Hovezi nudlicky na zpusob japonskeho hayashi raisu . recepty, fotografie a články


Vše co jste chtěli vědět o Hovezi nudlicky na zpusob japonskeho hayashi raisu . . Ať už je to recept, článek nebo fotografie týkající se Hovezi nudlicky na zpusob japonskeho hayashi raisu ., tak jistě skvěle poslouží jako inspirace pro přípravu nebo zdroj informací o Hovezi nudlicky na zpusob japonskeho hayashi raisu . zde koupíte rychle a výhodně bez složitého prohledávání jednotlivých eshopů.

Burrito na korejský způsob
Uložit recept!
recepty
recepty

Burrito na korejský způsob

...je exotické a chutné jídlo plné bylinek a koření. Kvalitní hovězí maso je důležitou součástí jídla. ... Maso nakrájíme na tenké plátky.V mixeru rozmixujeme nakrájené hrušky, česnek a ... oloupaný zázvor. Olej, cukr a sojovou omáčku umístíme do pekáče ... hodin při střední teplotě za občasného promíchání. Mezitím si uvaříme rýži podle návodu na obalu ... připravíme všechny další potřebné bylinky a omáčku. Tortilu naplníme masem a rýží do střední části...

Kuře na čínský způsob
Uložit recept!
recepty
recepty

Kuře na čínský způsob

...je jednoduchá a pikantní příprava kuřecího masa. Podávejte s rýží. A nebo s bramborovými hranolky,...

Silný hovězí vývar je všelék
Uložit recept!
článek
článek

Silný hovězí vývar je všelék

...celá řada a i vy jistě máte také spoustu tipů na posilování imunity a na to jak zůstat zdraví. ... však tvrdit, že bez hovězího vývaru se při této snaze prostě neobejdete. Nejenže při sychravém ... podzimním počasí zahřeje a z beznadějné kocoviny vytáhne, ale obsahuje velké ... vitaminů, které prospívají všem věkovým kategoriím. Zde přinášíme pár rad a tipů, které možná neznáte.   Silný hovězí vývar Silný hovězí vývar není ... vzhledem k tomu, jak „slovutně“ toto sousloví zní. Jistě jste slyšeli o mnoha úspěšných pokusech o ... vývar, a možná máte obavy, abyste to zvládli také. S trochou péče se vám to jistě podaří.Vydatný, ... protože dlouhým vařením spolehlivě změkne. Ideální se touto optikou jeví například tzv. péra ... žebra, hovězí hrudí nebo masa k kližky a krku. Jediné kritérium, které vedle čerstvosti na maso ... je skutečnost, že maso by nemělo být moc tučné. To aby tuk, který zčásti zůstane ve vývaru, ... nezapříčinil nepříjemnou chuť. Čirý hovězí vývar Krásně čistého a silného ... hovězího vývaru dosáhneme zejména pomalým vařením, či lépe a přesněji táhnutím. ... Tento způsob přípravy znamená, že voda pouze probublává, sem tam se na ... objeví bublinka a budoucí vývar se nepatrně chvěje. Pokud se nám vývar již zakalil, vyšleháme z ... zahřejeme, aby se bílek samozřejmě nesrazil. Vaječný bílek do sebe nasaje veškerou „nečistotu“ ... mít pěkně čirý a proklatě silný hovězí vývar.Další varianta zakládá na tom vývar zchladit, ... sebrat přebytečný tuk a dát vývar znovu ohřát. Přitom do něj zašlehat dva bílky a nechat přejít ... varem. I tímto způsobem lze získat výborný hovězí vývar.U hovězího i drůbežího docílíte zlatavé barvy ... předsmažené cibulky, nebo když cibulku vložíte na chvíli do trouby, aby získala potřebnou barvu, ... kterou předá vašemu super vývaru. Pár netradičních rad nakonec Chcete-li chuť ... přidejte do něj několik kapek citronové šťávy. Neotřelé, ale perfektně to funguje. Pokud jste se ... zaměřili na kuřecí vývar, který bývá obvykle slabší povahy a ... který se snadněji zakaluje, použijte spíše než kuřecí maso ... slepičí nebo krůtí. Když se v něm vyskytnou nějaké kosti, znamená to ... pro váš vývar plusové body. Kuřecí vývar potom bude krásně čirý, s bohatou ... vůní a plnou chutí.Menší bratříček hovězího vývaru je vývar určený na ... podlévání masa. Ten připravujte naprosto jednoduše ze zbytků zeleniny. Dřevna... umyjte a vyperte a udělejte z nich super vývar. V takto připraveném vývaru vařte rýži nebo ... brambory, nebo jím podlévejte maso.Zcela a úplně čistého vývaru dosáhneme ještě ... jednou skvělou vychytávkou. Ve vývaru povařte menší kousek jater nebo dvě ... malá rajčátka. Obě dvě suroviny totiž mají schopnost absorbovat ... různé nečistoty. U slepičího vývaru lze dosáhnout výraznější chuti ... přidáním jedné červené ostré feferonky. Na kocovinu ten nejlepší lék.Vývary z telecího masa ... i přes veškerou péči kalné a málo průzračné. Proto je raději používejte na polévky se zavářkou...

Jíst či nejíst hovězí maso?
Uložit recept!
článek
článek

Jíst či nejíst hovězí maso?

...Mnoho odborníků a lékařů se rozchází v názorech na to, zda jíst či nejíst hovězí maso. Co se tvrdilo ... lety, se dnes vyvrací, a tak to je pořád dokola. Zde prostě a jednoduše platí zásada – nic se ... nesmí přehánět. No, a pokud se rozhodnete z jídelníčku maso jako ... takové vynechat, je důležité si nastudovat, které suroviny našemu organismu dodají ... potřebné látky k jeho správnému fungování. Jelikož nedostatek některých látek, vitamínu a ... minerálů muže mít na naše zdraví fatální následky. Přes vypadávání vlasů, únavu, vyšší nemocnost, ... špatnou funkci srdce, ale i mozku, aj. Proč hovězí maso vyřadit z našeho jídelníčku? ... je, že většinou kupujeme levnější, tučnější části. Tento živočišný tuk není pro naše tělo příliš ... zdravý. Snadno se totiž ukládá na stěny tepen a tím může způsobit jejich ... neprůchodnost. Proto s sebou nese vyšší riziko srdečních ... onemocnění. Všeobecně je také známo, že živočišné tuky ... zvyšují hladinu cholesterolu v krvi. Další nevýhodou je, že hovězí maso může obsahovat ... zdraví nebezpečné bakterie. Dříve to byla nemoc šílených krav, v dnešní době ... jde spíše o salmonelu nebo bakterii E. coli. Proto oblíbený tatarák je pro naše zdraví opravdu ... rizikový. A poslední co můžeme zmínit je nezdravé tepelné ... zpracování masa. Hovězí maso nejčastěji pečeme, smažíme, restujeme ... budoucnu mohou způsobovat rakovinu tlustého střeva. Proč si hovězí maso naopak dopřát? Hovězí maso ... bílkovin, bez kterých se náš organismus neobejde. Podílejí se na růstu, stavbě svalů, správném ... vývoji mozku, imunitního systému, apod. V tomto druhu masa najdeme také množství ... minerálních látek a vitamínu jako je na. vápník, hořčík, draslík, sodík, ale také vitamíny ... skupiny B a A. Nejlepší způsob přípravy je dušení, sou-vide, ... vaření nebo vaření v páře. Tím zachováme nejvíce živin...

Hovězí Stroganoff  se širokými nudlemi
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí Stroganoff se širokými nudlemi

...širokými nudlemi je v podstatě jednoduché jídlo. Stačí mít pohromadě všechny ingredience a čas na ... vaření. Je to klasika a s máslovými nudlemi opravdu moc ... dobrá. Hovězí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme k němu nakrájenou mrkev, bobkový list, 3 snítky tymiánu, ... promícháme a necháme půl hodiny odležet. V kastrole rozpálíme olej, maso do něj ... vhodíme a důkladně ho opečeme ze všech stran. Pak přidáme pokrájenou cibuli a opékáme, až ... cibule zesklovatí. Nyní přidáme koňak a vaříme, dokud se alkohol ... neodpaří. V dalším kroku odstraníme z pokrmu snítky ... bobkový list a mrkev a zalijeme ho vývarem. Vše přivedeme k varu, pak ztlumíme plamen a zvolna maso vaříme, částečně přikryté, jednu až dvě ... hodiny, dokud nezměkne. Mezitím na pánvi rozpustíme polovinu másla v olivovém oleji, ... přidáme nakrájené houby, česnek, zbývající tymián a dusíme, ... dokud nebudou houby opečené a propečené. Pak odložíme pánev stranou. Když je maso měkké ... houby, zakysanou smetanu, hořčici a petržel. Zamícháme a podle chuti ještě osolíme a opepříme. ... vodě, scedíme a vmícháme do nich zbylé máslo. Podle chuti je také přisolíme nebo opepříme....

