Kategorie receptů
Naše nové recepty
Dušené kapustičky
Dušené kapustičky jako příloha k pečenému masu nebo rybě jsou skvělé. Recept je velmi jednoduchý a ani vám nezabere příli...
Krůtí prsa s rajčátky a žampiony
Krůtí prsa s rajčátky a žampiony podávejte s bramborovou kaší. Nebo s čerstvě uvařenými bramborami....
Kefírový moučník
Kefírový moučník můžeme ve finále ozdobit šlehanou smetanou a drobným letním ovocem. Nebo ho polijeme čokoládovou polevou...
Vafle s medem
Vafle s medem, to je rychlý a sladký moučník třeba ke kávě. Nebo jako pohoštění pro nečekanou návštěvu....
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček je klasický moučník který pekly už naše babičky.Recept je jednoduchý a rychlý a mnozí z nás ho mají r...
Zeleninové karbanátky
Zeleninové karbanátky s klobásou můžeme podávat třeba jen s hořčicí a čerstvým chlebem. Nebo k nim uvaříme bramborovou ka...
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami je oblíbený pokrm milovníků sladkých jídel. A určitě jsou to nejen děti, ale i mnozí dospělí....
Široké nudle se zelím a šunkou
Široké nudle se zelím a šunkou, to je rychle připravená chutná večeře. Můžeme přidat čerstvý zeleninový salát....
Příloha s pohankou
Příloha s pohankou se hodí ke všem pečeným nebo grilovaným masům. Stejně tak ji ale můžete podávat třeba s dušenou zeleni...
Dušená kuřecí prsa se zelím
Dušená kuřecí prsa se zelím podáváme jen s čerstvým pečivem jako lehkou, ale přitom sytou večeři. Výhodou tohoto receptu ...
Řízek z hovězího roštěnce
Řízek z hovězího roštěnce je pikantní a podávat ho můžete s přílohami na které jste zvyklí. Brambory, kaše, hranolky, duš...
Bramborová kaše s parmezánem a slaninou
Bramborová kaše s parmezánem a slaninou je luxusní příloha k masu. Ale klidně můžete maso vynechat....
Smažený řízek s parmezánem
Smažený řízek s parmezánem má trochu jinou chuť, než když použijete jen strouhanku. Tuto obalovací směs se sýrem můžete ...
Sýrové koule
Sýrové koule mohou být předkrmem, nebo je doplňte čerstvým zeleninovým salátem či vařenými brambory a tatarskou omáčkou a...
Křehké pečivo se sýrem
Křehké pečivo se sýrem uvítají hlavně ti kteří nesnáší lepek. Krásně nahradí třeba pečivo k snídani nebo ke svačině....
Žampiony na česneku s rýží
Žampiony na česneku s rýží uvítají třeba ti, kteří nemusí mít na talíři každý den maso. Je to docela příjemná změna v jíd...
Vánoční "sněhová" káva
Vánoční \"sněhová\" káva je dezert, který se rozhodně hodí na vánoční stůl. Nebo ji připravte při jiné slavnostní příl...
Křehké vánoční cukroví
Křehké vánoční cukroví je rychlé a hned se může jíst, takže ho klidně upečte až den před Vánoci. Ke kávě, k čaji, nebo je...
Bezlepkové přílohové knedlíky
Bezlepkové přílohové knedlíky plně nahradí klasické houskové knedlíky tam, kde vaříte bezlepkovou dietu. A nezaberou o ni...
Hrášek se žampiony
Hrášek se žampiony je netradiční příloha k jídlu. Můžeme ji použít třeba k pečené drůbeži nebo k vařenému uzenému masu....
Závitky z hovězího masa
Závitky z hovězího masa můžeme podávat s rýží nebo s vařenými brambory. Kdo je na dietě, může si k nim dát čerstvý zeleni...
Tvarohový pohár s čerstvým ovocem
Tvarohový pohár s čerstvým ovocem je svěží a zdravá letní pochoutka, která klidně nahradí lehkou večeři. Kromě už jmenov...
Celerová polévka s chlebovými krutony
Celerová polévka s chlebovými krutony je chutná, sytá a zdravá. Můžeme ji podávat i jako \"svačinovou\" polévku....
Raw vosí hnízda
Raw vosí hnízda se nepečou a na vánoční stůl se krásně hodí. Kromě toho jsou i zdravou pochoutkou....
