Oblíbené podkategorie receptů z kategorie Hlavní chod
Sýr tofu s rýžovými nudlemi a kapustou
Sýr tofu s rýžovými nudlemi a kapustou je báječné jídlo na thajský způsob. Je lehké, lahodné a hodí se třeba jako rychlá...
Slaný koláč se slaninou a sýrem Gruyere
Slaný koláč se slaninou a sýrem Gruyere je výborná večeře, kterou můžete podávat i studenou. Můžeme k němu připravit i s...
Vegetariánská frittata
Vegetariánská frittata je taková omeleta po italsku. Je v ní hodně vajec a také spousta zeleniny a koření. Jako lehčí več...
Smažené bramborové knedlíky s pomerančovým cukrem
Smažené bramborové knedlíky s pomerančovým cukrem jsou pochoutkou nejen pro toho, kdo má rád sladká jídla. Doplníme-li je...
Turecké hamburgery s omáčkou tzatziki
Turecké hamburgery s omáčkou tzatziki se stanou určitě oblíbeným jídlem nejen pro děti ale i pro dospělé. Vždyť kdo by ne...
Zapečené brambory s mletým masem
Zapečené brambory s mletým masem jsou oblíbené jídlo,vhodné k obědu nebo k večeři. Můžeme doplnit nakládanou okurkou, ne...
Nálev na utopence
Nálev na utopence v tomto receptu stačí na 1 kg špekáčků a dvě velké cibule. Stačí je pak nechat pár dní uležet a pikan...
Pomalu pečené kuře s brambory
Jedním z nejchutnějších způsobů přípravy kuřete je pomalu pečené kuře. Maso pomalým pečením získá šťavnatost a brambory n...
Smažený hermelín v bramborovém těstíčku
Smažený hermelím v bramborovém těstíčku připravíme jako rychlou večeři třeba se zeleninovým salátem. Pro toho, kdo to má ...
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové kroužky můžeme podávat jako předkrm. Také se hodí jako pochoutka k pivu či vínu. Oloupané cibule na...
Losos s bylinkovou omáčkou
Losos s bylinkovou omáčkou je zdravé, lehké a voňavé jídlo, které rychle připravíme. Můžeme ho podávat s vařenýmmi brambo...
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem je jídlo s neobvyklou chutí, vytvořenou marinováním masa a přidáním pom...
Svíčková omáčka s hovězím masem
Taky si čas od času dopřejete českou klasiku Svíčkovou omáčku? Já tedy rozhodně ano....
Kuřecí tortilla
Kuřecí tortilla je jedno z rychlých jídel, které si můžeme klidně připravit doma. Jako pohoštění pro hosty, večeři pro ro...
Vepřová játra se slaninou
Vepřová játra se slaninou podáváme s opečenými brambory. Pokud máme dost omáčky, můžeme jako přílohu připravit i rýži. ...
Dušené maso s brambory po španělsku
Dušené maso s brambory po španělsku je chutné a syté jídlo, příprava je velmi jednoduchá a všechny přísady jsou snadno do...
Zapečené těstoviny s brokolicí a lososem
Jednoduchý recept na velmi chutné a přitom lehké jídlo. Svou chutí a vůněmi připomíná italské recepty. Nejprve vaříme...
Bramborák
Bramborák je velmi oblíbená česká chuťovka. Jednoduchý a přitom, tak dobrý. Můžeme ho udělat i plněný, nebo potřít hořčic...
Smažené karbanátky
Smažené karbanátky nejlépe připravíme ze směsi hovězího a vepřového mletého masa. Přílohou mohou být zeleninové saláty, b...
Italská omáčka na špagety s masovými kuličkami
Máte rádi špagety? Hledáte perfektní recept pro výrobu italské omáčky na špagety s masovými kuličkami? Tento recept na šp...
Vepřové maso na houbách
Vepřové maso na houbách podáváme s bramborami nebo rýží . Nemáme-li čerstvé houby, můžeme použít sušené, nebo také žampio...
Falešná svíčková v pomalém hrnci
Falešná svíčková v pomalém hrnci je z vepřového masa a chutná výborně. Její výhodou je, že se v tomto případě maso ani ne...
Brambory na kari s žampiony a lilkem
Toto chutné a pikantní vegetariánské jídlo připravíme v jednom hrnci. Můžeme podávat s chlebem nebo s rýží. Nejdříve v...
Italské dušené hovězí
Italské dušené hovězí jen velmi vzdáleně připomíná český guláš. Liší se hlavně přidáním červeného vína, rajčat a dlouhým ...