Dušené hovězí
Uložit recept!
recepty
recepty

Dušené hovězí

...a paprikami můžeme podávat s noky nebo s těstovinami. Ale vlastně třeba i houskovými knedlíky nebo s...

Hovězí kýta s brokolicí a pórkem
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí kýta s brokolicí a pórkem

...kýta s brokolicí a pórkem se dá zkombinovat například s vařenými brambory, s těstovinami nebo s ... rýží. Také bude výborná s bramborovými noky nebo jen s...

Hovězí po burgundsku: recept, který proslavila Julia Child
Uložit recept!
článek
článek

Hovězí po burgundsku: recept, který proslavila Julia Child

...Boef Bourguignon, tedy hovězí po burgundsku. Tento recept sice patří do vysoké gastronomie, ... ho stojí za to alespoň jednou za život vyzkoušet. A podzim a zima jsou ideálním obdobím, kdy se ... masa, které se pomalu vaří ve víně a vývaru. Ve světě tento výtečný pokrm proslavila především ... která se stala jednou z ikon americké gastronomie.  Pomalý způsob vaření byl populární už dávno ve ... středověku. V té době šlo o praktickou metodu, jak zpracovat ... kusy masa a zároveň zužitkovat dostupné suroviny. Recepty se v průběhu staletí vylepšovaly a my si ... dnes můžeme pochutnat na lahůdce jako je Boef Bourguignon, která se ze ... selských usedlostí propracovala až na menu špičkových francouzských restaurací. ... Lahůdka z regionu vína Jak název pokrmu napovídá, za historií Boef Bourguignon se budeme ... muset vydat do Francie, konkrétně na východ země do regionu, kterému se historicky ... přezdívá Burgundsko. Oblast nese název podle germánských kmenů ... Burgundů, kteří ji na počátku pátého století osidlovali a dnes platí za ... mekku vinařství. Dnes je s turisticky oblíbeným regionem spojené ... především vinařství, protože zde nalezneme jedny z nejstarších vinic na světě i mnoho ... desítek kilometrů dlouhou vinnou stezku. Návštěvníci zde mohou ochutnat jedinečné druhy ... červených i bílých vín, navštívit lokální vinařství, kláštery, zámky, obdivovat místní ... a hlavně si užívat jedinečnou gastronomii. Protože je Burgundsko úzce spjato s vinařstvím, ... konkrétně červené, nechybí ani ve slavném receptu. A není ho tam zrovna málo! Kdo se rozhodne pustit ... hovězího po burgundsku, ten musí zapomenout na pokyny z tradičních českých receptů, kdy v návodu ... například stojí: "Pokrm lehce podlijte vínem". Tady se totiž nebude jen podlévat, ale maso se ve ... víně pěkně vykoupe! Žena, která změnila přístup Američanů k vaření První ... zmínka o receptu na Boef Bourguignon, který dnes patří ke klenotům ... francouzské gastronomie, pochází z roku 1903. Předpis na delikátní pokrm sepsal ve své kuchařce ... popularizátor francouzské kuchyně August Escoffier. O světovou proslulost jídla se však postarala o ... desítek let později urostlá Američanka Julia Child. K francouzské kuchyni se Childová dostala během ... doprovázela svého manželka, amerického diplomata. Julie se v cizině dost nudila, až její zájem ... kuchyně a přístup místních obyvatel k jídlu. Rozhodla se proniknout do tajů francouzské ... téměř laik se zapsala do kurzů pro profesionály na věhlasné kuchařské škole Le Cordon Bleu. ... se tím o pořádný poprask, ale vyplatilo se. Julia nalezla lásku k vaření a o svou vášeň pro vaření ... pokrmů se později podělila v dnes již nadčasovém díle Umění francouzské kuchyně. Na ... a zpřístupnila francouzské recepty Američanům. Julia se ve své rodné zemi stala celebritou, ... televizní hvězdou a popularizátorkou vaření vůbec. Kdo tuto slavnou dámu ještě nezná, může se o ... v životopisném dramatu  Julie a Julia z roku 2009. Slavnou kuchařku si v něm zahrála Meryl Streep. ... a bloggerku Julii ztvárnila Amy Adams.    ...

Uvařit poctivý hovězí vývar není žádná velká věda, ale má to svá pravidla.
Uložit recept!
článek
článek

Uvařit poctivý hovězí vývar není žádná velká věda, ale má to svá pravidla.

...hovězí vývar asi tak často doma nevaříme. Není to proto, že by to bylo příliš složité, ale ... spíše proto, že na to potřebujeme poměrně hodně času. Sice nemusíme ... u plotny, ale určitá kontrola je rozhodně nutná. Důležitý je i výběr masa. Na hovězí vývar se ... především krk, plec, hruď nebo i žebra s masem. Do správného vývaru ale patří i kosti, výborná je ... třeba oháňka. Maso a kosti vkládejte do studené vody. Kosti ... ještě před vařením naskládejte do pekáčku vymazaného olejem a pečte je ... alespoň čtvrt hodiny v troubě předehřáté na 200 stupňů. Když se zbarví dozlatova, vložte je ... do studené vody společně s masem. Přidejte bobkový list, nové koření a pár kuliček ... černého pepře. Vodu přiveďte k varu, pak snižte teplotu tak, aby ... prudký var vaše úsilí o kvalitní vývar zničí. Když se na povrchu vývaru začne tvořit pěna, což ... jsou vysrážené bílkoviny, naběračkou ji důsledně odstraňujte. Díky tomu bude ... polévka krásně čirá. Asi po půl hodině se pěna tvořit přestane. Kvalitní hovězí vývar se takto ... zvolna vaří (táhne) několik hodin. Ve druhé polovině vaření do polévky přidejte ... zeleninu. Co se týká kořenové zeleniny, tak ta tam ... rozhodně patří. Celer, petržel a mrkev, také menší cibule. U ... opatrní, dáte-li jí hodně, získá vývar příliš nasládlou chuť. Cibuli omyjte a vložte do vody i se ... slupkou, kvůli zlatavé barvě polévky. Dále pokračujte v pomalém vaření a až zelenina ... změkne, z vývaru ji odstraňte. Pokud se vám zdá, že se voda příliš vyvařila, ... klidně ji dolijte. Pozor, zase studenou. Zhruba po čtyřech hodinách od začátku vaření ... jemné síto, abyste získali zlatavou čirou tekutinu. Už ho nevařte, ochutnejte ho a podle chuti osolte ... a opepřete. Do hotového vývaru můžete přidat trochu nasekané ... uvařeného masa, zvlášť uvařené knedlíčky nebo nakrájenou zeleninu. Kvalitní vývar má na naše ... zdraví blahodárné účinky. Zahřeje, nasytí, zlepšuje náš spánek, pomáhá při nemocech, ... protože tělu dodává sílu a energii. Také má protizánětlivé účinky. Obsahuje spoustu ... vitamínů, minerálů, kolagen a jen málo kalorií. A pokud se povede, je hlavně velmi dobrý...

Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Vydatný hovězí guláš v holandské troubě

...období není nic lepšího než vydatný hovězí guláš!. Dušené hovězí maso se vaří v troubě asi 2 hodiny, ... aby bylo křehké a velmi aromatické. Toto vydatné dušené hovězí maso z holandské ... trouby je delikátní zimní jídlo. Dušené hovězí maso pečené v troubě je vydatné, ... křehké a velmi chutné. Omáčka je dokonale hustá a zelenina je křehká a sytá. A dnes vám ... prozradíme všechna tajemství, abyste si mohli připravit ten ... nejsytější klasický hovězí guláš vůbec. Tak se do toho pusťte! Chutě jsou hluboké a ... přitom na přípravu je to tak jednoduché. Vše začíná způsobem vaření (nápověda: opékání ... masa) a výběrem ingrediencí pro chuťový základ. Prozradíme vám několik tajemství. Maso opečte ... Zhnědnutí masa dodá masu hloubku a komplexnost. Hnědé kousky, které po něm zůstanou, jsou navíc ... plné chuti. Po odležení se hnědé kousky uvolní a pokrm se tak ... ještě více zvýrazní. Posilovače chuti: Kromě karamelizovaných ... rajčatový protlak, červené víno a mletý česnek. Přidejte bylinky: Například čerstvý tymián a ... sušené bobkové listy. Vařte v troubě: Tento snadný dušený hovězí pokrm dokončete v troubě při ... teplotě 325 °C po dobu 1 hodiny a 45 minut. To umožní propojení všech chutí a poskytne ... masa: pomalý hrnec, sporák, tlakový hrnec atd. Ze zkušenosti je nejlepší maso nejprve připravit ... na sporáku (v holandské troubě) a pak ho vařit v ... troubě asi 2 hodiny. Holandská trouba opravdu dobře udržuje teplo, ... skvělá nádoba pro vaření velkých jídel, jako je například dušené hovězí maso. Za prvé, použití ... holandské trouby vytváří nezaměnitelnou chuť. Příprava dušeného hovězího masa v holandské ... troubě je dokonalá - od zhnědnutí masa až po uvaření všech ... chuťových přísad v jednom hrnci. Stejné hloubky a komplexnosti chuti prostě ... nedosáhnete, když vše naházíte například do klasického neboli pomalého hrnce. Za ... spojit chutě a hovězí maso je mimořádně křehké. Zde je několik skvělých tipů na přípravu: ... Maso opékejte po částech na prudkém ohni. Klíčem ke krásnému propečení je nechat maso v ... klidu, dokud se krásně nepropeče - snažte se ho příliš brzy neotáčet. Neuspěchejte ... přípravu na sporáku a nechte dejte si načas, aby se všechny chutě rozvinuly. Hlavními ... omáčka, rajčatový protlak, víno a mletý česnek. Bylinky (čerstvý tymián a bobkový list) také ... dodají masu spoustu skvělé chuti. Používejte čerstvý tymián. Sušený tymián není ... stejný. Používejte pevné brambory, například zlaté nebo červené. Vyhněte se ruským ... bramborám, protože se snadno rozmačkají....

Játra na čínský způsob
Uložit recept!
recepty
recepty

Játra na čínský způsob

...na čínský způsob podáváme samozřejmě s rýží. Nebo klidně jen s čerstvým pečivem...

Telecí ledvinky na francouzský způsob
Uložit recept!
recepty
recepty

Telecí ledvinky na francouzský způsob

...ledvinky na francouzský způsob jsou delikatesou, ke které se ... určitě budete často vracet. Stačí k nim podávat pravou francouzskou bagetu a ... můžete si pochutnat jako byste byli v Paříži...

Vegetariánství jako způsob života
Uložit recept!
článek
článek

Vegetariánství jako způsob života

...může zvolit svůj způsob stravování a styl života. U vegetariánů v jídelníčku nenajdeme maso. ... První zmínky o vegetariánství pochází ze 7. Století před naším letopočtem. Šlo o ... jež chovala úctu ke všem živým bytostem. Pozdější záznamy jsou ze severního thráckého ... regionu, dnešního Bulharska a Srbska. Dále také z Indie, kde dodržovali nenásilí ke ... zvířatům. Tyto zásady vyznávaly různé náboženské skupiny a ... filozofové. Ve velké většině regionů se vegetariánství drží ... do dnes. V Evropě vymizelo s příchodem křesťanství. Je však známo, že mnišské řády vylučovali maso z ... důvodů, některé však povolovali konzumaci ryb. Vegetariánství zažilo obrodu opět v období ... renesance a je stále rozšířenější v 19. a 20. století. V dnešní době je běžné a přiklání se k ... němu mnoho lidí z různých důvodů. Vegetariánství jako způsob života Lidé se stanou ... vegetariány z různých příčin. Ať už z úcty ke zvířatům, etických nebo ... důvodů, kulturních, ekonomických či zdravotních. Někteří lidé jsou motivování tím, že zvířata při ... porážce prožívají bolest a stres. Taková surovina (maso) nedá tělu nic dobrého. Na rozdíl od veganů ... produkty, jako jsou mléčné výrobky a vejce. Vegetariánství má již své typy, patří sem ... nedovoluje mléčné výrobky, ale vejce ano. Laktoovovegetariánství: povoluje mléko, mléčné ... výrobky, vejce a med. Frutariánství: dovoluje pouze ovoce, ořechy a ... semena, dále také jiné části rostliny, jež nebyly ... poškozeny. Známe ještě veganství, vitariánství, makrobiotiku ... a sattvickou stravu. Každý způsob stravování má své zdravotní důsledky ... ať už pozitivní či negativní. A co potřebné živiny? Mnoho lidí se domnívá, že ... není možné nahradit životu potřebné látky, které jsou obsažené ... v mase. Opak je pravdou. Studie provedené hned v několika zemích světa ... železo a jiné látky, jež jsou obsažené v mase, najdeme ve vegetariánské stravě. Například mandle, ... obsahují tolik esenciálních aminokyselin, že nahradí potřebné množství bílkovin. Železo je ... ve špenátu, kešu oříškách, tempehu, cizrně, atd., aby se lépe vstřebávalo, je dobré doplnit ... vitamin C například z citrusových plodů. Mastné kyseliny, vitamin D, B12, aj. obsažené v ... mase se také dají nahradit vegetariánskou stravou, ale je dobré si ... jídelníček dobře nastavit. Vegetariánství je v dnešní době zcela běžné, a ... existuje mnoho restaurací, kde se nepodává maso. Různé druhy specifických potravin najdeme v...

Syrovou nebo tepelně upravenou? Zvolte nejšetrnější způsob přípravy zeleniny.
Uložit recept!
článek
článek

Syrovou nebo tepelně upravenou? Zvolte nejšetrnější způsob přípravy zeleniny.

...úprava zeleniny rozhodně není žádná velká věda. Ale také je pravda, že u různých druhů zeleniny ... se může dost podstatně lišit. A necitlivým zacházením s ní se zbavujeme velké ... látek, které ten který druh zeleniny obsahuje. A to je jistě velká škoda. Špatnou tepelnou ... chuť, mění se jejich barva nebo konzistence. Takže se ještě připravujeme o požitek ze ... jídla, příliš si nepochutnáme, a to také nechceme. Samozřejmě nejvíce vitamínů a minerálních látek ... obsahuje zelenina čerstvá. Takže se nabízí, že ideální je konzumovat ji syrovou. Třeba v ... salátech nebo jako přílohu. Ale ne každá zelenina je dobře stravitelná za syrova. Některé druhy ... zeleniny totiž tepelnou úpravu přímo vyžadují. A tady je dobré vědět, jak s kterým druhem ... zeleniny při tepelné úpravě zacházet. Dobře a správně připravené zeleninové jídlo je ... ho neměli nechávat jen vegetariánům a veganům. Připravili bychom se tím o velké gurmánské ... požitky. Takže věřte tomu, že rozhodně stojí za to, znát ... pár zásad při jeho přípravě. Za syrova je vhodné konzumovat zeleninu, která ... obsahuje větší množství vody. Tato zelenina obsahuje také množství vitamínů, hlavně vitamín C ... který se tepelnou úpravou ničí. Mezi tyto druhy zeleniny patří především všechny ... zelených salátů, salátové okurky, rajčata apod. Můžeme z nich připravit různé saláty, nebo tuto ... syrovou zeleninu použít jako přílohu. Hlavně v teplém období roku tuto přípravu jídla ... čerstvé zeleniny, než těžší dušená či vařená jídla. Ta jsou nám prospěšná především v chladnější ... polovině roku, protože nás zahřejí a podpoří naše trávení. Zeleninu, která obsahuje větší ... a škrobu, raději před jídlem tepelně upravujeme. Jedná se například o brambory, mrkev, petržel, ... celer. Také květák, brokolici, kapustu, kedlubny a ... pečeme, krátce restujeme nebo vaříme v páře. Vaření v páře je k surovinám nejšetrnější, naopak ... nejvíce vitamínů a minerálů ztrácí zelenina dlouhým vařením. Krátké restování při přípravě ... třeba špenátu je také vhodnější než dlouhé dušení. Při přípravě zeleninových jídel, jak za syrova ... úpravou, je důležité používat kvalitní tuky. Osvědčil se hlavně olivový olej, ghí (přepuštěné ... máslo), a hodně se začíná používat olej kokosový. Nesmíme zapomínat na zeleninu zpracovávanou ... protože ta je pro náš organizmus velmi přínosná. Kvašením se zvyšuje její stravitelnost, a ... je i přítomnost bakterií mléčného kvašení. K druhům nejčastěji používaným pro nakládání, ... patří například červená řepa, zelí, okurky nakládačky, cibule, papriky. Také si můžeme naložit ... hrášek, kukuřice, chilli papričky a mnoho dalších. Denně bychom měli mít na talíři zeleninu, a to ... jak syrovou, tak i tepelně upravenou. Známe mnohem více druhů než jsme tu uvedli a ... stovky receptů jak z nich připravit báječná jídla. Přílohy, hlavní jídla, lehké a zdravé svačiny a ... večeře. Kvalitní, čerstvá a pokud možno sezónní zelenina ... jídelníček nejen o chutné pokrmy, ale prospěje našemu zdraví....

