Kadlíkovy předvýplatové francouzské brambory toprecepty . recepty, fotografie a články


Vše co jste chtěli vědět o Kadlíkovy předvýplatové francouzské brambory toprecepty . . Ať už je to recept, článek nebo fotografie týkající se Kadlíkovy předvýplatové francouzské brambory toprecepty ., tak jistě skvěle poslouží jako inspirace pro přípravu nebo zdroj informací o Kadlíkovy předvýplatové francouzské brambory toprecepty . zde koupíte rychle a výhodně bez složitého prohledávání jednotlivých eshopů.

Francouzské brambory pečené v remosce
Uložit recept!
recepty
recepty

Francouzské brambory pečené v remosce

...brambory pečené v remosce jsou vláčné a voňavé. Tento recept je vhodný pro 4l remosku...

Francouzské brambory se sýrem
Uložit recept!
recepty
recepty

Francouzské brambory se sýrem

...protože se tentokrát obejdeme bez masa. Zato budou krásně vonět sýrem...

Francouzské brambory
Uložit recept!
článek
článek

Francouzské brambory

...rádi francouzské brambory a hledáte recept na jejich přípravu? Potom jste ... na správném místě, jelikož recept na francouzské brambory máme a rádi se o něj s vámi podělíme. Několik ... rad pro přípravu brambor:Brambory pečené ve slupce před vložením do trouby ... propícháme vidličkou, aby pára mohla unikat a brambory při pečení nepukly. Pokud chceme mít brambory ... rychleji upečené, napícháme brambory na kovovou grilovací jehlu, ta se stane dobrým ... vodičem tepla. Pečení tak zkrátíme o cca 15 minut.Brambory můžeme také péct i oloupané a během pečení je ... potíráme olejem. Při zapékání brambory můžeme posypat nakrájenými čerstvými bylinkami.Pokud se nám brambory opékají po povrchu rychleji, ... než potřebujeme, zakryjeme je alobalem. Recept na francouzské brambory Suroviny: 1 kg ... 2 dkg housky nebo formu, ¼ l mléka, 2 dkg sýra. Příprava: Brambory uvaříme, prochladlé oloupáme ... a nakrájíme na plátky. Klademe je do vymazaného pekáče střídavě s masem ... a kropíme je tukem. Zejména poslední vrstvu pomastíme a posypeme ... sýrem. Když se brambory asi 10 minut pečou, zalijeme pokrm mlékem, ve ... kterém jsme rozkvedlali vajíčka. Brambory upečeme do růžova a francouzské brambory jsou ... hotové. Francouzské brambory Suroviny: 800 g brambor uvařených ve slupce, ... smetany,   1 - 2 vejce, pažitka Postup: Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Zapékací mísu ... máslem, rozložíme do ní vrstvu brambor a osolíme. Na brambory dáme vrstvu nakrájeného nebo umletého ... masa, na ni položíme plátky vajec a mírně osolíme. Vrstvy střídáme, poslední musí být z brambor. ... Rozpustíme máslo a brambory pokapeme. V předehřáté troubě krátce zapečeme. Potom si ... mléko nebo smetanu s vejcem, osolíme a zalijeme brambory. Posypeme nasekanou pažitkou a zapékáme 30 – 40 ... minut dozlatova. Zapékané brambory se slanečkem nebo rybou Suroviny: 1 kg brambor, ... ryby, 1 cibule, 5 dkg tuku, 1 – 2 vejce, ¼ l mléka. Příprava: Slanečky oloupeme, namočíme na několik ... pak je zbavíme kostí a na drobné kousky usekáme. Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Do ... kterou zasypeme rybou a osmaženou cibulkou. Povrch pomastíme a po zapečení zalijeme mlékem s ... vejci. Zapečené brambory s houbami Suroviny: 1 kg brambor, 1 kg ... 10 dkg tuku, 1 cibule, kmín, ¼ l mléka, 2 vejce. Postup: Na tuku a cibulce dusíme nasolené ... nakrájené houby s kmínem. Vařené brambory nakrájíme na plátky a skládáme do vymazaného ... pekáčku vždy vrstvu brambor, vrstvu hub.Končíme vrstvou brambor. Po zapečení zalijeme ... pokrm mlékem a rozkvedlanými vejci. Zapečené brambory se zelím Suroviny: 50 dkg vařených brambor, 50 ... zelí, 10 dkg slaniny, 1 cibule, sůl, kmín, pepř. Postup: Hlávkové zelí jemně nakrouháme a krátce ... podusíme se solí a kmínem. Do vymazaného pekáče dáme vrstvu vařených brambor ... osmaženou cibulí, a tak pokračujeme, až skončíme brambory. Ty pokropíme slaninou. Brambory při pečení ... trochu podlijeme polévkou nebo vodou. Opékané brambory s pórkem a uzenkami Suroviny: 2 lžíce olivového ... oleje a opečeme na něm uzenky nakrájené na kolečka. Po opečení vyjmeme ze zapékací mísy a odložíme ... stranou. Do zapékací mísy přidáme zbylý olej a vsypeme ... pórek. Za stálého míchání jej tři minuty opékáme. Pak přidáme brambory, které jsme si nakrájeli na ... kolečka, Všechno dohromady opékáme, až brambory začnou zlátnout. Vsypeme plátky uzenky, přidáme ... omáčku, promícháme a ještě 2 – 3 minuty opékáme. Potom směs stáhneme z ohně a přidáme do ní sýr, ... dochutíme solí, pepřem a jemně promícháme. Zapečené brambory s liškami Suroviny: 800 g ... černý pepř, 4 snítky tymiánu Postup: Oloupané brambory nakrájejte na silnější kolečka. V osolené vodě ... povaříme 5 – 7 minut. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Česnek ... oloupeme a nasekáme nahrubo. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na malé kousky. ... Houby pečlivě očistíme, ale neproplachujeme. Menší necháme vcelku, větší překrojíme na ... polovinu. Ve větší pánvi rozpálíme olej a necháme ... zesklovatět cibuli s česnekem. Potom přidáme houby a brambory a vše orestujeme. ... Přisypeme kmín a papriku. Osolíme a opepříme a důkladně promícháme. Směs ... do trouby a při 180°C asi 15 minut zapékáme. Zapečené brambory posypeme snítky tymiánu,...

Skromné, ale v podstatě nenahraditelné. Zemáky, zemčátka, bandory, erteple nebo krumple, prostě brambory. Tisíckrát  jiné a pokaždé skvělé.
Uložit recept!
článek
článek

Skromné, ale v podstatě nenahraditelné. Zemáky, zemčátka, bandory, erteple nebo krumple, prostě brambory. Tisíckrát jiné a pokaždé skvělé.

