Pečené vepřové koleno
...masová pochoutka vepřové koleno je populární v zimě, o Masopustu, ale i v létě, ... dodává sílu například vodákům. Do měkka upečené koleno, které se rozplývá na jazyku, chutná výtečně v ... samozřejmě chybět džbánek piva, v němž se vepřové koleno také marinuje...
Top marinády pro grilované vepřové maso
Úprava masa na grilu je v létě jednoduchý způsob, jak připravit výtečný oběd, večeři nebo pohostit společnost. Ugrilovat ...
Domácí sulc: jak na tradiční masopustní pokrm?
...Pro přípravu sulcu budete potřebovat 1 vepřové koleno, 3 vepřové nožičky, cibuli, 3 ks bobkového listu, ... pod studenou vodou a kůži zbavíme štětin. Pak koleno a nožičky spaříme horkou vodou a můžeme na další ... vaření můžeme sítkem sbírat vzniklé usazeniny. Koleno a nožičky vaříme několik hodin a v mezičase si ... dlouho, dokud nebudeme s výsledkem spokojení. Pak koleno a nožičky vyndáme a vývar přecedíme. Kdo chce...
Pečené vepřové koleno
Vepřové koleno je kalorická bomba, a proto se hodí zejména k chladnějšímu počasí. Když je udělané na pivě, odolá této čes...
Pečené koleno
Pečené koleno se zelím nám bude nejlépe chutnat se sklenicí studeného piva. Je to příjemná večeře v sychravých podzimníc...
Masopust v roce 2020
...hodování. Škvarkové placky se zelím, pečené koleno a na konec jako sladká tečka – koblihy. Mastné...
Jak se jedlo za první republiky
...maso. Oblíbenou pochoutkou bylo zejména ovarové koleno, které k nám doputovalo z vedlejšího Bavorska....
Pečené koleno podle Pohlreicha
...všech labužníků. Také tento recept na vepřové koleno pečené na černém pivě si určitě oblíbíte...
Pečené koleno Pohlreich
Pečené koleno Pohlreich je jemné a křehké maso, které samo odpadává od kostí. Opravdu něco pro gurmány....
Marinované vepřové řízky pečené v troubě
Marinované vepřové řízky pečené v troubě jsou pikantní a podáváme je třeba jen se zeleninovými saláty. Smažené hranolky n...
Svíčková na smetaně s knedlíkem – národní poklad a cenné dědictví
...nepatří ani na blacklist věcí, jako je ovarové koleno. Ve svíčkové omáčce najdete kombinaci mléčných...
Mleté maso má důležité místo v naší kuchyni
Kdo z nás nemá rád dobrou domácí sekanou. A co teprve karbanátky! Sekaná, karbanátky čevabčiči, plněné papriky, masové ku...
Malé vepřové řízečky pečené v troubě
Malé vepřové řízečky pečené v troubě jsou krásně křupavé a třeba s vánočním bramborovým salátem mohou být výbornou večeří...
Dušené sladké vepřové maso
Co by měl mít každý kuchař ve svém repertoáru? Jsou to určitě základy, například jak připravit rýži nebo upéct kuře. Nebo...
Vepřové ražniči
Vepřové ražniči je skvělé s hranolky pečenými troubě a s tatarskou omáčkou. Někomu ale může chutnat i s bramborovou kaší ...
Zavařovací sezóna v plném proudu - zavařte si ovoce a zeleninu na zimu…
Zavařování je skvělý způsob jak konzervovat letošní úrodu ovoce a zeleniny. Dobře zavařené produkty vydrží i několik roků...
Zavařování, nakládání, moštování, sušení a mrazení
Omamná vůně povidel a marmelád, aneb zavařování, sterilování, nakládání, moštování, sušení a mražení. Nejen pálící ...
Vepřové kotlety s brambory
Vepřové kotlety s brambory pečené v troubě v jenom pekáčku jsou skvělé a syté jídlo pro zimní a podzimní sychravé dny. I ...
Vepřové kotlety zapečené se sýrem
Vepřové kotlety zapečené se sýrem podáváme s vařenými brambory nebo hranolky. Místo smetany můžeme použít plnotučné mléko...
Pečené vepřové plátky v marinádě
Pečené vepřové plátky v marinádě můžeme podávat třeba s bramborovou kaší. Budou ale výborné i s hranolky nebo s čerstvý...
Sušené potraviny aneb co, jak a hlavně proč sušit
Sušení potravin je staré přes tři tisíce let. Již naši dávní předkové tuto metodu uchovávání potravin používali, samozřej...
Jak na masové závitky
Masové závitky a rolády jsou velice oblíbené, jelikož si můžeme s masem vychutnat i náplň, která bývá různorodá. Variant ...