Plněné papriky na řecký způsob
Uložit recept!
recepty
recepty

Plněné papriky na řecký způsob

...papriky na řecký způsob mohou být výtečným předkrmem. Nebo ... kterou můžeme ještě doplnit čerstvým pečivem. Troubu nebo gril předehřejeme na 180 stupňů. ... a osušíme a každou v horní polovině překrojíme na dvě poloviny. Odstraníme z nich semena a ... přebytečnou vnitřní dužinu. Papriky potřeme celé olivovým olejem. V misce ... kůrou, pokrájenými rajčátky, cibulí a olivami.Touto směsí pak naplníme spodní díl každé papriky. ... olivového oleje a přiklopíme je vrchním dílem. Papriky naskládáme na plech nebo rošt a pečeme ... v přibližně 25 minut.Když jsou krásně upečené, můžeme je ozdobit zbylou...

Kuřecí salát s nudlemi na  vietnamský způsob
Uložit recept!
recepty
recepty

Kuřecí salát s nudlemi na vietnamský způsob

...salát s nudlemi na vietnamský způsob je velmi zdravé a exotické jídlo. ... Kuřecí maso je třeba marinovat den předem. Smícháme všechny ingredience na marinádu. ... hrnku a v mělké míse ji smícháme s kuřecím masem nakrájeným na menší kousky.Maso uložíme přes noc do ... ledničky. Druhý den rýžové nudle rozlámeme na menší kousky a uvaříme podle návodu.Pak je ... velké mísy a promícháme s dvěma lžícemi marinády. Ve vyšší pánvi zahřejeme olej a přidáme kousky ... kuřete.Smažíme je v jedné vrstvě až 3 minuty.Pak kousky masa otočíme a smažíme ještě další 2 ... minuty.Občas pánví zatřeseme, aby se maso nelepilo ke dnu. Zbývající marinádu, mátu, polovinu koriandru,nakrájenou cibulku, fazole,nakrájenou papriku a ... kapustu nyní přidáme do mísy k nudlím.Vše důkladně promícháme a nakonec přidáme maso, ... zbývající bylinky a kousky ananasu. Promícháme salát a můžeme podávat...

Kuřecí nudličky
Uložit recept!
recepty
recepty

Kuřecí nudličky

...nudličky správně připraví, jsou křehké a šťavna. Velmi záleží na mase, mladé maso z kuřecích prsou ... je pro tento recept nejlepší. Nožem vedeným kolmo ke svalovým vláknům nakrájíme z masa přibližně stejně velké nudličky ... (asi tak 1,5 cm široké). Osolíme je, opepříme a zaprášíme solamylem. V ... sojovou a worcesterovou omáčku se sušeným zázvorem. Přidáme masové nudličky a dobře je s marinádou ... promícháme. Ve vyšší pánvi zahřejeme zbylý olej s máslem a ... zprudka několik minut za stálého míchání restujeme. Jen tak dlouho, aby bylo maso uvnitř hotové, ale ... aby se nevysušilo. Jako příloha mohou být brambory na mnoho...

Bleskový recept na gratinované brambory. Skvělý způsob, jak zužitkovat zbytky v kuchyni!
Uložit recept!
článek
článek

Bleskový recept na gratinované brambory. Skvělý způsob, jak zužitkovat zbytky v kuchyni!

...popularitu i mimo hranice země galského kohouta. V tomto snadném a na čas i finance nenáročném ... můžeme uplatnit i to, co nám v kuchyni přebývá. Občas se stane, že nakoupíme potraviny, které ve ... finále do plánovaných receptů nepoužijeme. Vyhazovat jídlo je hřích, který nedělá dobře ... přírodě ani naší peněžence. Proto když ve spižírně něco přebývá, hodí se ... recepty, kde se dají takové potraviny použít. A gratinované brambory jsou jedním z nich. Hlízy ... brambor dnes tvoří jednu ze základních potravin našeho jídelníčku. Původně pocházejí z pohoří And a ... do Evropy je ze svých cest přivezly v 16. století Španělé. Dříve se pěstovaly jako okrasné ... rostliny. U nás našly v kuchyni uplatnění až o dvě století později a ... kteří nám ukázali výhody této potraviny. Francouzská dobrota Slovo gratinovat pochází z ... francouzského gratter, tedy seškrabovat. Gratinovat překládáme také jako zapékat a tímto ... brambory, ale také těstoviny nebo třeba zeleninu. U gratinovaných pokrmů je nejdůležitější lehce ... postará sýr, strouhanka nebo směs sýru a vajíčka. Chutná "rychlovka" Pokud váháte, co doma ... k obědu či večeři, doporučujeme tento recept na zapečené brambory. Jeho výhodou je snadná ... příprava, minimum ingrediencí a finanční nenáročnost. Další sympatickou výhodou pokrmu ... je fakt, že si lze recept upravit na míru, podle toho, co právě doma přebývá. Brambory ... ingrediencí přidat zeleninu, šunku, salám či vejce. Recept na gratinované brambory Potřebujete: 1 ... muškátového oříšku Postup: Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Než se nahřeje, připravíme si ... přibližně 26 x 23 cm a vymažeme ji olejem. Na dno nádoby rozprostřeme očištěný a na plátky nakrájený česnek.  V hrnci smícháme zakysanou ... pepř, sůl a směs necháme pár minut provařit. V mezičase oloupeme brambory a nakrájíme je na ... tenké plátky. Brambory rozložíme do zapékací nádoby, zalijeme ... je provařenou směsí a zasypeme nastrouhaným tvrdým sýrem. Nádobu vložíme do...

Top 4 světové trendy pro grilování v roce 2020...
Uložit recept!
článek
článek

Top 4 světové trendy pro grilování v roce 2020...

...užívat léto, které je spojeno také s grilováním. Časy se mění a také grilování prochází svým ... vývojem. Pojďte společně nahlédnout pod pokličku aktuálních trendů pro ... letošní BBQ sezónu 2020. 1. Méně masa Mnoho z nás má BBQ spojeno s opojnou ... masa, aktuální světový trend je však jeho omezení. Důvod je jednoduchý, na přípravu jednoho steaku ... kdy je všude vody nedostatek obrovské plýtvání. Vysoká produkce masných výrobků má tedy poměrně ... zásadní podíl na stavu naši Země. Na trhu se začínají objevovat rostlinné alternativy masa. Některé z ... nich od toho pravého steaku prostě nerozeznáte. Zaběhněte si do vegetariánského řeznictví a ... prozkoumejte co nového je na našem trhu. Rozhodně to stojí za zkoušku, prospějete tak ... svému zdraví a také přírodě. Zeleninové karbanátky si můžete vyrobit i sami ... doma. Se sladkou BBQ omáčkou tuto vegetariánskou alternativu budete milovat. 2 Uhlí se vrací Věděli jste ... že pravidelně griluje zhruba 81 % Čechů? Grily na dřevěné uhlí používá zhruba polovina z nich. ... však přibývá mnoho fanoušků, kteří grilují na uhlí a přísahají, že to jídlu dodá jedinečnou a ... nezapomenutelnou chuť. Mnoho špičkových a luxusních evropských ... restaurací jako je například SingleThread v anglickém Healdsburgu ... zařadili jídla připravená na grilu s dřevěným uhlím do svého menu. Nedávno ... obdrželi svou třetí vyhledávanou hvězdu Michelin. 3. Grily Kamado přechází na vyšší úroveň Bylo ... to jen otázkou času, než se Kamado grily posunuly na další úroveň. Již od roku 1974 vyrábí keramické ... grily, které vám vydrží na celý život. Nyní se může pochlubit novinkou Shokunin. Gril ... a jeho součástí je atraktivní, dřevěný rám na odkládání. Tyto víceúčelové grily vám vydrží na ... celý život. 4. Wagyu hraje prim Pokud patříte mezi milovníky ... masa toto japonské plemeno byste si měli připsat na svůj wishlist. V několika japonských oblastech se ... skotu Wagyu podle oblastí ze kterých pochází. Například hovězí maso Matsusaka, hovězí maso Kobe, ... maso Mishima, hovězí maso Ōmi a hovězí maso Sanda. Maso pocházející z toho skotu se cení zejména pro ... velkorysé mramorování masa. Dalo by se říci že Wagayu je “princ mezi voly”. ... Vyznačuje nejvýraznějším mramorováním, velmi intenzivní ... chutí a je nejdražším hovězím masem na světě. Mramorování zajišťuje vynikající kulinářské ... oficiální stupnice BMS (Beef Marbling Standards). Dejte přednost kvalitnímu masu, o kterém jasně ... víte odkud maso pochází. Příroda a vaše tělo vám poděkují...