...kuchyni si bez nich vůbec nedokážeme představit. Vlastně jsou jejím základem. Nejen u nás, ale v ... celé Evropě patří brambory k nejvýznamějším zemědělským plodinám. ... hektarové výnosy byly jedním z důvodů, proč brambory v Evropě po počáteční značné nedůvěře získaly ... takovou oblibu. V podstatě počátkem 19. století ochránily Evropu od hladomorů a kurdějí. ... užitek, který z objevení Ameriky lidstvo mělo. A měl nejspíš pravdu. Větší význam pro výživu ... lidstva měla pouze kukuřice, rýže a pšenice. Mají na 1500 odrůd, ale v kuchyni nás zajímá ... hlavně varný typ brambor. Známe tři. Typ A je vhodný hlavně na saláty. Typ B se ... a typ C je nejlepší pro přípravu knedlíků a kaší. Ještě brambory dělíme na rané a ty pozdní, podle ... doby sklizně. Je trochu překvapující, že brambory obsahují mnohem více vlákniny, než třeba ovesná ... kaše. Bramboru z 24% tvoří sušina, která obsahuje ... značné množství minerálů. Například selen, vápník, mangan, železo, hořčík ... atd. Dále obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín C a ... sacharidy. Zbylých 76% tvoří voda. Brambory doma skladujeme v suchu, ve tmě a v chladnu. ... Nesnáší ale ani nízké teploty pod nulou. Pak získávají nasládlou chuť. Způsobů přípravy ... brambor jsou jistě stovky. Velmi často je uvaříme se solí a s kmínem, a ... polité máslem použijeme jako přílohu. Stejně jako brambory pečené, třeba s různými bylinkami, například ... petrželí nebo rozmarýnem. Někdo má rád zase brambory šťouchané, nebo si z uvařených brambor vyšlehá ... branborovou kaši. Oblíbenou přílohou jsou bramborové knedlíky. Brambory bývají také nezbytnou ingrediencí při přípravě ... který nesmí chybět na vánočním stole. Kulajda, zelňačka, bramboračka, to je jen zlomek ... polévek, ve kterých jsou brambory důležitou součástí. Brambory jsou často i ... samostatným hlavním jídlem. Kdo by neznal bramborák, francouzské brambory, ... masem plněné bramborové knedlíky. Nebo brambory různě zapečené, či dokonce gratinované. Také ... slané koláče se často bez brambor nobejdou. A co říkáte na škubánky s mákem, slovenské lokše ... nebo ovocné knedlíky v bramborovém těstě. Ano, i pro spoustu sladkých pokrmů jsou brambory ... nezbytností. Určitě jsme nevyčerpali všechny možnosti, které ... nám brambory dávají, jisté ale je, že se v naší kuchyni stále ... drží na prvních příčkách. Jak v oblibě, tak i pro jedoduchou přípravu. ... Uvařte si brambory. Třeba jen tak na loupačku s máslem a solí. Nebo brambory s tvarohem. Brambory se totiž hodí i pro dietáře. ... Záleží jen na receptu a vaší chuti....

Zapečené brambory v troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené brambory v troubě

...v troubě se připravují snad v každé rodině. Někde jim říkají francouzské brambory, ale ... všechny recepty se většinou liší jen velmi málo. Často a s oblibou k nim servírujeme nakládanou ... okurku. Brambory uvaříme ve slupce téměř do měkka. Necháme je ... pak je oloupáme a nakrájíme na menší plátky. Cibuli a šunku nakrájíme na tenké proužky. V míse ... sladkou smetanu s trochou mletého pepře a s vejci. Do velké zapékací mísy, kterou jsme vymazali ... položíme vrstvu brambor a zlehka je osolíme. Na brambory rozložíme nakrájenou cibuli a šunku. Na vrch ... strouhaným sýrem a nakonec zalijeme vaječnou směsí. V troubě předehřáté na 190 stupňů zapékáme brambory přibližně 30 minut, až vaječná směs ztuhne a brambory na povrchu začnou hnědnout....

Zapečené brambory s kedlubnou a se slaninou
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené brambory s kedlubnou a se slaninou

...a se slaninou jsou jednou z variant na \"francouzské\" brambory. Je to příjemná změna...

Brambory grenaille
Uložit recept!
recepty
recepty

Brambory grenaille

...Grenaille nesou brambory menší než 28 mm. Tento druh je oblíbený zejména ve francouzské ... který ve francouzštině označuje malé druhy brambor. U nás je tento druh k dostání zejména pod názvem ... „zámecké“ a skvěle se hodí k upečení v troubě....

Trudnou mysl rozjasní, cibulačka fantaskní – tajemství francouzské cibulačky
Uložit recept!
článek
článek

