Kroupová polévka z vepřového masa
...polévka z vepřového masa je sytá a přidáte-li k ní čerstvé pečivo,...
Top 10 jídel z vepřového masa
...příležitostech. Takže také známe pochoutky z vepřového masa, jako jsou jitrnice, jelítka, ovar, černá ... zabijačkový guláš, tlačenka a další a další. Z vepřového masa ale častěji připravujeme řízky, pečeně,...
Heřmánek léčí nejen děti
...je možné si sami připravit z 250 g vazelíny nebo vepřového sádla a dvou hrstí heřmánku. Vazelínu nebo sádlo ... a podle potřeby používáme. Pokud ji vyrábíte ze sádla, je důležité ji uchovávat v chladničce. Tato mast...
Segedínský guláš z vepřového masa
...guláš z vepřového masa s houskovým knedlíkem je jídlo, které má...
Polévka z vepřového srdce
...na polévku z vepřového srdce je pro mnohé srdeční záležitost. Další věcí...
Palmový olej, co o něm vlastně víte?
...mastných kyselin. Obsah je dokonce vyšší než u vepřového sádla a to je co říct. Nasycené mastné kyseliny...
Velikonoční vejce: jak je správně barvit a skladovat?
...tónování je vhodné vejce potřít tenkou vrstvou vepřového sádla, která dodá vajíčku lesk a uzavře póry....
Pečené rolky z vepřového masa
...rolky z vepřového masa jsou takovou sváteční variantou vepřových...
3 recepty na lákavé pochoutky, které vás zahřejí
...bůček s kečupovou marinádou potřebujete: 1 kg vepřového bůčku, 1 palici česneku, 5 ks cibule, 1 lžičku ... 1,5 kg bůčku, čerstvý tymián, 1,6 kg sádla, 4 bobkové listy, 2 celé skořice, 6 kuliček ... koření a zahřejte na 85 °C. Do takto připraveného sádla vložte bůček a pečte pomalu v troubě 3,5 hodiny....
Zavařování, nakládání, moštování, sušení a mrazení
...v různých kombinacích. Nakládat se dá i do sádla nebo do oleje. Do oleje nakládáme třeba sýry nebo ... česneku dostaneme lehce pikantní chuť. Do sádla můžeme nakládat husí játra, vepřové maso nebo ... třeba škvarky. Při naložení do sádla sklenice ještě zavaříme v zavařovacím hrnci . Při...
Špízy z vepřového masa s klobásou
...variacích podle toho, co zrovna dům dá. Špízu z vepřového masa dodá říz pikantní klobása, a aby to nebylo...
Gulášek z vepřového masa
Co si v sychravém počasí uvařit? Co takový dobrý gulášek? Milovníci masa zajásají. A druhý den je ještě lepší....
Úsporné vaření s Kluci v akci. Jak v kuchyni ušetřit?
...přípravě budete potřebovat: 1 cibuli, 1 lžíci sádla, 250 g kysaného zelí, 2 bobkové listy, 4 stroužky ... ve slupce, 2 krajíce staršího chleba,1 lžíci sádla, petrželku Postup: Uzené maso uvaříme a vývar ... petržele, 1/4 celeru, 2 stroužky česneku, lžíci sádla, 1 jarní cibulku, sůl, pepř, ocet Na brambory...
Překvapivé zjištění – Češi získávají hodně vitaminu D i z buřtů a slaniny
...ale vitamin D můžete doplnit i z hovězího a vepřového masa a z celé řady masných výrobků – vepřového ... nejede, tak začněte (či pokračujte) v konzumaci vepřového a hovězího masa a výrobků z nich. Tam se sice ... chlapci 15–17 let doplňují z trvanlivých salámů, vepřového masa, mletého masa a párků 10 % denní dávky. U...
Staročeský vánoční kuba
...nejprve spaříme horkou vodou. Ve vodě s trochou sádla je pak uvaříme do měkka a scedíme. Když jsou...
Lečo s klobásou
...s klobásou je nám všem známá klasika. Místo sádla můžeme použít třeba rostlinný olej a uzeninu...
Jak na sekanou a z jakého masa je nejlepší?
...nebo směs. Klasika je směs hovězího a vepřového. Podle znalců je ale chuťově nejlepší směs z vepřového, hovězího, a menšího množství telecího masa. ... ho doma. Na sekanou se preferuje směs hovězího a vepřového masa a měla by být ze 70 % libová. Co se týká...
Jak připravit dokonalý vídeňský řízek? Lahůdku, která slaví svůj mezinárodní den
...v dostatečném množství přepuštěného másla či sádla. Když si tento pokrm objednáte v rakouské ... dostatečné množství přepuštěného másla nebo sádla a řízek smažíme dozlatova z obou stran, každou...