Dušené hovězí s hříbky
Uložit recept!
recepty
recepty

Dušené hovězí s hříbky

...s hříbky výborně chutná s kukuřičnou polentou. Podle tohoto receptu si můžete uvařit oboje. ... Trochu náročnější na čas, ale vyplatí se to. Je to totiž moc dobré. Italskou omáčku marinara si připravíme zvlášť v míse, kde postupně ... sušená rajčata bez nálevu,která jsme rozmačkali na malé kousky, nadrobno nasekanou cibuli, utřený ... česnek, natrhané listy bazalky, olej, cukr, oregano, sůl a ... pepř. Sušené houby ponoříme do horké vody a necháme ... je v ní 6 minut, aby nasály vodu. Hovězí maso osolíme, opepříme a necháme odležet v ... pokojové teplotě 15 minut. Na pánev s rozpáleným řepkovým olejem položíme maso ... střední teplotě opékáme po každé straně 4 minuty. Pak maso odstraníme z pánve a místo něho na ni nasypeme nakrájenou mrkev, celer, cibuli a česnek. ... osolíme a opepříme a přikryté dusíme asi 7 minut. Pak maso vrátíme zpátky, přidáme 2 hrnky omáčky ... marinara, rozmarýn, hovězí vývar a víno. Přidáme namočené hříbky i s částí vody. Vše uvedeme do varu ... a pak zvolna dusíme přikryté asi 3,5 hodiny. V polovině této doby maso obrátíme. Nyní ... přidáme naložené cibulky a ještě vaříme odkryté 10 minut, ... pak maso znovu obrátíme a vaříme dalších 10 minut. Nakonec maso vyndáme z pánve, nakrájíme na ... menší kousky a vrátíme zpět do omáčky. Polentu připravíme ve velkém hrnci. Nejprve ... svaříme mléko s 5 hrnky vody. Začne-li vařit nasypeme do ní instantní kukuřičnou polentu, osolíme ... a opepříme. Za občasného míchání vaříme 20 minut. Nakonec přidáme máslo a strouhaný sýr a mícháme ... dokud se oboje nerozpustí. Můžeme servírovat dušené hovězí v omáčce s...

Kuřecí nudličky
Uložit recept!
recepty
recepty

Kuřecí nudličky

...v tomto receptu připravíme z kuřecích prsou. Kromě rýžových nudlí můžeme k masové směsi...

Kuřecí nudličky s rýží
Uložit recept!
recepty
recepty

Kuřecí nudličky s rýží

...můžete ochutit i jinými druhy bylinek a koření. Záleží jen na vás. Je to rychlé a lehké jídlo...

Kniha Staropražská kuchařka – klasické recepty ze staré Prahy
Uložit recept!
článek
článek

Kniha Staropražská kuchařka – klasické recepty ze staré Prahy

...ohledně čehokoli, co se událo v minulosti. A jelikož se málokdo z nás dobře orientuje v ... pozornost k malé historii konkrétních míst a lidí. Asi největší oblibě se těší historie gastronomie. ... z nás, a proto lidi přirozeně zajímá, co jedli naši předci. Jedním z příspěvků k tomuto tématu je i ... jemuž historikové nevěnují mnoho pozornosti. A to konec 19. století znamenal příchod utopenců ... nebo třeba řízků v trojobale! Většina historických pojednání o kuchařství vyprávějí o ... pravěku, době předbělohorské v 16. století nebo o začátku 19. století, kdy si širší ... svého jídelníčku a kdy vyšla slavná kuchařka M. D. Rettigové. Nicméně právě koncem 19. století, o ... píše, získávala česká kuchyně svoji nynější podobu. Lze to například vyčíst z knih, které v té době ... vznikaly. Poznáváme v nich už náš svět v tom, co tehdejší ... hrdinové jedli a pili. Talián a řízek Pro Jana Nerudu byl smažený řízek v trojobale španělskou ... vesnicí a to byl velikán české literatury nadšeným fanouškem hodování a veškerého jídla, ... dnešními slovy bychom ho označili jako gastronauta. Nebo ve slavné kuchařce M. D. Rettigové nenajdeme zmínku o receptu na knedlo-vepřo-zelo. Asi ... knedlíků! O několik let později bylo všechno jinak. Teprve ve druhé polovině 19. století se začaly ... objevovat na stolech českých domácností například řízky v trojobale, utopenci a taliáni. ... si už v té době dopřávaly škrábaná syrová masa na způsob tatarského bifteku – takže s žloutkem a ... pálivými přísadami. Ze sousedních zemí k nám na konci 19. století doputovala inspirace v podobě ... do národní klasiky vepřo-knedlo-zelo. A můžeme pokračovat prvním výskytem jídel ... Čechy také mocně oslovila dršťková polévka. V receptech se hojně objevují rajčata a papriky. ... Dělaly se hodně omáčky mrkvovo-celerovo-petrželové. Plzeňský ležák a kafe k snídani Ve druhé ... polovině 19. století se přestalo snídat pivo. Vystřídaly ho káva a čaj s houskou. Zároveň s tím ... ležáky plzeňského typu, které získávaly víc a víc na oblibě. Tím ale prořídly řady malých pivovarů se ... kvašenými pivy, do nichž se přidávala pšenice. To vše se dělo díky rozvoji systémů chlazení a ... metodám uchovávání potravin. Čaj později než káva Výtečná kniha Staropražská ... spoustu receptů, které tehdy kolovaly Prahou. Najdete v ní tedy i recepty pražských židů nebo ... Němců. Staropražská kuchařka dává i odpovědi na záhady typu – proč trvalo uchytit se čaji v ... domácnostech delší dobu, než tomu bylo u kávy. Nejspíš proto, že čaj byl dlouho považován za lék. Pozoruhodné je, že i v kolébce pití čaje v Anglii ... se tento nápoj etabloval až později než káva. Dalším vysvětlením může být větší vzdálenost ... čajových plantáží od Evropy. Kafe se často pilo v podobě lidových náhražek – ... cikorky nebo melty. Restaurace a typická jídla Tehdejších lepších ... a tak se tam večer podávaly jenom studené pokrmy. Dokonce bylo dovoleno nosit si s sebou svoje ... teplé jídlo například z řeznických jídelen, kde se jedlo na ... stojáka a které dnes už vymizely. Jaké rozdíly ve stravování tedy oproti dnešní ... Velmi oblíbené pokrmy se dělaly z vnitřností. Takže se ve velkém konzumovaly mozečky, brzlíky, ... plíčka, sleziny a podobně. Do dnešních dní vlastně v povědomí lidí vydržely ... pouze játra a ledvinky. Podobně jako v dřívějších dobách na jídelníčku ... zejména chudších lidí stále figurovaly hrách a kroupy. ... kuřecího a vepřového se více jedlo hovězí maso. Na trhu bylo vždy plno nejrůznějších hub, ale i ... sladkovodních ryb, raků, šneků a žab. Naopak byste v tehdejší Praze marně hledali vločky, ... smažený sýr nebo pizzu. Recepty ze staré Prahy Z knihy Staropražská ... kuchařka uvedeme dva recepty, které jsou snadné na přípravu i na použité suroviny, a zároveň jde ... dnešní optikou o ne zcela typické recepty. Povidlová omáčka k masu a uzeninám 30 g tuku2 ... Nejprve švestková povidla rozvařte v 2,5 dl vody. Potom zahusťte světlou jíškou udělanou z tuku a ... mouky. Podle sebe osolte nebo oslaďte. Nakonec můžete přidat i lžíci rumu nebo špetku ... skořice. Tato povidlová omáčka se podávala k vařenému ... uzenému masu s knedlíkem. Smetanový mandlový křen k uzenému máslohladká ... moukamuškátový květvývarsmetanacukrsůlmandlekřen V kastrolku rozpusťte máslo, ... hladkou mouku a přidejte trochu muškátového květu. Osmahněte. Studeným vývarem potom zásmažku ... rozšlehejte a pak povařte alespoň půl hodiny. Do omáčky přidejte cukr, smetanu, podle chuti ... přisolte a nakonec omáčku přeceďte. Do takto hotové omáčky přidejte spařené, oloupané ... a na nudličky nakrájené mandle. Krátce je v omáčce povařte a pomocí sýrového ... másla zjemněte. Najemno nastrouhaný křen dejte do omáčky až těsně před ... podáváním. Jenom tak totiž neztratí svoji sílu...

