Meruňková omáčka
Meruňková omáčka, jejíž recept je velmi flexibilní, se dělá nejlépe z čerstvých meruněk, které mohou být už trochu měkčí....
Rybízový džem
Rybíz je velmi zdravý a chutný. V kuchyni má mnoho využití. Můžeme si udělat rybízovou šťávu, džem nebo upéct rybízový ko...
Jak udělat nejlepší domácí džem ve čtyřech krocích…
Výroba vlastního džemu vyžaduje trochu času, trpělivosti a lepkavých prstů, ale za odměnu získáte několik sklenic lahodné...
Top jahodové dobroty: džem, limonáda i zmrzlina
Sezona jahod je v plném proudu a červené ovoce zaplavilo stánky u silnic, pulty v obchodech i záhony na zahradách. Ovoce ...
Rakytníkový džem
Rakytníkový džem nám dodá spoustu vitamínů a prospěšných látek. V sychravých studených zimních dnech to rozhodně budeme p...
Lahodný jahodový džem
Lahodný jahodový džem se v naší spíži určitě dlouho neohřeje. Namazaný na čerstvé pečivo, na lívance, palačinky, do jogu...
Rybízový džem
Domácí rybízový džem namazaný na čerstvé pečivo je lahodná snídaně nejen pro děti. Džem můžeme také přidávat do smetanový...
Top 5 sezónních potravin na měsíc srpen 2021…
Záleží vám na tom abyste jedli zdravě a pouze kvalitní potraviny? Nejlepší cestou jak toho docílit je zaměřit se na sezón...
Několik rad pro zavařování
Zavařování není vědaZavařovat doma je krok dobrým směrem, jelikož víte, co do toho dáváte. Na rozdíl od kupovaných produk...
Výborný džem z jahod a rebarbory
Výborný džem z jahod a rebarbory můžete použít jako náplň do dortů, koláčů a jiných moučníků. Nebo jej přidat do bílého s...
Domácí broskvový džem
Domácí broskvový džem si s želírovacím cukrem připravíte velmi snadno. Tahle sladká voňavá pochoutka se ve vaší spíži roz...
Meruňková marmeláda
Meruňková marmeláda namazaná na čerstvé pečivo s trochou másla je báječná. Stejně tak ji můžeme použít při přípravě dortů...
Blíží se čas sedmikrásek a jedlých květin! Ozdobte si talíř!
Sedmikráska chudobka nejen do salátuSedmikráska je u nás běžná květina, která roste na loukách, zahradách…prakticky všude...
Uklízíme spižírnu - praktické rady
Spižírna či komora je místnost sloužící k uchovávání a skladování potravin. I na tuto místnost bychom si alespoň jedenkrá...
Meruňková bublanina
Meruňková bublanina z čerstvě natrhaných nebo zavařených meruněk je rychlý moučník vonící létem a prázdninami. Ale proč s...
Malinový džem
Malinový džem je sladká pomazánka vonící létem a prázdninami. Její příprava doma nedá moc práce a výsledek je vynikající....
Rakytníkový džem
Připravte si doma lahodný rakytníkový džem, který je bohatý na vitamín C. Džem skvěle doplní palačinky či čerstvý chléb s...
Studené polévky – vítané osvěžení v letních horkých dnech
Hitem horkého léta jsou určitě studené polévky. Většinou je připravujeme z ovoce nebo ze zeleniny, takže kromě toho, že j...
Zamrazování surovin
Zamrazování je jeden ze způsobů konzervace potravin. Dnes je to již běžná praxe. V létě si zamrazíte ovoce, bylinky, houb...
Angreštový džem
Žluto - zelené plody angreštu dozrávají na začátku léta a výjimečné jsou nejen obsahem vitamínů, ale také pektinu. Díky t...
Dýňový džem
Dýňový džem vám vydrží ve spíži klidně celý rok. A použití se pro něj opravdu najde....
Dýňový džem
Dýňový džem podle našeho receptu na čerstvém pečivu a šálek čaje, to je báječná snídaně. A vůbec není těžké si ho doma uv...
Jak na skvrny od jídla
Pokud i vy často bojujete s odolnými skvrnami od různých potravin a nechcete používat drahé a často neúčinné prostředky z...
Černý bez - bezinka neboli zázračný lék
Černý bez neboli latinským názvem Sambucus nigra je jedním z nejznámějších a nejpoužívanějším přírodním léčivem u nás. Ta...