Trudnou mysl rozjasní, cibulačka fantaskní – tajemství francouzské cibulačky

...než na jakou jsme zvyklí v našich luzích a hájích. Protože není cibulačka jako cibulačka a jejich ... osvítit tu francouzskou a podívat se, jak na ni. Na konci článku najdete i na francouzskou ... cibulačku recept. Na našich stránkách jidlo.cz v kategorii polévky rovněž uvádíme recept na ... můžete vybrat, který z nich se vám více zamlouvá. Recept na francouzskou cibulačku ukrývá svoje ... kouzlo v pomalé karamelizaci. Při ní cibule krásně zesládne a dostane perfektní ... zlatavou až tmavě hnědou barvu. Jinak nejde o nic složitého i přesto, že recept ... kdy život ztmavne a zavine se do sebe kvůli chladu. Tělo strádá, mysl strádá, tak hurá do kuchyně ... zahnat chmury. A tato polévka je k tomu jako dělaná. Recept na ... komponenty Při smažení cibule se používá máslo. Je ale dobré přikápnout do něj trochu oleje, aby ... se nepřipalovalo. Doporučují to například někteří šéfkuchaři. ... nebo kuřecího vývaru, k němuž se přidává víno. Dokonce se traduje, že francouzský král Ludvík XV. se svojí pratetou udělal cibulačku s šampaňským, ... když byli kdesi na cestách. Cibule je známá svojí nenáročností na pěstování, ... potravina, která se konzumuje napříč společností. Druhou okolností této obliby je fakt, že jde o ... velmi levnou surovinu. Díky receptu na francouzskou cibulačku začali ... zeleninu ve velkém konzumovat i nejvyšší vrstvy. Cibule do polévky by měla být kvalitní bez známek ... poškození. Při restování seškrabujte výpeky ze dna kastrolu ... proces neuspěchejte, klidně zabere i dvě hodiny. Originální recept na francouzskou cibulačku také ... přidává špetku cukru. To proto, aby cibule dokonale zkaramelizovala. A ... dejte do polévky před podáváním i trochu koňaku. Na zahřátí v zimě ideální varianta. Rovněž si ... můžete pohrát s konzistencí francouzské cibulačky, takže ji třeba pro požadovanou ... krémovitost můžete před podáváním rozmixovat. Po světě koluje spousta receptů, tak se netrapte ... nebo v seznamu ingrediencí udělali něco jinak. Recept na francouzskou cibulačku jako ... jako dobrou zprávu pro krušná rána po mejdanu. Cibuli totiž tělo ochotně zpracovává i po noci ... plné alkoholu. Zelenina je obecně těžká na trávení, zejména tedy ... ta syrová, ale cibule se tráví jedna báseň. Navíc sůl obsažená ve francouzské cibulačce ... nadměrným pitím alkoholu včera večer poztráceli. Recept na francouzskou cibulačku Ingredience: ... trochu olivového oleje, aby se máslo nepřipalovalo. Restujte nakrájenou cibuli a k ní rovněž přidejte ... bylinky (tymián). Požadovaná barva cibule na konci restování je ... tmavě hnědá. Pozor, nespalte ji! Restujte cibuli pomalu a ... klidně pod pokličkou. Hlavní je, aby se vám nespálila. Při restování ... výpeky ze dna hrnce, je škoda o ně přijít. Podle potřeby můžete na konci přilít trochu vody.Potom přidejte víno, které nechte odvařit.... potom dolijte kuřecí vývar a nechte provařit. Polévka by měla krásně zhoustnout, ale, jak jsme ... psali, proces může nějakou chvíli trvat.Francouzskou cibulačku osolte a opepřete podle ... chuti a na zbylém oleji opečte plátky baget. Potom je posypte nastrouhaným sýrem a dejte na ... chvíli zapéct do vyhřáté trouby. Dobrou chuť...

Umíme si v obchodě správně vybrat brambory?
Uložit recept!
článek
článek

Umíme si v obchodě správně vybrat brambory?

...z nejobvyklejších potravin, a to asi nejen u nás. Z nutričního hlediska jsou našemu zdraví ... svůj vysoký obsah bílkovin, vitamínů a minerálů. Vyrovnají se tak lecjakému ovoci či jiné zelenině ... někdy je dokonce i předčí. Brambory neobsahují lepek a tak jsou také významnou ... potravinou pro celiaky. Podle doby sklizně známe domácí konzumní brambory rané a pozdní. Rané brambory mají tenkou, snadno ... slupku a na trhu bývají v červnu a v červenci. Nedají se však dlouho skladovat. Ke skladování ... jsou určeny odrůdy pozdní. I ty však vyžadují dobré podmínky pro delší ... teplota 2 až 5 stupňů a suchou a temnou místnost. Na světle totiž brambory na povrchu zelenají a ... osahují toxické glykoalkaloidy. Je důležité před tepelnou úpravou důkladně ... odstranit klíčky a očka a zelený povrch brambor. Nikde jinde ve světě než u nás se nesetkáte s ... do třech hlavních skupin podle varného typu. Nejsou totiž brambory jako brambory. Dělíme je ... odrůd, a podle jejich vlastnostech po sklizni. Přestože jsou tyto skupiny jen tři, často si je ... pleteme. Varný typ A je odrůda brambor jen slabě ... moučnatá, s velmi pevnou dužinou. Má menší obsah škrobu. Ideálně se hodí na vaření ... slupce, tedy především do salátů, nebo na loupačku. Varný typ B jsou univerzální brambory se ... středně pevnou dužinou a trochu více moučnaté. Používáme je především jako přílohové nebo do ... polévek, gulášů a těst. Varný typ C se vyznačuje velmi kyprou dužinou a ... silnou moučnatostí, brambory se po uvaření rozpadají. Používáme je hlavně na ... bramborových placek a bramborových těst. Kromě těchto tří skupin se můžeme setkat také s ... bramborami typu AB, BA, CB, BC. Tyto skupiny odpovídají vždy rozmezí dvou varných ... typů. Brambory vařené ve slupce mají značně výraznější chuť a ... vyšší obsah vlákniny než brambory které vaříme oloupané. Při vaření ve slupce je ... také dobré zalít brambory studenou vodou a zahřívat je až k varu. Tak si brambory snadněji udrží svůj tvar. Naopak brambory pro ... přípravu kaší vkládáme až do vroucí vody. Jídel z brambor je v našich kuchařkách obrovské ... množství. Jsou mezi nimi ta úplně nejjednodušší, jako jsou ... například vařené brambory polité máslem, brambory s tvarohem, jen posypané pažitkou. Taková jídla ... doplnit třeba jen salátem z čerstvé zeleniny. Hlavně z čerstvých raných brambor nám budou tyto ... lahůdky chutnat. Jsou i jídla složitější, pečená, vařená, zapékaná ... restovaná, dušená, grilovaná. Také bramborová těsta na knedlíky sladké i slané. ... Polévky z brambor, saláty, placky, slané koláče. Bez brambor si náš jídelníček už asi ani ... nedokážeme pedstavit. A třeba mezi všemi těmi recepty možná objevíme ... takový, který jsme ještě nevyzkoušeli. Nebo nějakou pozapomenutou klasiku, jakou je ... třeba bramborový guláš nebo brambory na paprice...

Francouzské dušené hovězí  s houbami a pomerančem
Uložit recept!
recepty
recepty

Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem

...masa a přidáním pomerančové šťávy a kůry. Podáváme je s těstovinami nebo s rýží. Doba ... je sice trochu delší, ale výsledek stojí za to. Hovězí maso nakrájené na kostky dáme do ... lžící olivového oleje a 3 1/2 šálky červeného vína. Celer, mrkev, cibuli a česnek nakrájíme na kousky. Směs pořádně promícháme. Celý pepř, bobkový list ... hrnce a vše necháme marinovat v lednici 24 hodin. Během této doby dvakrát promícháme. Druhý den ... hrnec z lednice, odstraníme sáček s kořením a maso. Necháme vše při pokojové teplotě. Z hrnce ... vyjmeme také nakrájenou zeleninu. Do zbylé tekutiny přilijeme víno a přivedeme k ... varu. Povaříme asi 5 minut a sundáme z plotny. Přidáme rajčatový protlak, promícháme a necháme ... stranou. Na pánev dáme máslo a olivový olej. Rozpálíme na vysokou teplotu a přidáváme postupně ... hovězí maso. Asi 5 minut maso po všech stranách prudce opékáme. Pak maso vložíme do hrnce s protlakem. Do ... dáme zbývající máslo, olivový olej a zeleninu. Osmahneme do znědnutí zeleniny (asi 5 minut). Pak ... přidáme zeleninu do hrnce s masem. Ma pánvi teď lehce osmahneme nakrájené houby. ... dusit při občasném promíchání asi tři a půl hodiny. Pak zkontrolujeme, zda je maso měkké, přidáme ... pomerančovou kůru a šťávu, osolíme a opepříme. Nakonec vyjmeme sáček s kořením a jídlo je hotové...