Nakládaná a sušená zelenina jako nevyčerpatelný zdroj vitaminů
Uložit recept!
článek
článek

Nakládaná a sušená zelenina jako nevyčerpatelný zdroj vitaminů

...kousků a zároveň je využít pro další konzumaci. Touto úpravou dostane zelenina jiné kvality, mezi ... něž patří výraznější chuť a měkčí konzistence. Navíc se zde koncentrují veškeré vitaminy, což jistě ... zimy a jako každý rok během pomalého nástupu jara. Zelenina sušená na slunci Sušená rajčata jsou ... nejznámější zeleninou, která je sušená na slunci a kterou si běžně můžete koupit v obchodě. ... Sušení rajčat zintenzivňuje jejich chuť, to znamená, že zelenina je okázale sladká a lehce ... pikantní. Kdekoliv v jižní Itálii lze snadno narazit na rajčata sušená na slunci a nijak dál ... tuzemských obchodech jsou sušená strojově a potom naložená v oleji. To ale neubírá na atraktivitě ... tohoto pokrmu s univerzálním využitím. Obvykle mají tmavě červenou barvu a díky oleji ... mají vláčnou konzistenci. Pokud s nimi chcete vařit, je dobré je namočit do ... horké vody, aby ještě trochu změkla. Konzumovat se však dají i jen tak, nebo je ... kombinovat s různými sýry. Například salátu sušená rajčata dodají potřebný ... šmrnc díky své jemně kořeněné chuti. Rajčatový olej z nich pak lze použít jako zálivku ... na vaření a dresing na saláty. Sušený lilek neboli baklažán jsou tenké plátky, ... náhrada za čerstvé, ale používají se při vaření. Disponují klasickou zemitou chutí, pro kterou ... jsou velmi vyhledávané po celé Evropě. Je dobré je před použitím nechat 2 minuty ve ... vroucí vodě s kapkou vinného octa a potom naporcovat a přidat třeba do omáčky, nebo je jen tak ... osmažit na oleji. Sušené papriky jsou velmi podobné sušeným ... pro jejich tmavě červenou barvu, kterou získávají na slunci, a pro jejich kulinářské použití. Pokrmům ... dodávají mírně masitou chuť. Sušené papriky před jejich použitím omyjte v ... tekoucí studené vodě, osušte a nakrájejte na potřebnou velikost. Zelenina v oleji Zelenina v ... oleji je populární zejména v Itálii, kde se nakládá do olivového oleje, slunečnicového oleje ... nebo do jejich směsi. Některá zelenina se před vložením do oleje nejprve ogriluje, pak ... má luxusnější chuť. Běžně se nakládají volně rostoucí houby, jako jsou malé ... nebo artyčoky, červené a žluté papriky a lilky. Výborně se hodí k naloženému masu, nebo se jím dá ... ochutit salát či těstoviny. Srdíčka rozkrojených artyčoků jsou typická pro ... pizzu Čtyři roční období. Nakládaná zelenina Pro tento prastarý způsob konzervování zeleniny ... se používá sůl, slaný nálev nebo ocet. Nakládá se prakticky všechno – zelí, okurky, cibulky. K tomu se přidávají různé bylinky a také koření. ... Avšak po celém světě platí stejný princip nakládání, který se nemění. Kapary jsou typické pro ... musejí sklízet ručně, což kapary notně prodražuje. Kapary se sbírají malé a tvrdé, které jsou ještě ... nerozvité. Ty se pak nechají zvadnout a naloží se do soleného vinného octa, slaného nálevu ... nebo olivového oleje. Kapary mají slanou a zároveň kyselou chuť a díky ... této unikátní kombinaci jsou snadno rozpoznatelné. Před použitím je vždycky důkladně opláchněte a ... v nálevu, protože by potom měly nepříjemnou chuť. Nakládané okurky jsou patrně nejoblíbenější nakládanou zeleninou v České republice. Tuzemec ví ... nejlépe, k čemu se nakládané okurky hodí, ať už je to paštika, maso, ... majonéza nebo jen tak. V tomto případě se fantazii meze nekladou. ... Sladkokyselé nebo rychlokvašené okurky se nakládají z větších odrůd okurek, ale existují i ... menší a luxusnější verze, které nejsou tak kyselé. Nakládané cibulky představují populární variantu ... přílohy ke studeným pečeným masům nebo například k sýrům. Všude po Evropě se vedle cibulek nakládají i šalotky a česnek, které se konzervují ... pomocí octa, koření a bylinek. Většinou se jedná o pikantní záležitost, a proto ... je radost je jíst. Čalamáda pochází z Maďarska a z maďarského slova ... je i název odvozen. V zásadě jde o na nudličky nakrájenou zeleninu, což bývá zelí, papriky, cibulky ... mrkve nebo cokoliv jiného. Typická chuť čalamády spočívá v nálevu, který ... zhotoven se výrazným kořením. Používá se jako příloha k pečeným masům nebo například do polévek...

Vepřové nudličky v křenové omáčce
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové nudličky v křenové omáčce

...s houskovým knedlíkem, nebo s vařenými bramborami. Výborné jsou s bramborovými noky...

Hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí guláš

...guláš je klasika, která se hodí zejména pokud je třeba nasytit větší množství strávníků. ... a smažte tak dlouho, než dostane zlatohnědou barvu. Poté do kastrolu přidáme maso (na hovězí guláš ... je nejlepší kližka) nakrájené stejně velké kostky a orestujeme. ... koření, podlijeme vodou, aby se maso začalo dusit. Maso necháme vydusit a v případě potřeby ho ... podléváme, aby se nepřipálilo. Až hovězí maso změkne dolijeme hrnec větším ... česnek, majoránku a vaříme než maso zcela změkne. Hovězí guláš podáváme s houskovým knedlíkem...

Thajský hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Thajský hovězí guláš

...populární pokrm s podmanivou chutí a vůní exotiky. Podáváme ho většinou s dušenou rýží, pokud možno ... thajskou jasmínovou. Nejprve osmahneme na oleji ve vysoké pánvi hovězí maso nakrájené na ... větší kostky. Jakmile zhnědne, vyndáme ho z pánve a dáme ... stranou. Do pánve dáme nastrouhaný zázvor, kari pastu a nakrájenou ... citronovou trávu. Vše restujeme, dokud se citronová tráva krásně ... nerozvoní. Pak přidáme kokosové mléko a cukr. Přivedeme k varu, vrátíme do pánve hovězí maso ... a přikryté pokličkou zvolna vaříme asi 2 hodiny. Udržujeme teplotu a občas směs zamícháme. Je-li ... třeba, podlijeme trochou vody. Těsně před koncem vaření do pokrmu přidáme...

Řecké dušené hovězí
Uložit recept!
recepty
recepty

Řecké dušené hovězí

...je to jedno z nejchutnějších dušených jídel vůbec. Spojení chutí dušeného hovězího se vším tím ... kořením je vynikající a nenapodobitelné. Rozhodně to za ten čas stojí. Podáváme většinou s ... pečivem a třeba se sklenkou dobrého červeného vína. Nejprve nakrájené hovězí maso smícháme v míse ... se solí a černým mletým pepřem. V hrnci smícháme olivový a kokosový olej a ... zahřejeme na vysokou teplotu . Pak přidáme osolené a opepřené maso a postupně ... opékáme ze všech stran dohněda. Opečené kousky vyjmeme z hrnce. Do hrnce nyní ... přidáme pórek, cibuli nakrájenou nadrobno a nakrájenou mrkev a celer. Opékáme asi 2 minuty. ... promícháme a přidáme červené víno a hovězí vývar. Vaříme za stálého míchání, dokud omáčka ... nezhoustne. Pak do hrnce vrátíme maso, přidáme pepř, 3 hrnky ... tymián, bobkový list, skořici, rozmarýn a šalvěj. Vše přivedeme k varu a snížíme teplotu. Dusíme ... pod pokličkou asi 90 minut. Pokud je potřeba, přidáváme trochu vody. Když ... maso změkne, mecháme omáčku vydusit do zhoustnutí. Odstraníme skořici a celé koření, přidáme nasekanou petrželku a pomerančovou kůru a už...

