
Čočková polévka s uzeninou je sytá a hustá, takže ji můžeme uvařit k večeři. Stačí jen přidat čerstvý chléb. A luštěniny...
Polévka z kysaného zelí se slaninou
Polévka z kysaného zelí se slaninou je pikantně nakyslá, přesně tak jak má být. Kromě slaniny můžeme použít třeba uzené ...
Dýňová přesnídávka s jablky
Dýňová přesnídávka s jablky je zdravá a bude vašim dětem chutnat. A je opravdu jednoduchá....
Kuřecí polévka s pórkem a rýží
Snad nikdo z vás není nemocný, snad se doma „jenom“ nudíte kvůli karanténě nebo kvůli nějakému směšnému fitness videu. Mo...
Dušené sladké vepřové maso
Co by měl mít každý kuchař ve svém repertoáru? Jsou to určitě základy, například jak připravit rýži nebo upéct kuře. Nebo...
Hovězí přední
Hovězí přední se dá připravit mnoha různými způsoby. Také podle tohoto receptu....
Noky v rajčatovém vývaru
Noky v rajčatovém vývaru jsou pro zimní měsíce dostatečně lehké a plné, ale i dostatečně teplé pro chladné dny. Problém s...
Brambory na paprice
Brambory na paprice s uzeninou, to je jednoduché a moc dobré jídlo. A jeho velkou výhodou je to, že ho připravíte v jedn...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Zavařujeme v papiňáku (tlakovém hrnci) recepty