Chléb Bezlepkový pohankový z Herbáře z knihy Jíst a žít
To nejlepší, co jsem se za pět let naučila v Herbáři a co lze snadno aplikovat i do dnešního hektického života....
Kuře pečené trochu jinak
Toto kuře pečené trochu jinak je připravené s jogurtovou směsí. Je krásně křupavé a pikantní, a můžeme ho podávat třeba ...
Kakaová roláda
Kakaová roláda je lahodný šlehačkový moučník. Můžeme jednotlivé porce ozdobit čerstvým sezónním ovocem jako jsou jahody,...
Salát z pohankových těstovin
Salát z pohankových těstovin je zdravý a přirozeně bezlepkový. Podáváme ho za studena....
Vídeňský bramborový salát
Tento odlehčený bramborový salát je velmi jednoduchý na přípravu a skvěle se hodí jak na slavnostní vánoční tabuli tak k ...
Rybí polévka bujabéza
Vyzkoušejte tuto tradiční francouzskou rybí polévku s vůní pomeranče. Tato tradiční vánoční polévka bude dominovat vaší š...
Kapr na kmíně
Skvělý způsob jak si připravit tradičního vánočního kapra. Pokud nejste zrovna příznivcem obalování řízků, vyzkoušejte si...
Květák zapečený se sýrem a klobásou
Květák zapečený se sýrem a klobásou podáváme se zeleninovými saláty nebo s vařenými bramborami. Je to rychlé a chutné jíd...
Buřtguláš na pivě
Buřtguláš na pivě bude chutnat s čerstvým chlebem. Je to rychlá a sytá svačinka nebo večeře....
Roštěnky
Roštěnky podáváme s knedlíky, rýží nebo těstovinami. Je to klasické a oblíbené jídlo....
Květákové karbanátky
Květákové karbanátky jsou samozřejmě bez masa. Ale rozhodně nejsou jen pro vegetariány. Třeba s bramborovou kaší to bude ...
Banánový chlebíček
Pokud se vám doma kazí banány, rozhodně je nevyhazujte a vyzkoušejte tento delikátní banánový chlebíček, který vás okouzl...
Čokoládová granola
Perfektní snídaně, která vás zasytí a její chuť si doslova zamilujete. Granola je výborná s řeckým či ovčím jogurtem. Pak...
Polévka z ovesných vloček
Polévka z ovesných vloček je zdravá a velmi jednoduchá. Zbude-li vám zeleninový nebo masový vývar, polévka z ovesných vlo...
Francouzské kuřecí řízky
Francouzské kuřecí řízky můžeme podávat s bramborovou kaší nebo s bramborovým salátem. Jsou pikantní a pokud v receptu po...
Slovenská fašírka
Slovenská fašírka je hodně podobná naší sekané. Možná je o něco pikantnější....
Ghee - zdravé přepuštěné máslo
Už naše babičky věděli proč je konzumace přepuštěného másla zdravá. Ghee neboli také přepuštěné máslo má mnoho kladných v...
Mandlovo-rýžový puding
Růžový pudink z vařené rýže v mléce a cukru budete milovat. Podává se studený i teplý a pochází z Indie. Připravte si ten...
Masala chai
Pochází z Indie, ale milují ho lidé na celém světě. Věděli jste že slovo čaj pochází právě z Indie? Dopřejte si šálek Mas...
Vařené kuře v kabátku
Vařené kuře v kabátku je jedna z možností, jak menší kuře připravit. Jako přílohu přidáme dip podle chuti a čerstvý zelen...
Pečená krkovička se sýrem
Pečená krkovička se sýrem a cibulí je křehká a voňavá. Přílohou mohou být třeba brambory, pečené nebo vařené....
Vánoční medové koule
Vánoční medové koule upečte těsně před Vánoci. Protože jinak je nejspíš budete muset upéci znovu....
Jednoduchá koprová omáčka
Jednoduchá koprová omáčka je připravená snadno a rychle. K ní můžete podávat čerstvě uvařené brambory a vejce na tvrdo. N...
Rychlý koláč z jablek
Rychlý koláč z jablek vám zabere jen chvilku. Jablka jsou velmi zdravá a koláče s jablky jsou naším oblíbeným moučníkem. ...
Raw linecké cukroví
Vyzkoušejte tradiční linecké cukroví trochu jinak. Obrovskou výhodou raw cukroví je, že ho nemusíte doloho dopředu připra...