Hovězí líčka na víně
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí líčka na víně

...líčka na víně jsou pochoutkou, která se zase vrací do naší ... kuchyně. Trochu delší vaření, ale výsledek za to rozhodně ... stojí. Ve velkém hrnci na rozpáleném oleji opečeme osolená a opepřená ... hovězí líčka ze všech stran. Pak je dáme stranou na talíř. Očistíme celer, mrkev a petržel a nakrájíme na menší kousky. Zeleninu nasypeme do ... hrnce a na oleji ji osmahneme dozlatova. Pak k ní přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a ... česnek a dále za stálého míchání chvíli opékáme. Přidáme bobkový list, tymián, rozmarýn, nové ... promícháme, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Vaříme asi půl hodiny. Pak do hrnce přidáme ... líčka a hovězí vývar, přiklopíme pokličkou a zvolna dusíme v troubě předehřáté na 130 stupňů asi tak ... 2 hodiny, až jsou líčka měkká. Nyní maso vyndáme z hrnce, omáčku přecedíme přes ... chuti okořeníme solí, cukrem nebo mletým pepřem. Pak maso vrátíme do omáčky. Hovězí líčka na ... víně skvěle chutnají s bramborovou kaší. Zdroj fotografie: Pinterest...

Hovězí zadní maso
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí zadní maso

...je i bohatým zdrojem bílkovin, ale také železa. Maso z kýty nebo plece tedy hovězí zadní, se hodí ... pro pečení, dušení, opékání a připravit z něj lze například chutné plátky, rolády nebo závitky. ... Vyzkoušejte recept na hovězí na divoko...

Hovězí krk
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí krk

...je patří do skupiny hovězí přední a Francouzi ho nazývají bourguignon. Vždyť právě z tohoto kousku ... který se hodí pro dušení, pomalé vaření, ale i na steaky. Vyzkoušejte recept na hovězí maso se ... zelím....

Hovězí falešná svíčková recept
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí falešná svíčková recept

...je jedno z nejklasičtějších jídel české kuchyně. Pochutná si na ní snad úplně každý. Jedinou ... nevýhodou je v případě pravé svíčkové její cena. Proto ji spousta lidí nahrazuje svíčkovou ... falešnou. Není to na škodu. Recept a hovězí falečná svíčková má nejen podobný ... vzhled, ale i vlastnosti – je jemná, měkká a šťavna. V kuchyni najde falešná svíčková, která ... pochází z přední plece, široké využití. Falešná svíčková se může dusit, péct, vařit i ... grilovat. Nejčastěji se však využívá právě na tradiční českou svíčkovou. Knedlík, maso a jemná ... ale můžete si ji samozřejmě dopřát i ve všední den. Na první pohled se její příprava může zdát ... složitější, ale uvidíte, že to nic není. Hovězí falešná svíčková a její recept je časově ... kuchyni se vám v tomto případě mnohonásobně vrátí. Na konci vašeho úsilí vás totiž čeká vynikající ... oběd, který si všichni strávníci budou pochvalovat. Recept a hovězí falešná svíčková je prostě skvělá...

Grilovaná hovězí pečínka
Uložit recept!
recepty
recepty

Grilovaná hovězí pečínka

...opečenými v troubě nebo s bramborovou kaší. Volba přílohy už je na vás. Zelenou cibulku, ... sůl, pepř, hořčici, koriandr, šalvěj, jemně nakrájenou cibuli, vinný ocet a jablečný džus ... rozmixujeme v mixéru na hrubší směs. Postupně k ní přidáme i olej. 1 1/2 hrnku této ... marinády nalijeme do velkého uzavíratelného plastového sáčku, ... sáček uzavřeme a maso v marinádě důkladně obalíme.Sáček s masem a také zbylou marinádu v misce ... necháme přes noc v ledničce. Papriku rozkrojenou na polovinu a zbavenou ... semen a červenou cibuli nakrájenou na plátky grilujeme 4 až 6 minut po každé straně v ... grilu předehřátém na střední teplotu. Marinované hovězí maso položíme na grilovací ... 4 až 6 minut po každé straně při střední teplotě. Během posledních minut maso znovu potřeme ... zbývající marinádou. Hotové maso nakrájíme přes vlákno na tenčí plátky a podáváme s...

Silná hovězí polévka
Uložit recept!
recepty
recepty

Silná hovězí polévka

...vařením se vším kořením, vám provoní celou kuchyni. Dobrý a silný hovězí vývar je chlouba každého ... kuchaře. Kromě uvařeného masa můžeme do polévky zavařit ... třeba játrové knedlíčky. Do velkého hrnce vložíme omyté maso, polévkové ... všechno koření, sůl a zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna ... vaříme asi dvě a půl hodiny. Pak odstavíme, necháme stát asi 15 minut a ... vyndáme zeleninu a maso. Oboje nakrájíme na kousky. Vývar scedíme, přidáme zvlášť uvařené nudle, nakrájenou zeleninu a maso. Nakonec pokrájíme...

Francouzské dušené hovězí  s houbami a pomerančem
Uložit recept!
recepty
recepty

Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem

...masa a přidáním pomerančové šťávy a kůry. Podáváme je s těstovinami nebo s rýží. Doba ... je sice trochu delší, ale výsledek stojí za to. Hovězí maso nakrájené na kostky dáme do ... 1 lžící olivového oleje a 3 1/2 šálky červeného vína. Celer, mrkev, cibuli a česnek nakrájíme na ... kousky. Směs pořádně promícháme. Celý pepř, bobkový list a hřebíček vložíme do ... sáčku z tenkého plátna, přidáme do hrnce a vše necháme marinovat v ... lednici 24 hodin. Během této doby dvakrát promícháme. Druhý den ... hrnec z lednice, odstraníme sáček s kořením a maso. Necháme vše při pokojové teplotě. Z hrnce ... vyjmeme také nakrájenou zeleninu. Do zbylé tekutiny přilijeme víno a přivedeme k ... varu. Povaříme asi 5 minut a sundáme z plotny. Přidáme rajčatový protlak, promícháme a necháme ... stranou. Na pánev dáme máslo a olivový olej. Rozpálíme na vysokou teplotu a přidáváme postupně ... hovězí maso. Asi 5 minut maso po všech stranách prudce opékáme. Pak maso vložíme do hrnce s protlakem. Do ... dáme zbývající máslo, olivový olej a zeleninu. Osmahneme do znědnutí zeleniny (asi 5 minut). Pak ... přidáme zeleninu do hrnce s masem. Ma pánvi teď lehce osmahneme nakrájené houby. ... Hrnec s masem, zeleninou a marinádou dáme na plotnu, vložíme znovu sáček s kořením a necháme ... zvolna dusit při občasném promíchání asi tři a půl ... hodiny. Pak zkontrolujeme, zda je maso měkké, přidáme ... pomerančovou kůru a šťávu, osolíme a opepříme. Nakonec vyjmeme sáček s kořením a jídlo je hotové...

Italské dušené hovězí
Uložit recept!
recepty
recepty

Italské dušené hovězí

...hovězí jen velmi vzdáleně připomíná český guláš. Liší se hlavně přidáním červeného vína, rajčat a ... se rozvinou všechny chutě čerstvých bylin a koření. Podáváme ho s rýží, s knedlíky nebo jen s pečivem. Ve velkém hrnci usmažíme na oleji pokrájenou ... cibulku, přidáme nakrájený celer a mrkev. Restujeme asi 5 minut. Pak přidáme utřený česnek ... a po půl minutě hrnec odstavíme z plotny. Do igelitového sáčku nasypeme mouku, sůl a ... pepř a promícháme. Nakrájené hovězí maso vložíme do sáčku a protřepeme ... tak, aby se kostky masa v mouce důkladně obalily. Do hrnce přilijeme zbylý olivový olej, vrátíme ... na plotnu a ohřejeme na vysokou teplotu. Pak přihodíme maso a za občasného míchání ho ... opečeme dohněda. Nyní přilijeme šálek hovězího vývaru a červené ... víno. Povaříme za stálého míchání, dokud omáčka ... nezhoustne. Přidáme rozdrcený tymián, 3 hrnky hovězího vývaru ... rozmarýn, bobkový list, majoránku, na kousky nakrájená oloupaná rajčata z plechovky, oregano, nakrájené brambory a houby. Směs dochutíme pepřem a ... solí. Důkladně zamícháme a přivedeme k varu. Přikryjeme pokličkou, snížíme teplotu a zvolna ... dusíme 3 až 4 hodiny. Občas nezapomeneme promíchat. Když je hovězí maso měkké, vmícháme čerstvou ... bazalku a petrželku. Na talíři posypeme parmazánem, nebo jiným italským...