Meruňková polévka
Polévky ze sezónního ovoce se vaří především v létě, kdy je surovin dostatek a nestojí majlant. Zralé meruňky mají sladko...
Koláče z listového těsta s jablky
Koláče z listového těsta s jablky díky hotovému těstu upečete rychle a jednoduše. Zavařenina nemusí být nutně meruňková, ...
Šunka na sladko s pečeným hroznovým vínem
Tato, u nás nezvyklá kombinace chutí šunky a sladkého ovoce výborně funguje. Je mimořádně lahodná a příjemně vás překvapí...
Lehký ovocný dezert
Lehký ovocný dezert podáváme horký. Je to výborný moučník třeba k odpolednímu čaji. Nemáme-li jahodový džem, můžeme použí...
Pohankový koláč
Pohankový koláč je moučník, kterým můžete pohostit i ty, co nesnáší lepek. A kromě toho je zdravý a jistě zachutná i všem...
Sladké rohlíčky u listového těsta
Sladké rohlíčky u listového těsta si dopřejeme k snídani nebo k odpolední kávě. Džem použijte svůj oblíbený....
Mrkvový dort s polevou
Mrkvový dort s polevou je vláčný moučník vonící především ořechy . Rozhodně jím potěšíte všechny milovníky sladkých zákus...
Plněné banánky
Plněné banánky na vánočním stole nesmí chybět. Nejlepší jsou když se trochu rozleží....
Taštičky z mrkvového těsta
Taštičky z mrkvového těsta můžete upéct třeba dětem ke svačině. Ale skvěle se hodí i jako pohoštění pro vaše dospělé ho...
Křehký koláč
Křehký koláč s meruňkovou náplní je dokonalý moučník, třeba k čaji. A navíc i pěkně vypadá....
Kakaový dort
Kakaový dort s marmeládovou náplní politý čokoládovou polevou je výborný moučník k dobrému čaji například. Je jednoduchý...
Kokosky
Neodmyslitelnou součástí tradičního výběru vánočního cukroví v mnoha rodinách jsou i kokosky. Někteří mají klasický recep...
Tvarohové šátečky s marmeládou
Tvarohové šátečky s marmeládou upečeme za pár minut v troubě. Třeba dětem na svačinu. Nebo k odpolední kávě? Marmeládu si...
Dezert panna cotta s meruňkovou polevou
Dezert panna cotta s meruňkovou polevou je kouzelná pochoutka z italské kuchyně. Základ je vždy stejný, polevy nebo ovocn...
Vafle
Kdo má rád sladkou snídani, určitě nepohrdne vaflemi. Kromě džemu a šlehačky je můžeme doplnit čerstvým sezónním ovocem. ...
Ovocný koktejl
Horký ovocný koktejl je skvělý pro zahřátí v zimních měsících. Když ho vychladíme v lednici a podáme s ledem, je z něj os...
Vaflové těsto
Ke snídani nebo k odpolednímu čaji si rádi pochutnáme na moučníku. Dobrou variantou, kterou ocení i děti, jsou vafle. S p...
Kávová poleva
Na každé oslavě, rodinném setkání nesmí chybět dobrý zákusek, perník apod. Poleva z kávy dodá zákusku jedinečnost. Např...
Florentýnky
Florentýnky jsou málo známým vánočním cukrovím. Jsou ořechové a voní meruňkami. Rozhodně je vyzkoušejte a uvidíte, že je ...
Domácí bezová marmeláda
Otrhejte zralé bobule černého bezu a uvařte si lahodný domácí džem se spoustou vitamínů. Marmeládu můžete vylepšit ještě ...
Pečená jablka
Pečená jablka s ořechy jsou jednoduchým moučníkem který zvládne i nezkušený kuchař. ...
Tarte tatin podle Josefa Maršálka
Francouzský obrácený koláč z křehkého těsta je plný zkaramelizovaných jablek, a tomu prostě nejde odolat. A když s recept...
Kachní medailonky
Kachní medailonky jsou opravdovou lahůdkou nejen pro labužníky. Můžete k nim servírovat třeba opečené brambory a brusi...
Rychlé tvarohové koláčky
Rychlé tvarohové koláčky z listového těsta, tvarohu a jahodového džemu jsou křehké, lehké, a se všemi ingrediencemi je bu...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Merunkova dzem recepty