Francouzské kuřecí řízky
Uložit recept!
recepty
recepty

Francouzské kuřecí řízky

...s bramborovou kaší nebo s bramborovým salátem. Jsou pikantní a pokud v receptu použijeme...

Rozmarýnové brambory z trouby
Uložit recept!
recepty
recepty

Rozmarýnové brambory z trouby

...čerstvého rozmarýnu, budou navíc nádherně vonět. Opečené brambory se hodí jako příloha k masu, ... dobře i v kombinaci například s dušenou zeleninou. Před vložením do trouby je dobré brambory předem ... trochu povařit v horké vodě. Zkrátí se tím doba pečení. Tento krok však lze ... vynechat. Potom je ale třeba počítat s tím, že si brambory v troubě poleží o dost déle....

Jak správně nakupovat brambory
Uložit recept!
článek
článek

Jak správně nakupovat brambory

...kterých si musíme při kupování brambor všímat. Víme tedy, že nakupujeme brambory podle toho, ... jakým způsobem je budeme připravovat. Známe rozdělení do tří varných skupin: A - brambory hodící se na salát a pro vaření ve slupce. Jen ... tak snadno se nerozvaří. B - brambory trochu měkčí než ty z předchozí skupiny a hodí se ... pro většinu receptů. Jsou to takové univerzální brambory, hodí se do polévek i k vaření či zapékání. C - ... moučné brambory, hodí se na přípravu bramborové kaše, ... bramborových placek, na hranolky apod.   Brambory rozlišujeme i podle období sklizně na : Nové - ... jsou většinou z dovozu, a to od ledna do května. Jsou menší, mají tenkou slupku, která se neloupe. ... mít i z lokální sklizně už od května do června. Mají tenkou, snadno oloupatelnou slupku. ... Konzumní, neboli pozdní - tyto brambory se sklízí po 30. červnu a hodí se i pro ... uskladnění. Mají pevnou slupku.   Brambory jsou důležitou součástí našeho jídelníčku už od ... dávných dob. Pokud jsou zdravé a dobře vybrané, připravíme z ... nich mnoho dobrých a zdravých jídel. Je to nejoblíbenější příloha, ale přinášejí i ... možností jak si z brambor připravit celé jídlo. Polévky, kaše, hranolky, saláty, brambory pečené, ... vařené, zapékané, plněné, smažené… A proč jsou brambory zdravé? Obsahují přes 70% vody, hodně vitamínu C, ... a řadu minerálních látek, především draslík. To vše naše tělo potřebuje. Takže si je rozhodně ... dopřávejme. Ale jen ty zdravé. Při nakupování brambor je třeba zkontrolovat ... především slupku, barvu a pevnost. Brambory by měly být na omak tvrdé a pevné. Slupka u ... je zatažená, u ostatních druhů lehce se loupající. Povrch brambor nesmí být skvrnitý nebo nazelenalý. Zvlášť nazelenalé brambory jsou pro náš ... organizmus jedovaté. Pokud jsou brambory uskladněné na světle a začnou mít zelené skvrny, ... nekupujte je. Máte-li je už doma, je třeba je zlikvidovat a ... vůbec je nekonzumovat. Varem se sice výrazně sníží obsah jedu v hlízách, ... stejně působit na naše trávicí a nervové ústrojí. Může způsobit vážné problémy, průjmy, křeče, ... nevolnosti a otravu. Takže nazelenalé brambory zlikvidujeme.   Je tu jaro, začínají se na trhu ... objevovat letošní rané brambory a ty, třeba jen tak uvařené, polité rozpuštěným ... nám připraví jedinečný kulinářský zážitek. A můžeme je připravit na stovky dalších způsobů. Například...

Brambory, jedna z nejčastějších příloh
Uložit recept!
článek
článek

Brambory, jedna z nejčastějších příloh

...vybírat brambory Brambory byly rozšířeny z Ameriky do celého světa. V České ... republice jsou oblíbenou a častou přílohou. Receptů na jejich přípravu existuje opravdu mnoho. Trh s tímto typem přílohové zeleniny se rozšířil, ... a proto se v obchodech setkáváme s různými druhy. Vyznáte se v tom? Na některých obalech máte přímo ... napsáno, na co jsou brambory vhodné. Jinak se můžete řídit jednoduchým pravidlem – ... varný typ B se hodí do polévek a vaření příkrmů. Varný typ C je vhodný na přípravu bramborové kaše ... bramborových placek nebo na bramborové těsto. Brambory jsou „jedovaté“ Brambory obsahují toxické látky, ... které se nazývají glykoalkaloidy. Z nich můžeme zmínit solanin a chakonin. ... Nacházejí se především v nadzemních částech. Brambory jsou podzemní hlízy a alkaloidy se v nich ... pokud se nechají na světle, kde zezelenají. Proto je důležité zelené části důkladně vyříznout ... nebo celou bramboru vyhodit. Jedovaté látky se koncentrují také v okolí oček a ... pupenů či v blízkosti poranění brambor. Proto je opravdu dobré brambory důkladně očistit ... před jejich přípravou. A nemusíte se bát, otrava hrozí pouze po požití ... a ty jsou tak chuťově ošklivé, že nejdou pozřít. Víte o tom, že jsou také zdravé? Brambory ... draslík, železo, vápník, zinek, hořčík, fosfor, aj. Pro jejich zachování je důležité dobré skladování ... – ve tmě, v suchu, v chladu a ne příliš dlouho. Dále také způsob přípravy. Brambory je dobré ... keramických nožem a vhodit je až do vroucí vody. Nejvíce zdraví prospěšných látek zachováme ... vařením ve slupce či přípravou v páře. Brambory se výživově znehodnotí, pokud je pečeme nebo...

Brambory grenaille
Uložit recept!
recepty
recepty

Brambory grenaille

...grenaille neboli tzv. zámecké brambory, jsou oblíbené hlavně ve Francii. Jsou to malé brambory o velikosti 28 až 40 mm. Velmi často se...