Tuniský hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Tuniský hovězí guláš

...hovězí guláš s cizrnou je jeden z dalších receptů na dušené hovězí maso. Jeho příprava je snadná, ... a jeho exotickou chuť si rozhodně oblíbíte. Cizrnu (neboli římský hrách) je dobré namočit ... přes noc do studené vody. Druhý den ji propláchneme v čisté vodě a s ... cibulí nakrájenou nadrobno dáme ve velkém hrnci vařit v 1 litru vody. ... Vaříme zvolna asi 15 minut. Do pánve s rozpáleným olejem vložíme hovězí ... maso nakrájené na kousky, osolíme, opepříme a opečeme zvolna po ... všech stranách dohněda. Pak přidáme nasekaný špenát, utřený česnek a zelenou petržel. ... Přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, nakrájený celer, artyčoky a mrkev. Všechno důkladně ... promícháme a dusíme 5 minut. Podušenou směs přidáme do hrnce s cizrnou a ... vše přivedeme k varu. Hrnec přikryjeme pokličkou a při snížené teplotě ... zvolna dusíme asi hodinu. Nyní přidáme čili papričky nasekané nadrobno, ... důkladně promícháme a dusíme dalších 30 minut. Do guláše teď přidáme hrášek a koriandr a vše ... ještě 5 až 10 minut podusíme. Nyní by mělo být maso měkké a jídlo hotové...

Indický hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Indický hovězí guláš

...vůně indických jídel je pro nás vždycky lákavá. Indický hovězí guláš je jedním z nich. ... Nejprve hovězí maso nakrájené na kostky prudce orestujeme v rozpáleném oleji po ... všech stranách. Pak maso z pánve vyjmeme děrovanou lžící, aby ... olej okapal. Nyní do oleje přidáme máslo a necháme ho ... rozpustit. Přisypeme pálivou papriku, nakrájenou cibuli, utřený česnek a nastrouhaný ... zázvor. Vše za stálého míchání trochu podusíme. Pak přidáme kurkumu, mletý pepř, koriandr, kmín a ... sůl. Znovu 2 minuty podusíme a ke směsi dáme hovězí ... maso a nahrubo nakrájené rajče. Zalijeme dvěma hrnky vody a přivedeme k varu. Vše ... dusíme asi hodinu a půl. Mezitím ve velkém hrnci přivedeme k varu asi ... litr a půl osolené vody. Nasypeme květákové růžičky a vaříme asi 6 minut. Pak ... vyjmeme a ve slané vodě povaříme pokrájenou mrkev. Když změkne, přidáme ji k vařenému květáku a ve ... slané vodě uvaříme brambor. Nakrájíme ho na kostky a s květákem, mrkví a mraženým hráškem ho ... přidáme k masu. Vše pod pokličkou dusíme ještě 10 minut a jídlo...

Kentucké dušené  hovězí
Uložit recept!
recepty
recepty

Kentucké dušené hovězí

...chuť a osloví každého, kdo má rád hovězí guláše. Je to lákavé jídlo a rozhodně stojí za to ho ... vyzkoušet. Omyjeme a osušíme maso a nakrájíme ho na kostky. Smícháme mouku se solí a ... mletým pepřem a kostky masa ve směsi obalíme. Necháme v chladnu asi čtvrt hodiny. Do velkého ... hrnce nalijeme olej, zahřejeme a kostky masa v něm ... postupně opečeme po všech stranách dohněda. Pak přilijeme bourbon a vše důkladně a ode dna ... promícháme. Přidáme tymián, bobkový list, rozetřený česnek, ... rozmarýn, mleté nové koření a nasekanou čerstvou petrželku. Zalijeme hovězím ... vývarem a znovu všechno důkladně promícháme. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna za ... míchání dusíme přikryté pokličkou asi 2 hodiny. Nyní přidáme pokrájená rajčata, nakrájenou ... mrkev a nadrobno pokrájenou cibuli. Zároveň do hrnce dáme brambory nakrájené na větší ... omáčku, pokrájené celerové stonky a promícháme. Vaříme ještě asi 45 minut a jídlo je hotové...

Hovězí mleté maso se zeleninou
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí mleté maso se zeleninou

...se na teplou večeři? Vyzkoušejte hovězí maso se...

Plněná hovězí roláda
Uložit recept!
recepty
recepty

Plněná hovězí roláda

...hovězí roláda má mnoho společného se sekanou. I proto k ní bude nejlepší bramborová kaše...

Hovězí polévka s fazolkami
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí polévka s fazolkami

...je voňavá kořením a vhodná i při cukrovkové dietě. Můžete k ní přidat krutony z opečeného...

Masová hovězí roláda s vejci
Uložit recept!
recepty
recepty

Masová hovězí roláda s vejci

...s vejci je nejlepší s jakkoliv upravenými brambory. Můžete přidat i čerstvý zeleninový salát...

Vařené hovězí žebro s křenem
Uložit recept!
recepty
recepty

Vařené hovězí žebro s křenem

...žebro s křenem můžeme podávat už jen s chlebem. Ale například také s vařenými bramborami a...

Hovězí váleček
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí váleček

...váleček je kvalitní hovězí maso, vhodné především na pečení a dušení. Tento recept je jen jeden z...

Bujón čili hovězí vývar
Uložit recept!
recepty
recepty

Bujón čili hovězí vývar

...čili hovězí vývar je prostě grunt.naši předkové věděli, že polévka je základ všehomíra. Zde vám předkládáme jednu za variant, tu snadnou, ... na hovězí vývar...

Polévka z hovězí oháňky
Uložit recept!
recepty
recepty

Polévka z hovězí oháňky

...který dříve dělaly babičky po celé republice. Oháňku seženete u dobrého řezníka...

Hovězí Wellington
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí Wellington

...to pravé jídlo nejen pro slavnostní příležitosti. S pečenými brambory, dušenou zeleninou nebo s ... jemnou bramborovou kaší to bude skvělý oběd. Hovězí maso omyjeme, osušíme a po celém ... povrchu opepříme a osolíme. Ve vyšší pánvi rozpálíme olej a maso na něm ze ... všech stran dohněda opečeme. Potom ho přendáme na talíř. Pokrájenou cibuli a houby rozmixujeme v ... kuchyňském robotu najemno. Do již použité pánve přidáme lžíci oleje a ... houbovou směs s cibulí na něm dusíme asi 5 minut.Když se veškerá tekutina odpaří přidáme víno a ... povaříme další 3 minuty. Nyní k houbám přidáme tymián, špetku pepře ... dijonskou hořčici a 2 až 3 minuty ještě prohřejeme. Pak pánev odstavíme z plotny a její obsah necháme ... trochu zchladnout. Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto do ... většího obdélníku. Na rozválené těsto rovnoměrně rozprostřeme houbovou ... opečeného masa a vše pevně zabalíme do rolády. Přebytečné těsto odřízneme. Roládu potřeme ... rozšlehaným vejcem a položíme ji na pekáč vyložený pečícím papírem který jsme lehce ... posypali moukou. Do těsta shora propíchneme několik otvorů pro ... a v předehřáté troubě roládu pečeme 35 až 50 minut. Máme-li teploměr, teplota masa uprostřed by měla ... dosáhnout šedesáti stupňů . Jinak se řídíme barvou těsta, které by mělo mít ... středně hnědou barvu.Upečené maso necháme před nakrájením na jednotlivé plátky na prkénku 10 minut...

Vepřové nudličky se žampiony
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové nudličky se žampiony

...nudličky se žampiony můžeme podávat s rýží. Hodí se k nim ale i hranolky nebo čerstvý...

Zapečené cuketové nudličky
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené cuketové nudličky

Zapečené cuketové nudličky můžete podávat jen s pečivem, nebo i s větší přílohou, třeba s vařenými bramborami....

Hledejte dál

Když nikde, tak na internetu budou Hovezi nudlicky na zpusob japonskeho hayashi raisu . recepty

Kde najít informace



×