Kuřecí játrová paštika
Doma připravená kuřecí játrová paštika je skvělým základem pro svačiny a studené večeře. Podáváme většinou s chlebem, ale...
Játrová paštika z kuřecích jater
Játrová paštika z kuřecích jater, kterou si připravíme sami doma, bude skvělou pomazánkou na pečivo při přípravě svačin...
Top 3 vánoční menu: Ozvláštněte si vaše letošní Vánoce…
Sestavili jsme pro vás seznam top 3 brilantního sedmichodového vánočního menu. Pokud se nebojíte změny a chcete letošní V...
Kluci v akci vyrazili na cesty. Jaké dobroty uvařili?
V pořadu Kluci v akci se Ondřej Slanina opět vydává na kulinářská putování za regionální potravinou a v nedávném díle zav...
Paštika z kuřecích jater
Paštika z kuřecích jater je skvělá na čerstvém pečivu k snídani i ke svačině. Připravíme si ji jednoduše sami doma....
Paštika z lískových ořechů
Využijte zbytky lískových oříšků po vánocích a vyrobte si doma lahodnou paštiku. Překvapí vás výborná chuť této vegetariá...
Domácí paštika
Domácí paštika z kuřecích jater vám v ledničce nějaký čas vydrží. Recept je jednoduchý a nenáročný....
Víte, jak pít správně víno?
Pijete rádi víno? Máte se tedy na co těšit! S koncem léta a začátkem podzimu, totiž přichází žně vinařů - vinobraní. Poku...
Top 3 jarní recepty od porotců soutěže Masterchef Česko…
Přinášíme výběr top tří jarních receptů od mistrů v kuchyni Radka Kašpárka, Přemka Forejta a Jana Punčocháře. Nechte se i...
Mořidlo s červeným vínem
Už jste zkoušeli mořit maso? Určitě to stojí za to, jelikož mořidlo dodá maso vynikající a nezaměnitelnou chuť. Obzvláště...
Brusinková omáčka s vínem
Brusinková omáčka s vínem je malým posunem v receptu, který se stal klasikou po celém světě. Brusinková omáčka a její rec...
Sendvič s plísňovým sýrem a hroznovým vínem
Sendvič s plísňovým sýrem a hroznovým vínem nejčastěji připravujeme na svačinu, nebo lehkou večeři. Hodí se ale i jako p...
Tipy na osvěžující letní polévky z ovoce
Na první pohled se může zdát, že o polévky není v teplých letních dnech příliš velký zájem, ale pokrm, který často předch...
Dobré jídlo, přátelé, a hlavně žádný spěch. Tak stolují Francouzi.
Není to jen o francouzské kuchyni, která je samozřejmě světově proslulá a Francouzi ji mají za“nedotknutelné kulturní děd...
Cuketová polévka s parmazánem a bílým vínem
Další z velmi rychlých a delikátních cuketových receptů, který si zamilujete. Jemná krémová polévka s parmazánem a bílým ...
Rybízová omáčka s vínem
Rybízová omáčka s vínem se hodí jak ke sladkým jídlům, tak k masu, zejména zvěřině. Tento recept je považován za základní...
Mušle s bílým vínem a petrželkou
Mušle s bílým vínem a petrželkou mohou být neotřelým předkrmem. Nebo je můžeme připravit jako malé lehké jídlo pro poseze...
Top 5 receptů Udělej si doma sám
Zkuste to, stojí to za to…V dnešní uspěchané době většina z nás používá v kuchyni polotovary. Není se čemu divit, času je...
Zavařovací sezóna v plném proudu - zavařte si ovoce a zeleninu na zimu…
Zavařování je skvělý způsob jak konzervovat letošní úrodu ovoce a zeleniny. Dobře zavařené produkty vydrží i několik roků...
Dušené kuře s kapustou a bílým vínem
Dušené kuře s kapustou a bílým vínem je skvělé s houskovým knedlíkem. Můžeme ho ale podávat i s těstovinami, rýží nebo va...
Ořechová paštika
Zajímavý tip na zpracování ořechů, které se nacházejí snad na každé vánoční tabuli. Pokud jste také nakoupili lískové oře...
Šunka na sladko s pečeným hroznovým vínem
Tato, u nás nezvyklá kombinace chutí šunky a sladkého ovoce výborně funguje. Je mimořádně lahodná a příjemně vás překvapí...
Jak se jedlo za první republiky
Naše republika bude mít tento rok 28. října přesně 102 let a my se podrobněji podíváme na to, jak se stravovali naši před...
Tipy na dokonalou štědrovečerní večeři…
Nejslavnostnější večeře v roce se velmi rychle blíží. Přinášíme tipy jak co nejlépe připravit vrchol Štědrého dne. Užijte...