Pečené brambory
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečené brambory

...pohoštěním pro hosty, nebo lehkou teplou večeří. Brambory i se slupkou důkladně omyjeme a ... osušíme. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Čisté brambory potřeme ze všech stran olivovým ... olejem a osolíme. na plechu je v předehřáté troubě pečeme 60 až 90 ... minut, až budou téměř měkké. Vyndáme brambory z trouby, vršek seřízneme a brambory vydlabeme ... tak, aby zůstala asi 5mm silná stěna. Bramborovou masu v míse rozšleháme s máslem, ... třemi čtvrtinami čedaru, pažitkou a hořčicí. Ušlehanou směs osolíme a opepříme podle chuti. ... Nyní opatrně směsí naplníme vydlabané brambory a povrch posypeme zbylým sýrem. Plech s brambory...

Pečené česnekové brambory
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečené česnekové brambory

...česnekové brambory jsou pro období studeného sychravého počasí tím ... pravým jídlem. Hlavně díky česneku....

Bleskový recept na gratinované brambory. Skvělý způsob, jak zužitkovat zbytky v kuchyni!
Uložit recept!
článek
článek

Bleskový recept na gratinované brambory. Skvělý způsob, jak zužitkovat zbytky v kuchyni!

...popularitu i mimo hranice země galského kohouta. V tomto snadném a na čas i finance nenáročném ... můžeme uplatnit i to, co nám v kuchyni přebývá. Občas se stane, že nakoupíme potraviny, které ve ... finále do plánovaných receptů nepoužijeme. Vyhazovat jídlo je hřích, který nedělá dobře ... přírodě ani naší peněžence. Proto když ve spižírně něco přebývá, hodí se ... recepty, kde se dají takové potraviny použít. A gratinované brambory jsou jedním z nich. Hlízy ... jednu ze základních potravin našeho jídelníčku. Původně pocházejí z pohoří And a do Evropy je ze ... svých cest přivezly v 16. století Španělé. Dříve se pěstovaly jako okrasné rostliny. U nás ... kteří nám ukázali výhody této potraviny. Francouzská dobrota Slovo gratinovat pochází z francouzského gratter, tedy seškrabovat. Gratinovat ... jako zapékat a tímto způsobem lze připravit nejen brambory, ale také těstoviny nebo třeba zeleninu. U ... postará sýr, strouhanka nebo směs sýru a vajíčka. Chutná "rychlovka" Pokud váháte, co doma ... či večeři, doporučujeme tento recept na zapečené brambory. Jeho výhodou je snadná příprava, minimum ... ingrediencí a finanční nenáročnost. Další sympatickou výhodou pokrmu je fakt, že si ... upravit na míru, podle toho, co právě doma přebývá. Brambory lze zapékat v základní formě, se sýrem, ... ingrediencí přidat zeleninu, šunku, salám či vejce. Recept na gratinované brambory Potřebujete: 1 ... Postup: Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Než se nahřeje, připravíme si zapékací nádobu o ... přibližně 26 x 23 cm a vymažeme ji olejem. Na dno nádoby rozprostřeme očištěný a na plátky ... nakrájený česnek.  V hrnci smícháme zakysanou smetanu, tavený sýr, ... pepř, sůl a směs necháme pár minut provařit. V mezičase oloupeme brambory a nakrájíme je na ... tenké plátky. Brambory rozložíme do zapékací nádoby, zalijeme je ... směsí a zasypeme nastrouhaným tvrdým sýrem. Nádobu vložíme do předehřáté trouby a brambory...

Jak uvařit brambory
Uložit recept!
článek
článek

Jak uvařit brambory

...to sice jednoduše, ale opak je pravdou. Asi bych začal tím, že ty brambory vůbec koupíme. ... ty hezké, aby nám pak brambůrky hezky chutnaly. Návod Začneme tím, že si brambory oloupeme. ... Vezmeme si škrabku a jdeme na to. Snažíme se je oloupat tak, aby nám vůbec něco ... zbylo. Hlavně buďte opatrní, abyste se při loupání ... nezranili.  Po oloupání brambůrky můžeme ještě opláchnout. ... vodu do hrnce, zapneme plotnu a nahřejeme hrnec. Poté co se nám dovařila voda v konvici, nalijeme ... pokličku a počkáme, až se voda začne vařit. Přidáme do vody špetku soli. Brambůrky se snažíme ... i na menší kusy, aby nám to zabralo i méně času.  Poté, co voda začala vařit, vhodíme brambory do ... hrnce a přikryjeme pokličkou. Přibližně počkáme 15-20 minut, podle velikosti ... brambor. Osobně bych doporučil hlídat je od té 15 minuty, ... a neměli byste z toho kaší, takže hlídat. zase nebuďte moc opatrní a nevyndavejte je tvrdé, ... to je špatně.  Po dovaření, když už jsou brambory hotové, slijeme vodu a můžeme podávat...

Pečené brambory se sýrem
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečené brambory se sýrem

...brambory se sýrem připravíme v troubě. Můžeme je podávat s nějakým svým oblíbeným dipem,...

Opečené brambory  s dušenou mrkví a uzeným masem
Uložit recept!
recepty
recepty

Opečené brambory s dušenou mrkví a uzeným masem

Opečené brambory s dušenou mrkví a uzeným masem si můžeme uvařit jako lehký oběd a nemusíme mít výčitky svědomí. ...

Dušená mrkev a opečené brambory na cibulce s cherry rajčátky
Uložit recept!
recepty
recepty

Dušená mrkev a opečené brambory na cibulce s cherry rajčátky

...na lehké zeleninové jídlo? Dušená mrkev a opečené brambory na cibulce s cherry rajčátky budou chutnat dětem...

