Svařené víno
Svařené víno je nápoj hodící se na zimu. Je to tradice, kterou si můžete uvařit i doma. Vyrábí se z červeného nebo bílého...
Svařené víno / svařák
Kdo by se nechtěl v těchto ledových dnech zahřát svařeným vínem? Není ale svařák jako svařák. My pro vás máme citrusovou ...
Sommelier radí: Jak poznat dobré víno?
...Doporučená cena: 189 Kč K dispozici na www.osobnivinoteka...
Svatomartinské víno 2017
Svátek Sv. Martina, 11. listopad 2017, je pro všechny milovníky vína, a především pro vinaře, důležitým a s napětím očeká...
Bezinkové víno
Patříte-li k milovníkům vína, určitě si nenecháte ujít víno sezónní bezinkové. To si s trochou snahy a jen s minimem potř...
Svařené víno s pomerančem
Svařené víno s pomerančem je jeden z mnoha receptů na tento klasický horký nápoj, který my dospělí oceníme hlavně v tom ...
Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
V chladném období není nic lepšího než vydatný hovězí guláš!. Dušené hovězí maso se vaří v troubě asi 2 hodiny, aby bylo ...
Víte, jak pít správně víno?
...a začátkem podzimu, totiž přichází žně vinařů - vinobraní. Pokud si chcete víno pořádně vychutnat, je...
Šodó
Šodó je klasický krém vyrobený z bílého vína. Používáme ho k přelití dezertů, rýžových nákypů nebo dobře nám známých buch...
Boloňská omáčka
Boloňská omáčka se podává s jakýmkoliv druhem těstovin. Nejlepší je, když hotové těstoviny přelité boloňskou omáčkou, pos...
Francouzský cibulový koláč
Francouzský cibulový koláč si určitě zamilujete. Může být hlavním jídlem, může být třeba pohoštěním k vínu. Rozhodně ho z...
Chcete si koupit červené víno? Poradíme vám, jak vybrat to správné
...Více produktů najdete na stránkách vinoadestilaty.cz...
Domácí svařené víno jako z vánočního trhu
Zimní období máme spojené nejen s vánočními svátky, ale také se spoustou dobrého jídla a pití. Kromě cukroví a bramborové...
Cibulačka
Máte rádi cibulačku? Je to výborná polévka. Zvláště v chladnějším ročním období zahřeje....
Tvarohová pomazánka s česnekem a sýrem
Pomazánka s tvarohem, česnekem a sýrem je výborný tip na odpolední svačinku. Můžeme si ji vzít i na první jarní výlet. ...
Vinné mořidlo s jalovcem
Jednoduchý recept na vynikající mořidlo, které vám zaručí jedinečnou chuť masa. Koření a víno stáhne typickou chuť zvěřin...
Svatý Martin a tradice: pečínka, víno i sladké rohlíčky
Tradice svatomartinských hodů je stará několik století a pečené husy se podávají ve svátek oblíbeného světce dodnes. Přin...
Vepřová pečeně na jablkách
Vepřová pečeně na jablkách je jemná, delikátní a má nezaměnitelnou chuť. Můžeme ji podávat třeba s houskovými nebo brambo...
Řezy z hroznového vína
Řezy z hroznového vína s jablky jsou jako stvořené pro pohoštění ke kávě. Jsou krásně vláčné a můžeme je jíst studené , a...
Špagety s pikantní omáčkou
Špagety s pikantní omáčkou je jídlo vonící česnekem a rajčaty. Skoro jako v Itálii....
Netřeba po příbuzných střílet. Šumivé víno odšpuntujte pomalu
Tři, dva, jedna, šťastný Nový… A nic! Máloco dokáže překazit silvestrovské půlnoční veselí tak, jako zaseknutý špunt láhv...
Svatomartinské tradice: proč se jí husy a pije mladé víno?
Nejen sníh je spojený s postavou Martina. Se svátkem tohoto světce souvisí i konzumace dobrého jídla a pití. Vždyť sama p...
Noky v rajčatovém vývaru
Noky v rajčatovém vývaru jsou pro zimní měsíce dostatečně lehké a plné, ale i dostatečně teplé pro chladné dny. Problém s...
Vepřová kýta ořech
Vepřová kýta ořech je velmi kvalitní libové maso, které můžete připravit mnoha způsoby. Třeba s omáčkou podle tohoto rece...
