Křehké pečivo se sýrem
Křehké pečivo se sýrem uvítají hlavně ti kteří nesnáší lepek. Krásně nahradí třeba pečivo k snídani nebo ke svačině....
Bezlepkové čajové pečivo
Bezlepkové čajové pečivo se nám bude velmi hodit třeba když se dostaví nečekaná návštěva, a my ji budeme chtít pohostit n...
Jak správně skladovat pečivo?
...favority v trvanlivosti jsou pak kváskové a žitné chleby, jejichž chuť se ani po více dnech nemění...
Jak uchovat vejce, mléčné výrobky, ovoce, zeleninu a pečivo v horkém létě
Začlo léto a s ním i dny horka. Netrvanlivé potraviny nám v teple nevydrží. Připravili jsme pro vás pár tipů, jak uchovat...
Sněhové pečivo
Velmi oblíbené křehké cukroví. Když z těsta vytvarujeme věnečky s otvorem uvnitř, můžeme jím ozdobit i vánoční stromeček...
Bramborové placky z vařených brambor
...z vařených brambor, ale dělaly se ještě placky žitné, otrubové, kukuřičné nebo pšeničné. Předci uměli...
Houbové placky
...masem a zeleninou. Podzimní varianta placek je ze žitné mouky a hub. Těsto se místo vody zadělává...
Konec dubna patří preclíkům! Jak upéct tohle báječné pečivo?
Preclíky jsou oblíbené po celé Evropě, ale pochutnávají si na nich i v Americe, zejména v Pensylvánii. Proč právě tam? H...
Pečivo pro hladové krky? Bramborový chléb podle našich babiček!
Chléb, housky a rohlíky jsou dnes již samozřejmou součástí našeho jídelníčku. Byly ale doby, kdy měli obyvatelé hluboko d...
Naložená kuřecí prsa
Kuřecí prsa, která si před smažením naložíme, vás příjemně překvapí svou jemností a zajímavou chutí....
Smažené tvarůžky
Lahůdka pro gurmány, která je velmi jednoduchá. Zvládne ji každý začátečník....
Rybízový likér
Koláče napečeny, marmelády uvařeny – co ještě připravit z přebytkového rybízu? Z červených nakyslých kuliček můžeme přich...
Kdy se pečou jidáše? Velikonoční tradice a recept na „zrádné“ pečivo
Svátky jara Velikonoce jsou za dveřmi. Patří mezi nejdůležitější křesťanské oslavy, protože připomínají zmrtvýchvstání Je...
Focaccia dvakrát jinak: vyzkoušejte toto výborné italské pečivo
Tenký chléb zvaný focaccia má těsto podobné pizze a stejně jako tuto oblíbenou italskou pochoutku, ho lze obložit zelenin...
Domácí chléb se smetanou
Domácí chléb se smetanou je nejlepší hned po vychladnutí. Úplně čerstvý. Stejně se po něm jen zapráší....
Nejjednodušší jahodový koláč
Nejjednodušší jahodový koláč bude chutnat báječně s dobrou kávou nebo čajem. Jahody přece v létě všichni milujeme. Ve ...
Low carb jogurtový chléb
Přinášíme recept na nízkosacharidové pečivo bez klasické mouky. Pokud plánujete hubnout do plavek, nízkosacharidová dieta...
Mažeme je na pečivo, používáme při vaření, přikusujeme k vínu. Sýry.
Všeobecně se o nich ví, že jsou zdravé a že jsou potravinou bohatou na plnohodnotné bílkoviny, vitamíny a minerální látky...
Zdravá strava u dětí je velice důležitá, na co si dát pozor?
...ale určitě by mělo převažovat vícezrnné, ječné a žitné pečivo, časem pak celozrnné...
Vajíčková pomazánka trochu jinak
Naše vajíčková pomazánka má říz. Ideální na čerstvé pečivo....
Trhané vepřové maso podle Z. Pohlreicha bbq
Grilovací sezona se kvapem blíží a mnozí na ni již netrpělivě čekají. Nad ohněm připravené hamburgery a steaky sice nemaj...
Lososová pomazánka
Návštěva je skoro za dveřmi a vy netušíte, čím ji uctít? Pak vyzkoušejte pomazánku z lososa, díky níž budou vypadat jedno...
Tipy jak správně uchovávat chléb, aby vydržel dlouho čerstvý
...chléb nejčastěji připravuje tradičním způsobem z žitného kvásku nebo se k jeho nakynutí používá droždí. ... byla pro jeho výrobu použita. Chleby se pečou žitné, pšenično-žitné i naopak žitno-pšeničné,...
Jak si vybrat ten správný chléb?
...umožní jeho kynutí. Chleba se ale peče i z mouky žitné, ječmenné, ovesné, kukuřičné a také z několika ... evropský chleba se pekl z kvásku a pšeničné či žitné mouky. Má dobrou strukturu a také mnohem déle...