Jak uvařit ledvinky
Uložit recept!
článek
článek

Jak uvařit ledvinky

...nos, ale v kuchyni některých zemí, například ve francouzské, jsou oblíbenou surovinou. Ve všech kuchařských ... spoustu receptů na přípravu právě vnitřností. Kromě nejčastějších jater, jsou to ledvinky, ... srdce, brzlík, slezina, plíce a mozeček. Všechny tyto druhy vaříme převážně s kořeněnými ... a hodně používáme i hovězí nebo drůbeží vývary. Ledvinky jsou jednou ze surovin, která nám asi ... není až tak cizí. Pokud nezapomeneme na pár nezbytných úprav těchto ... zjistíme, že se jedná o jemné a chutné maso. Kromě toho z nutričního hlediska jsou bohaté na ... fosfor, měď, zinek a obsahují vitamín B a C. Je třeba ale říci, že pro vysoký obsah purinových ... látek nejsou vhodné při dně a při nemocech ledvin. Patří k méně frekventovaným potravinám a ... se konzumovat je jednou až dvakrát za měsíc. Přes tato omezení jsou ledvinky mezi gurmány ... oblíbenou pochoutkou. V naší kuchyni nejčastěji používáme hovězí nebo ... vepřové ledvinky. Telecí, skopové a jehněčí nejsou tak časté a také ... jsou příliš malé, čímž se jídlo značně prodraží. Důležité je hned při nákupu masa věnovat velkou ... ledviny pocházejí mladší, tím jsou kvalitnější. Takže pečlivě vybereme u řezníka maso čerstvé a ... voňavé. Před vařením musíme nejprve ledvinky zbavit ... vrchní blány a dobře je propláchnout. Pak je podélně rozkrojíme a vyřízneme z nich ... močovody. Pokud je na ledvinkách zbylý tuk, odstraníme ho ... také. Takto připravené maso ponoříme na několik hodin, ... noc, do mléka, abychom je zbavili zápachu po moči. Někdo místo mléka marinuje ledvinky v citronové ... šťávě. Takto připravené ledvinky můžeme vařit, péci ... z nich můžeme připravit kratším vařením minutku. Existuje třeba skvělý recept na řízky z ledvinek. ... Jsou velmi lahodné a jemné. Známé jsou třeba vepřové ledvinky na slanině, ... dušené telecí ledvinky na cibulce a další a další. Přidáváme je také do masových rolád nebo do ... gulášů. Přílohou k ledvinkám jsou nejčastěji knedlíky, brambory, pečivo nebo rýže. Pokud patříme mezi ty, kteří ... třeba právě ledvinkami na jeden z mnoha způsobů. Možná budeme příjemně překvapeni a jednou za ... měsíc si je budeme dopřávat už pravidelně. Samozřejmě pokaždé v jiné úpravě, protože ... a to jak v naší, tak třeba v italské, anglické, francouzské či řecké kuchyni...

Hovězí po burgundsku: recept, který proslavila Julia Child
Uložit recept!
článek
článek

Hovězí po burgundsku: recept, který proslavila Julia Child

...Boef Bourguignon, tedy hovězí po burgundsku. Tento recept sice patří do vysoké gastronomie, ... ho stojí za to alespoň jednou za život vyzkoušet. A podzim a zima jsou ideálním obdobím, kdy se ... masa, které se pomalu vaří ve víně a vývaru. Ve světě tento výtečný pokrm proslavila především ... která se stala jednou z ikon americké gastronomie.  Pomalý způsob vaření byl populární už dávno ve ... středověku. V té době šlo o praktickou metodu, jak zpracovat ... kusy masa a zároveň zužitkovat dostupné suroviny. Recepty se v průběhu staletí vylepšovaly a my si ... až na menu špičkových francouzských restaurací. Lahůdka z regionu vína Jak název pokrmu ... regionu, kterému se historicky přezdívá Burgundsko. Oblast nese název podle germánských kmenů ... století osidlovali a dnes platí za mekku vinařství. Dnes je s turisticky oblíbeným regionem spojené ... i mnoho desítek kilometrů dlouhou vinnou stezku. Návštěvníci zde mohou ochutnat jedinečné druhy ... a hlavně si užívat jedinečnou gastronomii. Protože je Burgundsko úzce spjato s vinařstvím, ... konkrétně červené, nechybí ani ve slavném receptu. A není ho tam zrovna málo! Kdo se rozhodne pustit ... například stojí: "Pokrm lehce podlijte vínem". Tady se totiž nebude jen podlévat, ale maso se ve ... na Boef Bourguignon, který dnes patří ke klenotům francouzské gastronomie, pochází z roku 1903. Předpis na ... sepsal ve své kuchařce šéfkuchař a popularizátor francouzské kuchyně August Escoffier. O světovou proslulost ... desítek let později urostlá Američanka Julia Child.francouzské kuchyni se Childová dostala během ... doprovázela svého manželka, amerického diplomata. Julie se v cizině dost nudila, až její zájem ... kuchyně a přístup místních obyvatel k jídlu. Rozhodla se proniknout do tajů francouzské ... na věhlasné kuchařské škole Le Cordon Bleu. Postarala se tím o pořádný poprask, ale vyplatilo ... se. Julia nalezla lásku k vaření a o svou vášeň pro ... později podělila v dnes již nadčasovém díle Umění francouzské kuchyně. Na několika stech stránkách v angličtině ... popsala a zpřístupnila francouzské recepty Američanům. Julia se ve své rodné zemi ... televizní hvězdou a popularizátorkou vaření vůbec. Kdo tuto slavnou dámu ještě nezná, může se o ... v životopisném dramatu  Julie a Julia z roku 2009. Slavnou kuchařku si v něm zahrála Meryl Streep. ... a bloggerku Julii ztvárnila Amy Adams.    ...

Brambory pečené se slaninou
Uložit recept!
recepty
recepty

Brambory pečené se slaninou

...se slaninou můžete doplnit dipem podle své chuti. Také se hodí jako příloha k masu. Vyberte brambory typu A , střední velikosti. Na závěr můžete...

Smetanové brambory se špenátem
Uložit recept!
recepty
recepty

Smetanové brambory se špenátem

...připravíte velmi snadno a je to vážně pochoutka. Vyzkoušejte je...

Pikantní pečené brambory
Uložit recept!
recepty
recepty

Pikantní pečené brambory

...pečené brambory přímo z trouby jsou výbornou přílohou ke ... grilovaným masům nebo k zelenině. Jednoduchá, křupavá pochutka...

Opečené brambory se sázenými vejci
Uložit recept!
recepty
recepty

Opečené brambory se sázenými vejci

...se sázenými vejci, jednoduché a snadné jídlo. A chutná většinou každému. Skvělá večeře, nebo i ... si k němu ještě přidejte salát z čerstvé zeleniny. Brambory omyjeme a ve slupce je uvaříme téměř ... do měkka. Vodu slijeme a brambory vychladnout. Ve vyšší pánvi osmažíme slaninu do křupava. ... přeneseme na papírové utěrky a necháme okapat tuk. V misce ušleháme hořčici se třemi lžícemi ... octa a trochou tuku z pánve. Nakonec omáčku dochutíme solí a pepřem. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. ... Naskládáme je do pekáče vymazaného řepkovým olejem. Do pánve nalije trochu oleje a osmahneme na něm ... cibuli až zesklovatí, pak obsah pánve vlijeme na brambory do pekáče, zlehka promícháme, osolíme a opepříme. ... za občasného promíchání přibližně 8 minut, až brambory začínají hnědnout. Troubu vypneme a ponecháme je ... v teple. Na pánvi osmažíme, jedno po druhém, vejce. ... Pozor abychom neporušili při rozklepávání žloutek. Hotová vejce by měla být na okrajích hnědá a ... žloutek ještě lehce tekutý. Jednotlivé porce brambor s vejci ozdobíme ... plátky slaniny a třeba zelenou petrželkou. Hořčičnou omáčku podáváme zvlášť...