Citronová omáčka s vínem
Citronová omáčka a tento recept se výborně hodí k rybě, hlavně pak k čím dál víc populárnějšímu lososu. Zkuste tento jedn...
Roastbeef rostbíf
Pro milovniky masových pokrmů přinášíme tuto delikatesu z hovězí roštěné. V ideálních podmínkách je dobré připravit ma...
Vepřová panenka s třešněmi v portském víně
Vepřová panenka s třešněmi v portském víně je jídlo, které můžete připravit pro celou rodinu během necelé hodinky. Chutná...
Kapoun na víně
Kapoun na víně je recept převzatý z francouzské kuchyně. Pokud je kapoun starší než jeden rok, je vhodné ho před pečením ...
Kachna na medu a víně s červeným zelím
Tento výborný podzimní recept na Kachnu na medu pro Sodexo kuchařský workshop vytvořil šéfkuchař Juraj Dohňanský. Teď můž...
Hovězí líčka na červeném víně
Jemné a rozpadající se masíčko s omáčkou z kořenové zeleniny a červeným vínem, podávané s hladkou bramborovou kaší. Tradi...
Česnekové kuře
Parádní česnekové kuře se hodí na stůl každý den v týdnu. Svojí nenáročností na přípravu a malým množstvím surovin vám př...
Kapr po staročesku
Kapr je v našich končinách velmi oblíbená ryba, a to nejen na Vánoce. Smažený kapr je klasika, ale velmi dobře chutná i p...
Těstoviny se smetanovou omáčkou a špenátem
Těstoviny se smetanovou omáčkou a špenátem milovníci italských těstovin jistě ocení. Jsou smetanové jemné a lehce pikantn...
Francouzská cibulačka
Skvělá Cibulačka na francouzský způsub. Tento recept je na 2 porce. Nejdříve si připravíme chlebové krutony. Nakrájíme...
Vinný střik se Sprite a mátou
Vinný střik se Sprite a mátou je osvěžující, trochu jiný nápoj, než známé klasické vinné střiky. Rozhodně mu Sprite, což ...
Topinky s rajčaty
Topinky s rajčaty zapečené v troubě připravíme jako lehkou večeři. Můžeme jimi pohostit i návštěvu třeba k vínu nebo pivu...
Francouzský cibulový koláč
Francouzský cibulový koláč si určitě zamilujete. Může být hlavním jídlem, může být třeba pohoštěním k vínu. Rozhodně ho z...
Svařené víno / svařák
Kdo by se nechtěl v těchto ledových dnech zahřát svařeným vínem? Není ale svařák jako svařák. My pro vás máme citrusovou ...
Rychlé lasagne
Lasagne jsou tradiční italský pokrm, který můžete potkat ve více variantách. Naše rychlé lasagne připravíme ze sušených t...
Červené zelí s jablky
Skvělá verze přílohy z červeného zelí. Vhodné jako příloha k vánočním pokrmům, například ke kachně. Zelí umyjeme, cibu...
Pomalu pečené kuře s brambory
Jedním z nejchutnějších způsobů přípravy kuřete je pomalu pečené kuře. Maso pomalým pečením získá šťavnatost a brambory n...
Filátko a pyré s kaštany
Filátko a pyré s kaštany může být hlavním jídlem na štědrý večer. Trochu netradiční, ale rozhodně výborná sváteční večeře...
Hovězí líčka na víně
Hovězí líčka na víně jsou pochoutkou, která se zase vrací do naší kuchyně. Trochu delší vaření, ale výsledek za to rozhod...
Cibulová polévka od babičky
Cibulová polévka od babičky přijde k chuti vždycky. Nejvíce ale po náročném večeru, pak je to to nejlepší co si můžeme dá...
Hovězí líčka
Hovězí líčka na víně, to je hlavně jemné maso lahodných chutí. Podáváme je nejlépe s hedvábnou bramborovou kaší....
Chlebíček s nivou
Chlebíčky neodmyslitelně patří ke každé oslavě nebo party s přáteli. Představují rychlé a hlavně velmi chutné pohoštění, ...
Kozí sýr s jedlými květy
Tento kozí sýr je opravdu delikatesní a pikantní. Vynikající s čerstvým pečivem a dobrým vínem!...
Vinné mořidlo na skvělou zvěřinu
Pokud chcete připravit opravdu delikatesní maso, které se bude na jazyku rozpadat, vyzkoušejte tohle mořidlo s vínem. Je ...
Rizoto se žampiony a s kuřecími játry
Rizoto se žampiony a s kuřecími játry můžeme ve finále posypat dobrým strouhaným sýrem. Uvidíte, že toto spojení chutí vá...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Pastika s portskym vinem recepty