Vepřové plátky s pohankou
Vepřové plátky s pohankou klidně servírujte s čerstvými zeleninovými saláty. Pro větší jedlíky můžeme přidat třeba opečen...
Vepřové ražniči
Vepřové ražniči je jedno z jídel, které můžeme připravovat v létě na zahradě na grilu. Jako přílohu doporučujeme sezónní ...
Minutka z vepřové kýty
Minutka z vepřové kýty s podušenou zeleninou je nejlepší s vařenými brambory. Kdo má raději hranolky, tomu je nasucho ope...
Vepřové maso na pivu se zelím
Vepřové maso na pivu společně pečené se zelím je šťavnaté a voňavé kořením. K němu třeba bramborový knedlík?...
Vepřové výpečky z krkovice
Vepřové výpečky z krkovice jsou ve finále téměř libové, protože většina tuku z masa se vypeče. Pro milovníky hodně tučnýc...
Vepřové kotlety s brambory a hráškem
Vepřové kotlety s brambory a hráškem jsou klasickým a velmi oblíbeným jídlem. Hrášek použijeme mražený, ale máme-li čers...
Vepřová pečeně bez kosti, plátky pečené v troubě
Vepřová pečeně bez kosti, plátky pečené v troubě, připravíme velmi jednoduše. Jsou pikantní a jako příloha se hodí knedlí...
Vepřové řízky pečené v troubě
Vepřové řízky pečené v troubě jsou šťavnaté a bez přepáleného tuku. Dobré budou se salátem nebo s bramborovou kaší....
Vepřové plátky v těstíčku
Vepřové plátky v těstíčku podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší. Také by nebyly špatné hranolky pečené nas...
Vepřové plátky s křenem
Vepřové plátky s křenem podáváme většinou s vařenými bramborami. Dobré jsou také hranolky nasucho upečené v troubě....
Vepřové kotlety po italsku
Vepřové kotlety po italsku jsou pikantní a trochu exotické. Jako přílohu zvolíme , stejně jako to dělají Italové, čerstv...
Vepřové výpečky
Vepřové výpečky podávejte třeba s bramborovými knedlíky. A k tomu můžete přidat dušený čerstvý špenát. Zdroj fotografie:...
Vepřové kotlety pečené v alobalu
Vepřové kotlety pečené v alobalu můžete připravit v troubě doma, ale také venku na zahradním grilu. A k nim hranolky nebo...
Vepřové maso na hruškách
Dušené vepřové maso na hruškách je má jemně nasládlou chuť a podává se ideálně s vařeným bramborem. Hlavní ingrediencí re...
Vepřové kotlety na pivě
Vepřové kotlety na pivě se zázvorem jsou šťavnaté a pikantní. K nim se hodí třeba brambory vařené nebo bramborová kaše. A...
Špíz z vepřové panenky
Špíz z vepřové panenky je rychlé a šťavnaté jídlo, ke kterému si můžete uvařit bramborovou kaší, nebo třeba jen namíchat ...
Vepřové kotlety pečené v alobalu
Vepřové kotlety pečené v alobalu jsou šťavnaté a podáváme je třeba s hranolky. V grilovací sezóně maso místo doma v troub...
Vepřové na houbách
Vepřové na houbách připravované v troubě je skvělé s bramborami, s rýží nebo i s houskovými knedlíky. Podle vaší chuti....
Rychlý oběd z vepřové kýty recept
Vepřova kýta (stehenní část zadní nohy) se skvěle hodí k přípravě nejrůznějších pokrmů. Od řízků, přes kuřecí nudličky až...
Vepřové plátky se slaninou
Pikantní vepřové plátky se slaninou podávejte s hranolky opečenými na sucho v troubě nebo s dušenou zeleninou. Výborné bu...
Vepřové maso na pivě
Vepřové maso na pivě podávejte s dušeným zelím a houskovým knedlíkem. Nebo s vařenými brambory....
Vepřové klobásky na zelenině
Vepřové klobásky na zelenině, ke kterým přidáte nějakou dobrou hořčici či dip, jsou velkou pochoutkou. Kdo chce přílohu, ...
Vepřové kotlety se zelenou hořčicí
Vepřové kotlety se zelenou hořčicí budou skvěle chutnat hlavně díky výjimečně pikantní chuti hořčice. Tato exotická bylin...
Malinové vepřové medailonky
Malinové vepřové medailonky jsou neodolatelné svou jemnou chutí. Jsou přitažlivé i tím, jak snadno je připraví i naprostý...
Pečená kotleta v troubě
Pečená kotleta v troubě s bramborovým knedlíkem a se zelím. Nebo s jemnou bramborovou kaší a kyselou okurkou. Můžete si v...
Vepřové maso se zeleninovou omáčkou
Vepřové maso se zeleninovou omáčkou je lehké jídlo, například na sobotní oběd. ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Veprove koleno v troube recepty