Dušené maso s brambory po španělsku
Uložit recept!
recepty
recepty

Dušené maso s brambory po španělsku

...maso s brambory po španělsku je chutné a syté jídlo, příprava je ... jednoduchá a všechny přísady jsou snadno dostupné. Není omezeno ročním obdobím a hodí se pro každou ... příležitost. Hovězí maso nakrájíme na větší kostky. Do ... trochu oleje, přidáme pepř, sůl a rozetřený česnek. V této směsi kostky masa obalíme, mísu přiklopíme ... a necháme v ledničce uležet alespoň půl hodiny. Umyjeme, oloupáme brambory a lehce osušené je ... nakrájíme na větší kostky. Na velké pánvi rozehřejeme trochu oleje, brambory ... na něm krátce orestujeme a odstraníme z plotny. Do velkého hrnce vložíme naložené hovězí maso ... a prudce ho opečeme po všech stranách. Když zhnědne, přidáme rajčatovou šťávu, rajčatový ... a trochu vody, jen tak, aby bylo maso zakryté. Přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Pak do hrnce ... přidáme brambory a znovu vaříme 5 minut. Nakonec přidáme olivy, snížíme teplotu a pod ... pokličkou pokrm dusíme, dokud maso nezměkne. Hotové jídlo posypeme sekanou petrželkou...

Pečené brambory s domácím dipem
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečené brambory s domácím dipem

Pečené brambory s domácím dipem jsou chutné a jednoduché na přípravu, že je budete dělat opakovaně. ...

Brambory pečené v alobalu
Uložit recept!
recepty
recepty

Brambory pečené v alobalu

...chutné a zachovají si všechny důležité živiny. Nepotřebujete ani kapku vody. Stačí mít doma...

Pečené brambory se zeleninou
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečené brambory se zeleninou

...můžeme připravit jako lehký oběd nebo večeři....

Plněné brambory zapečené v troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Plněné brambory zapečené v troubě

...všem, kdo si potrpí na jednoduchá a pikantní jídla. Báječně voní sýrem a česnekem...

Nové brambory s bylinkovým tvarohem
Uložit recept!
recepty
recepty

Nové brambory s bylinkovým tvarohem

...obchodů opět začnou objevovat mé oblíbené rané brambory. Velmi populární recept jsou u nás \"brambory na...

Brambory zapečené s cibulí, slaninou a vejci
Uložit recept!
recepty
recepty

Brambory zapečené s cibulí, slaninou a vejci

...se spousta báječných chutí spojí v jednu božskou. Rozhodně ten recept vyzkoušejte...

Brambory zapečené se slaninou
Uložit recept!
recepty
recepty

Brambory zapečené se slaninou

...okořeněné, to je skvělé jídlo z jednoho pekáče. Raději jich upečte víc...

Brambory na paprice
Uložit recept!
recepty
recepty

Brambory na paprice

...na paprice, to je syté jídlo z jednoho hrnce. Jste-li vegetariáni, klidně klobásu vynechte...

Perfektní pečené brambory
Uložit recept!
recepty
recepty

Perfektní pečené brambory

...pečené brambory se hodí jako skvělá příloha k masu. Nebo k nim můžeme podávat dušenou sezónní ... zeleninu a budeme mít lehké a zdravé jídlo. Je to jen naše volba. Troubu předehřejeme na ... 200 stupňů. Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu a vhodíme ... do ní očištěné brambory. Povaříme je asi 5 minut, pak vodu slijeme. V ... olivový olej a nasypeme do něj předvařené brambory, které jsme pokrájeli na menší kousky. Brambory ... česnekem a rozmarýnem a trochu je i osolíme. V předehřáté troubě brambory pečeme asi 35 ... minut. Občas je obrátíme a když se zbarví do zlatohněda, ... vyndáme pekáč z trouby. Před podáváním můžeme odstranit z pekáče...

Pečené jehněčí s gratinovanými brambory
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečené jehněčí s gratinovanými brambory

...jehněčí s gratinovanými brambory a s kaštany je báječné a syté vyloženě zimní ... jídlo. Už pohled na něj člověka zahřeje, a což teprve, ... když ho ochutnáme. Maso nařízneme hlubokými řezy po celé ploše a ... řezu vložíme kousek česneku a snítku rozmarýnu. Celé maso i uvnitř řezů potřeme olivovým olejem, ... a uložíme marinovat na několik hodin do ledničky. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a maso ... ho ještě ležet, aby získalo pokojovou teplotu. Pekáč potřeme kdoulovým želé,trochu osolíme a ... opepříme. Maso vložíme ho do pekáče a zbytek želé vetřeme i ... do řezů na mase. v předehřáté troubě zprudka pečeme jehněčí 30 ... minut. Mezitím brambory a celer oloupeme a nakrájíme na kostky. V hrnci ... svaříme mléko, smetanu a šlehačku. Přidáme k němu tymián, česnek a na kostky ... nakrájenou zeleninu a povaříme 5 minut. Zapékací mísu vymažeme máslem a naskládáme do ... ní kaštany nakrájené na plátky. Brambory a celer po 5 minutách vyndáme ze smetanové omáčky ... navrstvíme na vařené kaštany do zapékací misky.Opatrně vše zalijeme smetanovou omáčkou. ... přilijeme sherry a víno a dále pečeme asi 60 minut. 15 minut od snížení teploty, do trouby přidáme ... misku se zeleninou a umístíme ji na horní patro. Zapékáme tak dlouho, dokud zelenina nezměkne. ... Pak mísu s gratinovanými brambory vyjmeme z trouby a uložíme do tepla. Když je ... z pekáče a uložíme na horký talíř a také do tepla. Do pekáče přidáme vývar a omáčku vaříme do ... požadovaného zhoustnutí. Před podáváním hotovou omáčku přecedíme. ... a jehněčího masa pak lehce omáčkou přelijeme. Podáváme teplé...