Pečené vepřové koleno
Pečené vepřové koleno, toto původem tradiční bavorské jídlo, podáváme většinou s pikantní hořčicí nebo křenem a s čerstv...
Chlebový řízek
Chlebový řízek je levná chutná svačinka, nebo večeře. Můžeme ho podávat se zeleninovými saláty, s kečupem nebo tatarskou ...
Tuniský hovězí guláš
Tuniský hovězí guláš s cizrnou je jeden z dalších receptů na dušené hovězí maso. Jeho příprava je snadná, všechny přísady...
Kynuté ovocné knedlíky
Léto je tu. Ovoce všude, kam se podíváte. Prostě letní nádhera. Pojďme si udělat ovocné kynuté knedlíky....
Indický hovězí guláš
Bohatá chuť a podmanivá vůně indických jídel je pro nás vždycky lákavá. Indický hovězí guláš je jedním z nich. Nejprv...
Pikantní kuřecí prsa
Kuřecí prsa s příchutí citrónové kůry a restované s výběrem bylinek vám navodí skvělý gastronomický zážitek. Česnek je po...
Pikantní čočkový rendlík s brambory a mrkví
Další ze zdravých a velmi chutných zeleninových jídel, které připravíme snadno v jedné nádobě. Podáváme-li s chlebem, zís...
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu jsou pikantní a s čerstvým chlebem budou výbornou večeří. Také jako pohoštění pro hosty, třeba s vychlaz...
Smažené kuře po Americku
Trochu jiné smažené kuře než na který jsou češi zvyklí. Nicméně vám určitě bude moc chutnat. Připravíme si mísu na sma...
Kuře s brambory a zeleninou
Kuře s brambory a zeleninou připravíme v jednom hrnci. Je to snadno obměnitelné jídlo, podle toho jakou zeleninu nebo byl...
Chilli Con Carne
KLasické mexické jídlo Chilli con Carne je skvělý oběd nebo večere pro milovníky ostřejších jídel. Pokud nepoužíváme f...
Španělské kuře s chorizem nebo klobásou a rýží
Skvělé kuřecí jídlo, které bude chutnat célé rodině. Dobrý oběd i večeře. Vyzkoušejte Španělskou delikatesu. Rozpálíme...
Zapečené filé se špenátem
Zapečené filé se špenátem je výborný oběd nebo večeře. Z rybího masa, špenátu a brambor snadno a rychle připravíme voňavé...
Kuře Biryani
Kuře Biryani dnes patří k indické kuchyni. Pokud máte rádi jídla s nádechem exotiky tak zjistíte že jeho příprava je vel...
Řecké dušené hovězí
Řecké dušené hovězí si vyžádá trochu více vašeho času, ale je to jedno z nejchutnějších dušených jídel vůbec. Spojení chu...
Fazole na kyselo
Fazole na kyselo chutnají třeba s natvrdo uvařenými vejci nebo s opečenou kvalitní uzeninou. Nejčastěji v tomto receptu p...
Pečená kachna
Pečená kachna je klasický recept našich babiček. Servíruje se s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a červeným zelím. ...
Karibský hovězí guláš
Karibský hovězí guláš je guláš se sladko-pikantní chutí. Vaříme ho pomalu a dlouho, chutě se tak lépe spojí a jídlo je pa...
Irské dušené hovězí
Irské dušené hovězí je lahodný guláš z hovězího masa, který přidáním černého piva a červeného vína získá neopakovatelnou ...
Lasagne s cuketou
Lasagne jsou původem z Neapole, ale staly se oblíbenou pochoutkou i u nás. Připravíte-li je s cuketou, uvaříte velmi chu...
Cuketové bramboráčky
Horké cuketové bramboráčky jsou křupavé, voňavé a nikdy jich neusmažíte dostatečné množství. Mohou být přílohou k masům, ...
Zapečené rizoto s parmezánem
Zapečené rizoto s parmezánem je chutný a lehce stravitelný pokrm, jehož příprava vám nezabere příliš času. Jeho jemně kré...
Domácí nočky se sýrem
Domácí noky podáváme nejčastěji jako přílohu k masovým omáčkám. Můžeme je ale servírovat i jako samostatný pokrm. Do m...
Kentucké dušené hovězí
Kentucké dušené hovězí má podmanivou chuť a osloví každého, kdo má rád hovězí guláše. Je to lákavé jídlo a rozhodně sto...
Uzený losos s citrusovou zálivkou
Uzený losos s citrusovou zálivkou je snadný a rychlý recept na předkrm. Podáváme ho s čerstvým pečivem. Nejdříve si p...
Rajská omáčka
Rajská omáčka je oblíbená, zejména u dětí. Svou sladkou chutí si najde mnoho příznivců....