Hrachová kaše ze žlutého hrachu
Hrachová kaše ze žlutého hrachu je zdravé jídlo plné bílkovin, vápníku a vitamínu B. S vařenými vejci, s uzeným masem neb...
Hospodský vepřový guláš
Hospodský vepřový guláš podáváme s chlebem nebo s knedlíkem jako výborné syté hlavní jídlo. Máme-li rádi pikantnější jídl...
Vepřové výpečky
Vepřové výpečky podávejte třeba s bramborovými knedlíky. A k tomu můžete přidat dušený čerstvý špenát. Zdroj fotografie:...
Segedínský guláš podle Romana Vaňka
Zakladatel Pražského kulinářského institutu a popularizátor nejen české gastronomie Roman Vaněk dobře ví, jak připravit s...
Zelné závitky s mletým masem
Plněné listy jsou populární nejen v české kuchyni, ale také v řecké či turecké. Jako náplň do závitků se hodí vepřové i h...
Vánočka
Už samotný název nám evokuje vánoční stůl na kterém domácí vánočka nesmí chybět. Jako výbornou snídani ke kávě a čaji ji ...
Vánoční medové perníčky
Smícháme rozpuštěný tuk (Hera nebo vepřové sádlo)s medem a moučkovým cukrem v míse. Přidáme vejce, koření do perníku a př...
Minutka ze svíčkové
Minutka ze svíčkové musí být připravena z kvalitního hovězího masa. Jen tak bude měkké a šťavnaté. ...
Pečený králík
Pečený králík chutná nejlépe s bramborovou kaší nebo s čerstvě vařenými bramborami. Připravené okořeněné porce králíka, s...
Rohlíky z bezlepkové mouky
Rohlíky z bezlepkové mouky jsou nejlepší úplně čerstvé. Ty kupované se s nimi nedají vůbec srovnávat. Domácí pečivo je pr...
Kapustová polévka
Kapustová polévka je zdravá a s čerstvým pečivem klidně nahradí zimní večeři. Je sytá a krásně vás zahřeje....
Lístkové těsto bez lepku a bez laktózy
Lístkové těsto bez lepku a bez laktózy je kromě jiného z brambor. Můžeme ho použít na obvyklý jablečný štrůdl, ale i všud...
Vepřová krkovice pečená na zelenině
Vepřová krkovice pečená na zelenině bude nejvíce chutnat s bramborem. Pozor, v tomto receptu nepoužíváme kmín, jak je u ...
Škvarkové placky
Škvarkové placky jsou jedním z typických masopustních jídel. Ale nemusíte čekat až na začátek masopustu, upečte si je hne...
Játrové knedlíčky
Játrové knedlíčky jsou oblíbenou zavářkou do masových vývarů. Játra použijte jakákoliv, kuřecí, vepřová, hovězí......
Čočková polévka
Čočková polévka s uzeninou je sytá a hustá, takže ji můžeme uvařit k večeři. Stačí jen přidat čerstvý chléb. A luštěniny...
Fazolová polévka
Fazolová polévka je jednou z těch dobrých, sytých a hustých polévek, co klidně nahradí celé jídlo. Možná si k ní vezmete ...
Znojemská hovězí pečeně
Znojemská hovězí pečeně je notoricky známá a oblíbená hlavně díky omáčce s nezaměnitelnou chutí. Můžete ji podávat s hous...
Dančí medailonky
Maso z daňka je velmi chutné a oproti jelenímu je jemnější, ale za to o něco tučnější. U jelenovité zvěře všeobecně platí...
Pečená husí stehna
Pečená husí stehna můžeme podávat klasicky se zelím a knedlíky. Také jsou ale výtečná třeba s opečenou bramborovou kaší....
Gulášová polévka
Servírovat se dá jako příloha, ale i jako hlavní chod. Gulášová polévka je syté jídlo, které má v českých hospůdkách své ...
Hovězí pečené na česneku a rozmarýnu
Hovězí pečené na česneku a rozmarýnu je jemné maso v pikantní omáčce. Podávat ho můžeme s vařenými brambory, nebo třeba...
Šumavská zelňačka
Polévky z kysaného zelí se těší v našich končinách velké oblibě. Zahřejí, zasytí a báječně chutnají. Ovonět je lze napřík...
Vepřové kotlety s brambory
Vepřové kotlety s brambory pečené v troubě v jenom pekáčku jsou skvělé a syté jídlo pro zimní a podzimní sychravé dny. I ...
Pikantní škvarková pomazánka
...proč si ji občas nedopřát. Třeba když nám doma po vyškvaření sádla zbudou škvarky...
Vepřové plátky s pohankou
Vepřové plátky s pohankou klidně servírujte s čerstvými zeleninovými saláty. Pro větší jedlíky můžeme přidat třeba opečen...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Vyškvaření vepřového sádla recept recepty