Steak s pečenými brambory
Uložit recept!
recepty
recepty

Steak s pečenými brambory

...s pečenými brambory je známé a oblíbené jídlo. S kvalitním hovězím masem tento recept nelze ... pokazit. Maso potřeme olejem a vložíme do ... dvěma lžičkami rozmarýnu a utřeným česnekem. Dobře protřepeme a necháme nejméně 30 minut ... uložené v ledničce. Mezitím troubu předehřejeme na 180 stupňů.Brambory nakrájíme na čtvrtiny a v míse je osolíme, ... opepříme a zalijeme rozpuštěným máslem. Na plech vyložený alobalem pak brambory ... a pečeme je 20 minut v předehřáté troubě. Pak je přesuneme k okraji plechu a zvýšíme ... teplotu trouby na 220 stupňů. Maso položíme na plech a pečeme ho 6 minut po ... jedné straně. Maso nyní obrátíme, přidáme na plech kapustu a ... promícháme ji s brambory a vše pečeme dalších 6 minut. Hotové maso na ... prkénku naporcujeme přes vlákno a podáváme s brambory a kapustou...

Pomalu pečené kuře s brambory
Uložit recept!
recepty
recepty

Pomalu pečené kuře s brambory

...způsobů přípravy kuřete je pomalu pečené kuře. Maso pomalým pečením získá šťavnatost a brambory ... nasáknou chuť a šťávu z masa. Do pekáče vymazaného máslem vložíme kuře a ... obložíme ho brambory. Kuře také potřeme máslem a vše osolíme a opepříme. Do pekáče vložíme ještě čenekové hlavičky ... překrojené na polovinu a vše zalijeme bílým vínem. Pekáč překryjeme alobalem a v předehřáté troubě ... (160 stupňů) pečeme přibližne 1 hodinu. Pak odstraníme alobalovou folii, promícháme brambory, přidáme snítky rozmarýnu, bobkový list, citron ... na kousky a pečeme odkryté dalších 5O minut. Nakonec zvýšíme teplotu trouby na 220 stupňů a ... dopékáme do zlatova asi půl hodiny. Kuře vyndáme z pekáče a před porcováním ho ... 15 minut odpočinout pod alobalem aby nevychladlo. Podáváme s brambory, které jsme mezitím také ... udržovali v teple. Můžeme přelít vypečenou šťávou...

Řecké pečené jehněčí s novými brambory
Uložit recept!
recepty
recepty

Řecké pečené jehněčí s novými brambory

...pečené jehněčí s novými brambory je rychlá a jednoduše připravená pečeně. Jehněčí ... bílkovin a nové brambůrky ho skvěle doplní. Troubu předehřejeme na 240 stupňů. V misce ... oregana, česnek, trochu soli a citronovou kůru. Přidáme citronovou šťávu a pár kapek olivového ... oleje a umícháme bylinkovou pastu. Jehněčí pečení nařízneme na několika místech a ... do otvorů pastu vetřeme. Do velkého pekáče vlijeme zbytek olivového oleje, ... něj vložíme jehněčí kýtu a potřeme zbytkem pasty. K masu do pekáče přidáme nové brambory a při ... vysoké teplotě pečeme asi 20 minut. Pak teplotu snížíme a zvolna pečeme asi 75 minut. ... Během pečení maso a brambory podléváme vypečenou šťávou. Nyní z pekáče vyjmeme ... jehněčí a brambory a obojí necháme v teple. Do pekáče přidáme zbytek nasekaného oregana a ... nadrobno pokrájené olivy a rajčata. Promícháme se šťávou a podusíme asi 2 minuty....

Brambory na kari s pečeným lososem
Uložit recept!
recepty
recepty

Brambory na kari s pečeným lososem

Brambory na kari s pečeným lososem je tip na skvělý oběd....

Zapečené brambory se sýrem
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené brambory se sýrem

...brambory se sýrem chutnají asi všem. Záleží hodně na tom, jaké použijete maso nebo ... uzeninu. Kvalita se, jako ostatně vždycky, vyplatí...

Dušené brambory s paprikou
Uložit recept!
recepty
recepty

Dušené brambory s paprikou

...s paprikou jsou báječné vegetariánské jídlo. Pro milovníky masa je to zase netradiční příloha...

Nové brambory pečené ve slupce
Uložit recept!
recepty
recepty

Nové brambory pečené ve slupce

...brambory pečené ve slupce je to pravé letní jídlo. Přidejte k nim misku se solí a máslo a jako ... doplněk bude stačit čerstvý zeleninový salát. Klidně se tentokrát obejděte bez masa...

Farmářské brambory
Uložit recept!
recepty
recepty

Farmářské brambory

...brambory nepotřebují žádnou přílohu. Je tam všechno. Zelenina, maso, vejce, houby...

Brambory pečené v popelu
Uložit recept!
recepty
recepty

Brambory pečené v popelu

...s dipem z lučiny, to je ta pravá letní večeře. Voní dovolenou a prázdninami u babičky...

Brambory se slaninou, kukuřicí a vejcem
Uložit recept!
recepty
recepty

Brambory se slaninou, kukuřicí a vejcem

...jejichž sportovní aktivita spadá hlavně do zimy. Jedná se vydatnou svačinu, která je naprosto ... úsporná co do počtu použitých ingrediencí. Rafinovaná a hluboká chuť a celá škála textur ... pouze ze čtyř ingrediencí je opravdu něco skvělého. Nejprve si vezmete větší než malé množství ... slaniny. Smažíte ji, dokud se v kuchyni díky vůni nesejde ... celá rodina. Potom tuk, který slanina nechá na pánvi, ... ostatním bramborám to nebude připadat spravedlivé. Potom přidáte čerstvou sladkou kukuřici a ... restujete, dokud není měkká, ale stále křupavá. Nakonec celou směs posypete jarní cibulkou a ... oko na vrch a necháte chutě na chvíli promísit. Jak jednoduché – jedna, dva, tři, čtyři. Dobře. Vejce asi není v tomto pokrmu nutné, protože to ... což je vždycky u jednoduchých jídel trochu loterie. Ale každý ví, že pokud do něčeho přidáte vejce, ... stane se z jídla komplexní a vyvážené jídlo. Je to náročné rozhodování, ale riskovat se někdy ... vyplatí. I když toto jídlo pochází z tyrolských Alp, ... které bychom v každodenním používání požadovali. V tomto receptu jsou použity 3 malé klasy ... po oloupání daly 2 šálky, což je hraniční množství. Klidně použijete víc kukuřice. Kostičkám syrových ... než se na pánvi uvaří, počítejte tak s 20 minutami. Pro urychlení procesu je můžete dát na chvíli do...

Zapečené brambory se šunkou a sýrem
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené brambory se šunkou a sýrem

...chuťovka nebo předkrm, který rozhodně neurazí. Rozpůlené brambory naplněné směsí sýra, šunky, ... smetany a vajíčka, rozhodně stojí za to vyzkoušet....

Hledejte dál

Když nikde, tak na internetu budou Kadlíkovy předvýplatové francouzské brambory toprecepty . recepty

Kde najít informace



×