Velikonoční nádivka z uzeného masa
Tradičně se nádivka obohacená jarními bylinkami podává o velikonočních svátcích. Chutnat však může i během roku. Uzené ma...
Česká domácí bageta
Česká domácí bageta je pečivo, které si snadno upečeme doma v troubě. Použijeme ji všude tam, kde potřebujeme pečivo jak...
Tomatová bruschetta (brusketa)
Tomatová bruschetta (brusketa) je jednoduchý a velmi chutný předkrm. Pečivo nakrájejte na plátky a dejte péct do trou...
Mušle plněné ořechovou nádivkou
Sladké pečivo s ořechy je vhodným pohoštěním pro kávové dýchánky s přáteli. Jako dětská svačina na doplnění energie je je...
Vajíčko na hniličku
Pojďme si dopřát vajíčko na hniličku? Je to jednoduché. Rychlá večeře s čerstvým pečivem a rajčátky. Proč ne? ...
Houskový knedlík
Uvařit domácí houskový knedlík není nic složitého. Nevěříte? Nebojte se a vyzkoušejte! ...
Žemlovka s rozinkami
Pečená voňavá žemlovka s rozinkami. Dobrý nápad, co říkáte? Předehřejeme si troubu na 150°C. Mísu na pečeni si vytřeme k...
Bezlepkové sladké žemličky
Bezlepkové sladké žemličky jsou vynikající bezlepkové pečivo, které můžeme podávat třeba k nedělní snídani. Hodí se ale t...
Kuřecí mini řízečky naložené v jogurtové marinádě
Léto je tu, užívejte si sluníčka a dobrého jídla. Prožijte léto naplno. Dobré jídlo a pití k tomu patří. Kdo by počítal ...
Vepřový řízek s bramborami a zeleninovou oblohou
Připomeňme si oblíbenou klasiku. Vepřový řízek s bramborami si můžete dopřát jako sváteční jídlo, nebo prostě, když na ně...
Rohlíky z bezlepkové mouky
Rohlíky z bezlepkové mouky jsou nejlepší úplně čerstvé. Ty kupované se s nimi nedají vůbec srovnávat. Domácí pečivo je pr...
Pečený losos
Příprava pečeného lososa je velice jednoduchá a rychlá. Můžete si ho vzít sebou do práce ke svačině nebo k obědu. Jako p...
Lahodný a lehký hamburger
Letní recept z Drůbežářského závodu Klatovy: burger z kvalitního masa, díky kterému bude hamburger chutný a šťavnatý. ...
Gulášová polévka
Gulášová polévka klidně nahradí celé jídlo. Je sytá a stačí přidat k ní čerstvé pečivo....
Sekaná ve slanině
Sekaná ve slanině je krásně šťavnatá a nejlepší bude s bramborovou kaší. A k tomu třeba přidejte naloženou kyselou okurku...
Kynuté houskové knedlíky
Tradiční česká kuchyně se bez knedlíků neobejde a stejně je tomu u nás doma. Knedlíky se u nás podávají jako příloha k ma...
Řepánky
Řepánky jsou polozapomenuté kynuté buchty s mákem a cukrovou řepou. Řepánky se pekly zejména v oblastech, ve kterých se c...
Mrkvová pomazánka
Tato pomazánka je další z mých oblíbených nátěrek na pečivo. Dobře vypadá, a také skvěle chutná, což ocení i malí strávní...
Letní bramborová polévka s pórkem
Letní bramborová polévka s pórkem je velmi jednoduchá a uvařit ji dokáže i kuchař začátečník. A když vynecháte housku neb...
Pomazánka z řepy a cizrny
Mazací sýry už vás nebaví a vy hledáte odpověď na otázku: co natřít na pečivo? Řešením může být tato velmi zdravá, ale ta...
Karlovarský knedlík
Šiška houskového těsta obohacená čerstvými bylinkami, to je karlovarský knedlík, tradiční příloha k masovým pokrmům. Kned...
Houskový knedlík v ubrousku
Ke guláši, k omáčkám jako je svíčková, koprovka i rajská je jako příloha skvělý houskový knedlík. Podávat se však dá i ja...
Bylinkové máslo s medvědím česnekem
Máslo s bylinkami je výtečná nátěrka na pečivo. Bylinky dodají žlutému máslu krásnou barvu, a také porci zdraví navíc. Na...
Zelné závitky s mletým masem
Plněné listy jsou populární nejen v české kuchyni, ale také v řecké či turecké. Jako náplň do závitků se hodí vepřové i h...
Nádivka se slaninou
Nádivka se slaninou může být samostatným jídlem, nebo ji můžete podávat s pečeným kuřetem jako přílohu....
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou žitné pecivo recepty