Vegetariánské Arancini - Italské rizoto kuličky
Veganské arancini (italské rýžové kuličky) se připravují ze studeného rizota stočeného do kuliček, namočeného do strouhan...
Tatarák
Tatarák, jinak tatarský biftek, připravujeme z hovězí svíčkové. Počet dalších dochucovadel i jejich množství se může mali...
Rizoto
Rizoto známe asi každý. Tenhle tradiční italský pokrm vyžaduje speciální druh rýže. U nás dostanete třeba Arborio a Carna...
Dušený králík na víně
Dušený králík na víně je jemné masíčko v delikátní omáčce. Přílohou může být dušená zelenina nebo bramborové noky....
Vaječný likér
Když se řekne vaječný likér, mnoho z nás si vzpomene na své dětství, kdy se mohl na malou chvilku povznést mezi dospělé a...
Lehké zeleninové rizoto
Lehké zeleninové rizoto voní čerstvými bylinkami a jarem. Pokud chcete vegetariánský pokrm, klidně vynechte kuřecí maso. ...
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka je hustá polévka, která vám rozjasní den. A nepotřebujete kromě cibule a koření téměř nic jiného. ...
Kuřecí rizoto s houbami
Kuřecí rizoto s houbami je skvělý recept na trochu netradiční rizoto. Je sice bez zeleniny, ale jeho lahodná krémová chu...
Boloňské špagety
Na boloňské špagety existují stovky receptů a každý tvrdí že je ten pravý. Omáčka má svůj původ v severní Itálii a dokon...
Rizoto s máslovou dýní na šalvěji
Rizoto s máslovou dýní na šalvěji rozhodně vyzkoušejte. Je to lehké a zdravé jídlo a obejde se bez masa. Troubu předeh...
Kuřecí tetrazzini
...a lahodným pokrmem. Jedno z vynikajících těstovinových jídel, ke kterému se určitě budete stále...
Zelené chřestové rizoto
Zelené chřestové rizoto je úžasné a také zdravé jídlo. Lahodná chuť zelené zeleniny s dobře připravenou rýží. Můžeme ho p...
Snadný grilovaný losos
Snadný grilovaný losos je kulinářská pochoutka, když použijete některou z uvedených marinád. Která to bude, záleží jen na...
Korejské hovězí špízy
Korejské hovězí špízy jsou svou chutí trochu exotické. Rozhodně stojí za to, obstarat si ingredience a vyzkoušet je. G...
Houbové risotto
Toto houbové risotto se stane vaším oiblíbeným pokrmem, pokud jste milovník houbových jídel. Je totiž velmi lahodné a jem...
Rizoto se sušenými rajčaty
Rizoto se sušenými rajčaty podle tohoto receptu s italským ovčím sýrem, je lahodná delikatesa. Jemná, sametově hladká a v...
Dýňové pyré s hřebenatkami
Dýňové pyré s hřebenatkami je lahůdka. Toto lehké a zdravé jídlo připravíme velmi snadno a ani času nám to příliš nezaber...
Pečené vepřové kotlety
Pečené vepřové kotlety můžeme připravit na sto různých způsobů. Tento je jedním z nich a je skvělý. Trouba by měla být...
Vepřové kotlety s brambory a hráškem
Vepřové kotlety s brambory a hráškem jsou klasickým a velmi oblíbeným jídlem. Hrášek použijeme mražený, ale máme-li čers...
Rizoto s krevetami
Rizoto s krevetami je jednoduchý pokrm s vynikající chutí.Vůně a chuť parmazánu mu dodá ten správný říz. Troubu přede...
Těstoviny s chřestem
Těstoviny s chřestem jsou jednoduché a přitom velmi chutné a zdravé jídlo. Druh těstovin použijeme podle vlastního uvážen...
Tradiční vánoční punč
Tradiční voňavý vánoční punč. Vymačkanou šťávu z pomeranče a citronu svaříme s vodou a cukrem. Pak přidáme víno (mů...
Bellini koktejl
Bellini koktejl je slabě alkoholický osvěžující nápoj,jako stvořený pro horké letní večery. Je nazvaný podle známého bená...
Vánoční punč
Oblíbený nápoj na vánoční stůl. Navoďte pravou náladu vánoc a dejte si náš výborný Vánoční punč Vymačkáme šťávu z citr...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Vino z josty recepty